Партньори от 4 страни идват в Г. Оряховица по училищен проект за мобилност

https://www.24chasa.bg/region/article/10217372 Партньори от 4 страни идват в Г. Оряховица по училищен проект за мобилност Партньори от 4 страни идват в Г. Оряховица по училищен проект за мобилност www.24chasa.bg
Гимназистите на практика в Малага

15 ломоносовци бяха на практика в Малага, Испания

Партньорски организации от Испания, Италия, Гърция и Кипър ще гостуват на Професионалната гимназия по електротехника и електроника "Ломоносов" - Горна Оряховица в рамките на проект за професионално образование и добиване на компетенции в реална работна среда. На срещата, която ще се проведе на 28 и 29 септември т. г., ще се отчетат резултатите и ефективността от двегодишната работа на екипа по програма "Еразъм+", съобщиха от гимназията. 

Учениците получиха сертификати за придобита квалификация
Учениците получиха сертификати за придобита квалификация

Проектът е партньорство между обучителни организации и работодатели от Испания, Италия, Гърция, Кипър и България за периода от 01.09.2019 до 31.08.2021г. , но поради пандемичната обстановка е удължен до месец април 2022 година, уточняват от екипа.

     По една от заложените дейности група от 15 ученици от гимназията проведоха своите практики във фирми в град Малага, Испания, в периода от 22.06.2021 до 13.07.2021г.. Тийнейджърите от 10 и 11 клас  от  специалностите Компютърна техника и технологии, Приложно програмиране и Промишлена електроника в продължение на 15 работни дни трупаха опит в реална работна среда.

Учениците бяха разпределени във фирми, работещи в областта на програмирането, поддръжката и ремонта на офис техника, където приложиха на практика придобитите знания по професията. "Въпреки усложнената пандемична обстановка учениците преминаха успешно през различните етапи на адаптиране в нова и непозната среда, всекидневна комуникация на английски език – лексикален и терминологичен, надграждане на професионалните знания и умения и опознаване на историята, традициите, обичаите и кухнята на екзотична Испания, разшириха културните познания и представата си за държавите членки на Европейския съюз", казаха преподавателите им .

В края на мобилността учениците получиха Europass mobiliti и Сертификати от проведената практика . "Ние сме сигурни, че благодарение на тези документи и придобитите знания и опит ползвателите ще повишат шансовете си за бърза и успешна реализация на българския и европейския пазар на труда", казват от екипа на гимназията.

Проектът Skills Act 4 VET има амбицията да прекрои начина на краткосрочна мобилност в опит, което позволява на учениците да се възползват максимално от своята мобилност за обучение и опит в чужбина чрез придобиване на по-дълбоко лично съзнание и разбиране за собствените си умения.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Катастрофата блокира пътя Смолян-Асеновград

Катастрофи блокираха пътя Смолян-Асеновград

Д-р Сибила Маринова с младите изследователи

Шефката на реанимация в Търново е ментор на ученици за пораженията от COVID

Освободиха задържаните за търговия с фалшиви сертификати

Освободиха задържаните за търговия с фалшиви сертификати

Морска администрация-Варна: Няма разлив около Vera Su

Морска администрация-Варна: Няма разлив около Vera Su

Снимка: архив

Катастрофа между Слънчев бряг и Баня, ранена е украинка (Обновена)

До летни нива падна Дунав при Силистра

До летни нива падна Дунав при Силистра

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber