Стартира ремонт и на фериботната площадка в Русе

https://www.24chasa.bg/region/article/10250611 Стартира ремонт и на фериботната площадка в Русе Стартира ремонт и на фериботната площадка в Русе www.24chasa.bg
Среща между областния управител Борислав Българинов и изпълнителния директор на Пристанищния комплекс Петър Драгошинов, които са обсъдили настоящия план за ремонта.
Среща между областния управител Борислав Българинов и изпълнителния директор на Пристанищния комплекс Петър Драгошинов, които са обсъдили настоящия план за ремонта.

Започва ремонт на сградния фонд и на инфраструктурата в района на бъдещата фериботна площадка в Русе, съобщиха от областна управа. Строителите ще обновят изцяло зданията, където ще се помещават администрациите на институциите, които ще са ангажирани с експлоатацията на ферибота Русе - Гюргево.

Наличните помещения ще бъдат пригодени да отговарят на всички съвременни изисквания за работа на специализираните служби като Гранична полиция, Митница, РЗИ, Областната дирекция по безопасност на храните и други. Това става ясно от среща между областния управител Борислав Българинов и изпълнителния директор на Пристанищния комплекс Петър Драгошинов, които са обсъдили настоящия план за ремонта.

В плана за рехабилитация на района са предвидени и дейности, свързани с възобновяване на необходимите комуникационни канали. В целия район ще бъдат разположени и камери от най-висок клас, които ще гарантират сигурността на превозвачите и работещите в района. Ще се следи и за предотвратяване трафика на нелегални мигранти. Ще бъде изградена и постоянна онлайн връзка между всички държавни агенции, работещи на терен там.

На територията на бившия ро-ро терминал ще бъде изграден и кантар за тежкотоварните автомобили. Тепърва ще бъде уточнявана точната сума, необходима за ремонта на сградите и прилежащата инфраструктура, като част от нея ще бъде поета от „Пристанищен комплекс – Русе“ ЕАД.

Функционирането на целия участък ще трябва да бъде съобразено със спазването на всички противоепидемични мерки за борба не само с Covid-19, но и на всички други заразни болести, включително и по животните. За изчакващите тирове ще бъдат оформени и два паркинга, като единият ще се ползва от камионите, които излизат от България и чакат да бъдат натоварени на ферибота, а другият за влизащите в страната, докато трае обработката на документите. Ще се помисли и изграждането на търговски обекти, подсигуряваща храна и напитки на шофьорите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Работници режат клони и събират отпадъци пред Хуманитарната гимназия.

Офанзива за президента - кастрят клони, чистят и пренареждат павета в Пловдив (снимки, видео)

Инж. Емануил Манолов, директорът Радка Станева и инж. Иван Трайков от изпълнителя направиха първа копка.

Снимка: Община Павликени

Правят площадка за детски игри и спорт в ОУ "Климент Охридски" в Павликени

Кметът Илко Стоянов връчи ключовете на украинците.

90 украински бежанци в Благоевград вече са в нови общински жилища

Подредиха изложба за историята на Варненския халколитен некропол

Подредиха изложба за историята на Варненския халколитен некропол

Детска градина "Чучулига" в Пловдив.

Увеличават до 30 броя на децата в първите групи в пловдивските забавачки

Проф. Николай Неновски

И банкер с академична награда

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave