Шофирал с фалшива книжка влиза в затвора

https://www.24chasa.bg/region/article/10459655 Шофирал с фалшива книжка влиза в затвора Шофирал с фалшива книжка влиза в затвора www.24chasa.bg
Съдебната палата в Русе
Съдебната палата в Русе

Определението на Окръжен съд – Русе, с което бе заменено наложеното на В. Х. наказание пробация с лишаване от свобода за срок от една година и един ден при общ режим, бе потвърдено от въззивната инстанция и влезе в сила.

На 23 април .2019 г. мъжът подписал споразумение, признавайки се за виновен в това, че на 06 февруари същата година, при управление на лек автомобил „Мерцедес“, съзнателно се е ползвал пред полицейски служители от неистински официален документ – шофьорска книжка, на която е бил придаден вид на свидетелство за управление на моторно превозно средство, издадено от властите на друга държава.

За това престъпление той приел да изтърпи наказание пробация при следните пробационни мерки: Задължителна регистрация по настоящ адрес и Задължителни периодични срещи с пробационния служител за срок от 2 години, както и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 320 часа за срок от три поредни години.

Поради множество нарушения по изпълнение на мерките без уважителни причини, на В. Х. са били налагани наказания, но положителна промяна в поведението му така и не настъпила. Това дало основание на Пробационна служба – Русе да внесат в Окръжния съд предложение за замяна на пробацията с ефективно лишаване от свобода. Окръжен съд – Русе, като преценил събраните доказателства, приема, че е налице частично неизпълнение на първите две пробационни мерки и системно и трайно неизпълнение на третата. Изтърпяната част от наказанието в най-благоприятния за осъдения вариант възлиза на 11 месеца и 27 дни, съответно, неизтърпяната - 2 години и два дни. Съгласно закона, при редукция две към едно неизтърпяната част от наказанието пробация следва да бъде заменено с лишаване от свобода в размер на една година и един ден. Според съда, неадекватна би била замяната с друг вид пробационна мярка, предвид предходните осъждания на лицето за измами, причиняване телесни повреди и унищожаване на чуждо имущество, които не са променили отношението му към закона, чуждите права и съзнанието му за собствените му задължения.

Въззивната инстанция счете определението на Окръжен съд – Русе за правилно и законосъобразно и го потвърди изцяло, поради което то вече е в законна сила.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Счупеният клон е можела да рани тежко хора.


СНИМКА: Нова телевизия.

Клон падна върху пейка и едва не премаза майка и дете в Пловдив

Огнеборците успяха да потушат пожара.


СНИМКИ: Пожарна Пловдив

Пожар избухна в цех за гуми в Пловдив, огнеборци спасиха съседна сграда (Снимки)

Здравко Димитров и Александър Държиков на сесия на Общинския съвет.

Съветниците на Пловдив решават да вдигнат ли парите на превозвачите заради скъпите горива

Административният съд в Пловдив

Монтьор без книжка подкара за проба кола след ремонт в Пловдив, КАТ свали номерата

Със заповед от днес кметът на Брезник Васил Узунов забрани разпиляването на вода за непитейни нужди. СНИМКА: PEXELS

500 лева глоба, ако пилееш вода за непитейни нужди в Брезник

Стефан Грозев с адвокатката си Таня Чечкова на предишно съдебно заседание.
Снимки: Авторът

Задържат подсъдимия, който си тръгна от дело в Пловдив, гори и с 5000 лв.

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave