Всички в област Стара Загора ще учат онлайн от утре

https://www.24chasa.bg/region/article/10308915 Всички в област Стара Загора ще учат онлайн от утре Всички в област Стара Загора ще учат онлайн от утре www.24chasa.bg
Директорът на РЗИ в Стара Загора д-р Станимир Станков /вляво/ и областният управител Иван Чолаков по време на заседанието на Областния медицински съвет.
Директорът на РЗИ в Стара Загора д-р Станимир Станков /вляво/ и областният управител Иван Чолаков по време на заседанието на Областния медицински съвет. СНИМКА: Ваньо Стоилов

От утре - 21 октомври, четвъртък, на територията на цялата област Стара Загора се спират присъствените занятия в учебните заведения за период от 14 дни. Това реши днес Областният медицински съвет, който проведе своето заседание онлайн.

Директорът на РЗИ д-р Станимир Станков представи данни за ситуацията с COVID-19. На 14-дневна база заболеваемостта в Старозагорска област е 626 на 100 000 души. Най-висока е тя в община Стара Загора - 884.569. В Казанлък е 532.113, в Мъглиж - 481.83, в Николаево - 330, в Гурково - 589,04, в Павел баня - 233.8, в Опан - 845.07, в Раднево - 857.22, в Гълъбово - 533.4, в Чирпан - 581.12, в Братя Даскалови - 392.55.

Епидемичната обстановка ще бъде постоянно проследявана и след изтичането на този 14-дневен срок ще се вземе решение в каква посока да се продължи с обучението на учениците и студентите на територията на областта.

Протоколът с решението от заседанието беше изпратен на министъра на образованието, който трябва да издаде заповедта за преминаване към електронно обучение на всички ученици от Старозагорска област.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Коронавирус

Олаф Шолц Снимка: Архив

Олаф Шолц подкрепя задължителната ваксинация срещу Covid-19 в Германия

Тестването на учениците в Румъния за КОВИД-19 влезе в задънена улица

Тестването на учениците в Румъния за КОВИД-19 влезе в задънена улица

COVID-19.

Българите, които бяха блокирани в Южна Африка, ще са под карантина у нас

СНИМКА: Pixabay

Учени: Ваксината на AstraZeneca може бързо да бъде актуализирана за Омикрон

Сградата на австрийското правителство във Виена
СНИМКА: АРХИВ

Община Виена призовава да се пазарува онлайн от местни доставчици

Ваксинация
Снимка: Пиксабей

Гърция въвежда задължителна ваксинация за хората над 60 години

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber