От 27.X. училищата в Русе преминават онлайн на ротационен принцип

https://www.24chasa.bg/region/article/10328190 От 27.X. училищата в Русе преминават онлайн на ротационен принцип От 27.X. училищата в Русе преминават онлайн на ротационен принцип www.24chasa.bg
Празна учебна стая
СНИМКА: Архив
Празна учебна стая СНИМКА: Архив

Преустановяват се присъствените учебни занятия на 50% от паралелките в училищата на територията на Община Русе поради достигната 14-дневна заболеваемост от COVID-19 между 500 и 750 души на 100 000 население.
Всички училища на територията на общината следва да организират ротационно обучение от разстояние в електронна среда за 50% от паралелките си.

Ротацията на учениците се извършва по предварително изготвен от съответното училище график за период от една календарна седмица по график, утвърден от МОН. Първата седмица е от 27 октомври до 2 ноември. Своевременно ще бъдат уведомени родителите и учениците кои паралелки ще учат присъствено и кои – дистанционно.

Яслите и детските градини на територията на Община Русе ще продължат своята работа при спазване на въведените със заповед на министъра на образованието и науката насоки за обучение и действия за работа на детските градини в условията на извънредна епидемична обстановка за учебната 2021-2022 г.

Контролните органи продължават да следят ежедневната заболеваемост и при промяна в епидемичната обстановка гражданите ще бъдат своевременно уведомени.

Решението за преминаване към дистанционно обучение е съгласно заповедта на министъра на здравеопазването от 19.10.2021 г., с която се преустановяват присъствените учебни занятия на 50% от паралелките в училищата в общини с достигната 14-дневна заболеваемост между 250 и 500 на 100 000 население, при отсъствие на над 20% от учениците в съответното училище и/или поставяне под карантина на над 30% от паралелките.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Доц. Христо Паунов
Снимка: ПУ "Паисий Хилендарски"

Съветниците с нов опит да изберат омбудсман на Пловдив

Атанаска Кузманова

Отиде си пловдивската поетеса Атанаска Кузманова

До 20-ина души компании се събират на този 8-ми декември пловдивски студенти. Снимка: 24plovdiv.bg

Да отпуснем душите, рекоха пловдивски студенти и поеха към вили и хижи

Генералният директор на БТА Кирил Вълчев

Шефът на БТА Кирил Вълчев откри в Бургас пресклуб на Агенцията

Около математическата и френската гимназия се оформя модерен учебен комплекс.

В Бургас ще строят модерно училище - с асансьор и покрив за отдих

Лъчезар Бакърджиев (с китарата вдясно).

Карловски рокаджия, човек на Слави, спряган за областен на Пловдив

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber