Шофьор, управлявал за втори път кола след употреба на алкохол, влиза в затвора

https://www.24chasa.bg/region/article/10456241 Шофьор, управлявал за втори път кола след употреба на алкохол, влиза в затвора Шофьор, управлявал за втори път кола след употреба на алкохол, влиза в затвора www.24chasa.bg
Шофьор, управлявал за втори път кола след употреба на алкохол, влиза в затвора

Районен съд – Русе призна за виновен А. А. в това, че управлявал автомобил след употреба на алкохол, след като вече е бил осъден за същото деяние, и му наложи лишаване от свобода за 6 месеца, 300 лв. глоба и лишаване от правоуправление за 2 години. Мъжът е на 63 години и е правоспособен водач на МПС.

Осъден е през 2018 г. за същото престъпление по чл.343б, ал.1 НК на лишаване от свобода за срок от 1 година с 3-годишен изпитателен срок, глоба в размер на 500 лв. и лишаване от право да управлява МПС за 2 години. Въпреки това, точно в рамките на този изпитателен срок, на 13 юни 2021 г. около обяд, след като отново употребил значително количество алкохол, А. А. управлявал личния си автомобил „Рено“ по пътя Велико Търново-Русе.

По същото време свидетелят И. Б. също карал към Русе личния си „Фолксваген“ и му направило впечатление как „Рено“-то криволичи по пътя, навлизайки ту в насрещната лента, ту в десния банкет. Веднага сигнализирал на тел.112. На входа на Русе подсъдимият бил спрян за проверка, бил тестван за алкохол и уредът отчел 2,86 промила. Полицейските служители отвели А. А. в болницата за кръвна проба. Изготвеното впоследствие химическо изследване установило 2,92 на хиляда.

Още в разпоредителното заседание подсъдимият признал вината си и поискал делото да бъде разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Районен съд – Русе уважил това искане и му определи наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца при първоначален общ режим, глоба в размер на 300 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години. В изпълнение е приведено и наказанието 1 година лишаване от свобода по предходното осъждане, което А. А. следва да изтърпи също при общ режим. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Русе.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Счупеният клон е можела да рани тежко хора.


СНИМКА: Нова телевизия.

Клон падна върху пейка и едва не премаза майка и дете в Пловдив

Огнеборците успяха да потушат пожара.


СНИМКИ: Пожарна Пловдив

Пожар избухна в цех за гуми в Пловдив, огнеборци спасиха съседна сграда (Снимки)

Здравко Димитров и Александър Държиков на сесия на Общинския съвет.

Съветниците на Пловдив решават да вдигнат ли парите на превозвачите заради скъпите горива

Административният съд в Пловдив

Монтьор без книжка подкара за проба кола след ремонт в Пловдив, КАТ свали номерата

Със заповед от днес кметът на Брезник Васил Узунов забрани разпиляването на вода за непитейни нужди. СНИМКА: PEXELS

500 лева глоба, ако пилееш вода за непитейни нужди в Брезник

Стефан Грозев с адвокатката си Таня Чечкова на предишно съдебно заседание.
Снимки: Авторът

Задържат подсъдимия, който си тръгна от дело в Пловдив, гори и с 5000 лв.

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave