За фалшиви преброители предупредиха в Русе

https://www.24chasa.bg/region/article/10214693 За фалшиви преброители предупредиха в Русе За фалшиви преброители предупредиха в Русе www.24chasa.bg
За фалшиви преброители предупредиха в Русе

За фалшиви преброители, които обикалят сред хората, предупредиха от Областната управа в Русе. Оттам напомниха, че преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис. Това е било уточнено в телефонен разговор между заместник областния управител на област Русе д-р Стефка Караколева и директора на Териториалното статистически бюро Диана Самхарадзе.

Поводът са получени сигнали на национално ниво, че хора, които се представят за преброители, искат да се подписват декларации, нямащи нищо общо с 18-ото преброяване на населението и жилищния фонд в страната. На този етап не е известно в Русенско да се случвали подобни опити за измама. От Националния статистически институт припомнят, че преброителите нямат право да изискват лична карта, шофьорска книжка или паспорт, или да предоставят за подпис декларации, заявления или какъвто и да е друг документ.

„Ако бъдете посетени от лице, което се представя за преброител и Ви поиска някакви документи или Ви кара да се подписвате, незабавно подайте сигнал в районното управление на МВР. Този човек най-вероятно няма нищо общо с преброяването“, съветват от Областна управа. Преброителите трябва да представят карта със снимка, три имена и идентификационен номер. Маските им са сини и брандирани с Преброяване 2021.

В случай, че се съмнявате, че човекът, който звъни на вратата Ви, е преброител, можете да направите проверка на *2021 или 02/ 9078 430. Към момента са се преброили малко над 63 000 русенци, което е почти 30% от населението на областта към 31-и декември 2020-а. Областта остава на четвърто място в страната по относителен дял преброени лица.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Детска градина "Чучулига" в Пловдив.

Увеличават до 30 броя на децата в първите групи в пловдивските забавачки

Кметът на Община Русе проведе изнесена приемна в с. Долно Абланово

Кметът на Община Русе проведе изнесена приемна в с. Долно Абланово

Проф. Николай Неновски

И банкер с академична награда

Големи дървета бяха съборени от бурята в Пловдив.


СНИМКА: Пожарна Пловдив.

78-годишен пострада при бурята в Пловдив, пожарникари разчистиха дървета

Срутището на пътя Смилян-Рудозем.

Поредно срутище затвори пътя Рудозем-Смилян

Красимир Кумчев.


СНИМКА: Архив

Земеделци в Пловдивско притеснени от градушките, още чакат компенсациите

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave