Министър Денков потвърди за финансови злоупотреби в образованието в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/10296220 Министър Денков потвърди за финансови злоупотреби в образованието в Пловдив Министър Денков потвърди за финансови злоупотреби в образованието в Пловдив www.24chasa.bg
Министър Николай Денков.
Министър Николай Денков.

Сериозни финансови злоупотреби е установил одит в сферата на образованието, предаде БНТ. Резултатите от проверката ще съобщи в понеделник министърът на образованието и науката проф. Николай Денков. 

В Пловдив беше установено необосновано и незаконосъобразно удължаване на договори, непрозрачност при плащане и липса на подписи при гражданските договори за стотици хиляди. Това доведе до дисциплинарното уволнение на началника на РУО-Пловдив Иванка Киркова през  юли.  С днешното си изказване министър Денков потвърди информацията от лятото за нарушенията в пловдивското образование.

В РУО-Видин също бяха открити финансови и административни нарушения.

През юли звеното за вътрешен одит на МОН заработи по комплексни проверки в Регионалните управления на образованието в Кърджали, Смолян, Плевен, Стара Загора, Велико Търново, Бургас и Пазарджик. Сменени бяха и началниците на РУО-тата - едни поради навършване на пенсионна възраст, други - дисциплинарно.

Министър Денков добави, че  до края на годината парите на учебните заведения са осигурени.

"Това, което трябва да внимаваме, е училищата да успеят да си покрият бюджетите. За следващата календарна година ще говорим, когато се подготви и гласува бюджетът. На компютъра си имам пълна справка - всяко едно училище с какви средства разполага", каза министърът. Той добави, че  над 80% от училищата  са добре финансово и имат средства, за да посрещат нуждите си. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Софиянци чакат на опашка, за да се ваксинират в мол “България” миналата неделя. Само в този пункт тогава са се имунизирали 119 души.

СНИМКА: ФЕЙСБУК

Празнуваме: не слагат ваксини в мола и метрото по Коледа и Нова година

Столичният кмет Йорданка Фандъкова участва в семинар, организиран в партньорство с фондация “Конрад Аденауер” и посолството на Франция у нас.
СНИМКА: “ЗЕЛЕНА СОФИЯ”

София сади 70 000 фиданки догодина, прави втора нова гора

“Червено знаме”

Пожар на спортен комплекс "Червено знаме" в София

СНИМКИ: ОБЩИНА КРЕСНА

Баба Къна от село Сливница стана на 99 години

Кабинет за ваксинация ще работи и този уикенд в Търговски парк – В. Търново

Кабинет за ваксинация ще работи и този уикенд в Търговски парк – В. Търново

СНИМКА: Община Русе

Седмичен отчет за дейността на общинската администрация в Русе

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber