Представиха конкурса за красиви градинки във Владиславово на международен форум

https://www.24chasa.bg/region/article/10290348 Представиха конкурса за красиви градинки във Владиславово на международен форум Представиха конкурса за красиви градинки във Владиславово на международен форум www.24chasa.bg
Представиха конкурса за красиви градинки във Владиславово на международен форум

Конкурсът за облагородяване на междублокови пространства на район "Владислав Варненчик" - "Пъстро и създадено с любов", бе представен от кмета Николай Костадинов на онлайн международна среща на тема „Приобщаващи градове и райони“. Събитието се организира от побратимения с Варна град Рощок, като идеята е да се постави начало на полезен обмен на информация за включване на гражданите в създаването на по-привлекателна среда за живеене и устойчиво развитие на градските райони.

Конкурс "Пъстро и създадено с любов" дава възможност на гражданите да участват лично в превръщането на междублоковите терени в пъстри градинки. Той привлича все повече привърженици, като за последните 3 години има над 50 обединения на етажни собствености, които са били отличени с награди.

Инициативата се развива в Програма на община Варна за финансиране на проекти за озеленяване и облагородяване на междублоковите пространства, която стимулира създаването и поддържането на зелена градска среда и в същото време допринася за развитието на социална ангажираност и споделен дух в местните общности.

В онлайн срещата се включиха и представители на районни администрации и общински структури от Латвия, Германия, Финландия и САЩ. Участниците от Рига, Турку, Рощок, Рoли (Северна Каролина), които също споделиха добри практики, свързани с развитието на по-отдалечените квартали и засилване на социалното включване.

Поканата за участие на Варна в срещата за развитие на приобщаващите градове идва няколко месеца след участието на експерти от община в международна среща в областта на електрическата мобилност и устойчивото развитие, организирана от Рощок, където експерт от община Варна представи проекти, свързани с градската мобилност и обновяването на обществения транспорт.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

По-тежка присъда за непълнолетни, убили възрастна жена от Провадия

По-тежка присъда за непълнолетни, убили възрастна жена от Провадия

НАП Пловдив на ул. "Скопие" 

Снимка Архив

Рекордните над 3 милиарда лева приходи събра ТД на НАП Пловдив

Готвят промени при приема в детските градини във Варна

Готвят промени при приема в детските градини във Варна

Снимка: Фейсбук

Деница Богоева: След побой страхът става първи приятел на всяка жертва

Призьорите си направиха обща снимка с кмета Добромир Добрев

Снимка: Община Горна Оряховица

Инж. Добромир Добрев се срещна с горнооряховските медалисти от 2021 г.

Инцидентът станал в най-населения квартал на града

Снимка: Фейсбук/ Павел Павлов/

Кола влетя в магазин във Велико Търново

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber