Кирил Петков и Асен Василев в Пловдив: Търсим партньори без лява ръка - десен джоб (снимки, видео)

https://www.24chasa.bg/region/article/10211370 Кирил Петков и Асен Василев в Пловдив: Търсим партньори без лява ръка - десен джоб (снимки, видео) Кирил Петков и Асен Василев в Пловдив: Търсим партньори без лява ръка - десен джоб (снимки, видео) www.24chasa.bg
Кирил Петков и Асен Василев се появиха с 15 минути закъснение. Снимки: Авторът

С 15-минутно закъснение от определения час се появиха в Пловдив Кирил Петков и Асен Василев. Около 100-ина ги посрещнаха, някои им ръкопляскаха. "Не е добре да закъсняват", коментираха обаче други, дошли просто от любопитство да ги видят.

Първи подпис в тяхна подкрепа положи някогашният кмет от СДС на район "Централен" Димитър Хаджипетров. После и други се наредиха.

"Идвай си по-често в Пловдив, Кирчо", заръча му възрастна жена, която очевидно го познава. Самият Петков е роден във втория град и обясни, че по тази причина стартират кампанията си оттук. 

"Той ще е водач на листата ни от Пловдив, а аз от Хасково, където съм роден и съм учил", обяви Асен Василев.

Познати известни хора сред пловдивчани не бяха забелязани. Шефката на художниците Снежана Фурнаджиева обясни, че е дошла да чуе програмата им.

"Надявам се да оправдаем очакванията на хората. Скочили сме и ще продължим промяната", заяви Кирил Петков. Вярвал, че това, което се случва в последните 4 месеца, може да се ускори още повече. "Вярвам, че наистина може да се постигне у нас нулева корупция", каза още Петков.

Според Василев социологическите проучвания за тях звучали доста обнадеждаващо. "Тези проценти са още на старта. Очакваме да сглобим 121 депутати, за да се получи управление", обясни бившият финансов министър.

Той уточни, че в тази цифра ще има и парламентаристи от други партии. Но не отговори конкретно кои са невъзможните партньори за тях. "По-скоро е дали искат прозрачно управление, да не се краде и да няма лява ръка, десен джоб", каза Асен Василев.

Докато двамата говориха, се чуваха реплики "Ще има ли мекици?". Срещата на двамата бивши министри е пред заведение, където се продават тестени изделия. Продавачка обясни, че в момента пържат мекиците.

"Избрахме Пловдив, защото за мен това е много важен град. Той е символ на подем с новите фабрики. Вярваме, че можем да привлечем повече инвеститори", обясни Петков. И се впусна да рекламира местна фирма. После заговори за друга, която оперирала в Пловдив и продавала за цяла Европа електроника. "Ако привлечем едни 800 компании като тази, може да си удвоим корпоративния данък на държавата", каза бившият икономически министър.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Лекари: Расте интересът към ваксиниране

Лекари: Расте интересът към ваксиниране

Празнична литургия се проведе и в храма "Свети Димитрий Солунски" в село Калипетрово   Снимка: Милен Милушев

Храмов празник честваха в Главиница

Заседание на областния кризисен щаб в Силистра   Снимка: Милен Милушев

Силистра на ръба на тъмночервената зона, няма медсестри

Комплексният онкологичен център в Бургас ще бъде разширен с 9-етажен корпус, оборудван с най-съвременна апаратура.

Разширяват Онкологичния център в Бургас с 9-етажен корпус, ще е най-модерният в страната

Празна учебна стая
СНИМКА: Архив

От 27.X. училищата в Русе преминават онлайн на ротационен принцип

21 починаха в Пловдивско, 34 заразени в училищата

21 починаха в Пловдивско, 34 заразени в училищата

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber