Зам.-министър за прокопаните незаконни тунели в Пловдив: Бизнесменът Стамов лъже (снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/10444281 Зам.-министър за прокопаните незаконни тунели в Пловдив: Бизнесменът Стамов лъже (снимки) Зам.-министър за прокопаните незаконни тунели в Пловдив: Бизнесменът Стамов лъже (снимки) www.24chasa.bg
Служебният зам.-министър на културата Пламен Славов

Бизнесменът Мирослав Стамов от Пловдив лъже и подвежда. Така зам.-министърът на културата доц. Пламен Славов отговори на твърденията на предприемача, който прокопа 10-метрови тунели под главната улица в града, за да свърже имотите на ул. "Княз Александър Първи" 5 и 7.

Стамов твърди, че имал документ за дейностите, под който стои подписът на зам.-министъра. "Става дума за съгласувателно становище, което засяга имота на №7, а той извършва незаконни дейности на №5, тоест, говорим за два различни имота. Това е първата му лъжа. После - в съгласувателното становище изрично се посочва, че е за хидроизолационна защита на външен неизмазан тухлен зид на ул. "Княз Александър Първи" 7, а не да прави тунели и изкопи дълбоко над земята. Това е втората спекулация на Стамов", заяви пред "24 часа" зам.-министърът. Той посочи, че въпросният документ, под който стои подписът му, изрично упоменава задължително присъствие на археолог. Такъв обаче не е имало, когато Мирослав Стамов е копаел.

"Представителят на главна дирекция "Инспекторат по опазване на културното наследство в Пловдив арх. Слави Славов е участвал в проверката, която се осъществява и от други органи. Той е оформил констативен протокол, който утре (понеделник) ще бъде представен на министъра на културата", обясни доц. Славов.

По думите му започва процедура по установяване на административно нарушение от страна на Мирослав Стамов с всички произтичащи за него последици по Закона за културното наследство. "Той използва съгласувателното становище по манипулативен начин. Не е имало археолог. Ако такъв е присъствал, трябва да започна спасителни проучвания, когато се стигне до недвижими археологически структури. Това обяснява и липсата на такъв специалист и по тази причина всичко, каквото Стамов е извършил до момента, е незаконно", категоричен е зам.-министърът. Той допълни, че след приключване на спасителните проучвания резултатите от тях се приемат от комисия и едва след това бизнесменът трябва да внесе своите инвестиционни намерения за съгласуване в Националния институт за недвижимо културно наследство.

"Навсякъде Стамов е нарушавал законовите правила и сега се опитва да размахва един документ, опитвайки се да го преиначава", обобщи Пламен Славов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Изгорялата къща на семейство Герашеви в Калековец.

Пари и дрехи събра Калековец за семейството с изгорялата къща, кампанията продължава

Жена загина след нелеп инцидент в козметично студио в Сандански

Жена загина след нелеп инцидент в козметично студио в Сандански

Владимир Дончев бе депутат в 39-ото и 40-ото НС и зам.-шеф на ПГ на НДСВ. Снимка Фейсбук

Бившият депутат от НДСВ Владо Дончев на косъм от бяла смърт в Родопите

В момента цената на репатрирането с паяк в София е 60 лв. плюс всеки час престой на наказателен паркинг.

СНИМКА: “24 ЧАСА”

Обмислят по-скъп паяк в София

Областният управител Людмила Илиева ръководи заседанието на щаба

СНИМКА:  Областна администрация - Велико Търново

Масирани проверки за COVID мерките срещу растящия брой заразени в Търновско

Новият областен управител на Монтана Ванина Вецина встъпи официално в длъжност. Tя пое поста от предшественика й Валери Димитров.

Новият областен управител на Монтана Ванина Вецина встъпи официално в длъжност

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber