10 месеца условно за шофьор, блъснал се в стълб

https://www.24chasa.bg/region/article/10278446 10 месеца условно за шофьор, блъснал се в стълб 10 месеца условно за шофьор, блъснал се в стълб www.24chasa.bg
Темида
Темида

Със споразумение е приключило разпоредителното заседание по делото срещу В. Т., обвинен в това, че като неправоспособен водач при управление на МПС не е контролирал непрекъснато автомобила и причинил средна телесна повреда на спътничката си Д. С.

Подсъдимият се е отказал от разглеждането на делото по общия ред и приел да изтърпи наказание в размер на десет месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, съобщи Темида.

В. Т. е български гражданин със средно образование, неосъждан, неженен, работи като помощник овощар. Сутринта на 24 септември 2019 г. привел в движение лек автомобил „Фиат Пунто“, въпреки че не притежавал шофьорска книжка. На задната седалка, точно зад подсъдимия, се возела негова близка. По бул. „Христо Ботев“ в посока центъра той внезапно изгубил контрол над колата и се блъснал в метален стълб между двете платна на булеварда. Жената изпитала силни болки в десния си крак и била откарана в болницата, където се установило, че има открито счупване на дясна подбедрица с изкълчване на глезенна става.

Съгласно споразумението, шофьорът – самозванец се признава за виновен в това, че на 24 септември 2019г., в Русе, като неправоспособен водач, при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение по пътищата - чл. 20, ал.1 от ЗДвП: „Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват”- като водач на пътно превозно средство не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което управлявал и по непредпазливост причинил на Д. С. средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване на движенията на десен долен крайник за срок повече от тридесет дни, резултат от бималеоларно открито счупване на костите на дясна подбедрица, с изкълчване на дясна глезенна става, наложило метална остеосинтеза.

Районен съд – Русе счете, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри. То има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Детска градина "Чучулига" в Пловдив.

Увеличават до 30 броя на децата в първите групи в пловдивските забавачки

Кметът на Община Русе проведе изнесена приемна в с. Долно Абланово

Кметът на Община Русе проведе изнесена приемна в с. Долно Абланово

Проф. Николай Неновски

И банкер с академична награда

Големи дървета бяха съборени от бурята в Пловдив.


СНИМКА: Пожарна Пловдив.

78-годишен пострада при бурята в Пловдив, пожарникари разчистиха дървета

Срутището на пътя Смилян-Рудозем.

Поредно срутище затвори пътя Рудозем-Смилян

Красимир Кумчев.


СНИМКА: Архив

Земеделци в Пловдивско притеснени от градушките, още чакат компенсациите

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave