Двама млади лекари започнаха работа в белодробната болница във В. Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/10211350 Двама млади лекари започнаха работа в белодробната болница във В. Търново Двама млади лекари започнаха работа в белодробната болница във В. Търново www.24chasa.bg
Д-р Стефанов /отляво/ с д-р Стела Денчева и Даниел Панов

Двама млади лекари - д-р Александър Милошев и д-р Мартин Стефанов се включват в екипа на общинската Специализирана белодробна болница „Д-р Трейман“ във Велико Търново. Общинското лечебно заведение бе пред затваряне заради липса на медици. Шефката и общината се обединиха в атрактивна оферта за привличане на лекари - 4000 лв., общинско жилище и специализация. Кампанията даде резултат, а днес кметът Даниел Панов прие първите двама нови в екипа на "Д-р Трейман". "Благодарих им, че избират старопрестолния град, за да лекуват пациентите и да се развиват в областта на медицината", написа във фейсбук Даниел Панов.

33-годишният д-р Александър Милошев е родом от Босилеград. Завършва медицина в Ниш, но вместо в Сърбия той ще практикува хуманната професия във Велико Търново. Д-р Милошев ще специализира пулмология в белодробната болница „Д-р Трейман“.

Д-р Александър Милошев разговаря с Даниел Панов в кабинета му
Д-р Александър Милошев разговаря с Даниел Панов в кабинета му СНИМКА: Община Велико Търново

Д-р Мартин Стефанов също подсилва лекарския екип в лечебното заведение. Родом е от Варна, като избира Велико Търново, за да специализира пневмо-фтизиатрични болести  и да се грижи за пациентите в лечебницата.

Включването на двамата млади лекари в колектива на общинската белодробна болница е много важно за пълноценната 24-часова грижа за пациентите, ще намали натоварването на останалите медици и ще повиши допълнително качеството на здравните услуги, свързани и с лечението, и с диагностиката.

Към лекарския екип от тази седмица се присъедини и опитният лекар д-р Емил Сергев - специалист по вътрешни болести. Съвсем скоро своята специализация в лечебното заведение ще започне и още един млад лекар от Стара Загора.

Специализираната болница „Д-р Трейман“ предлага всички необходими дейности и терапии за оптималното лечение и възстановяване на пациенти с белодробни заболявания.

СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“ разполага със свободни позции за лекари и предлага атрактивно заплащане, което е сред най-високите в цяла Северна България - средната лекарска заплата надхвърля 4000 лева, осигурен е пълен пакет от социални придобивки, а за медици от населени места извън Велико Търново ще бъдат осигурени общински жилища. Болницата е база за специализация, пипомнят от общината.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Тиквено царство подготвят в Кайнарджа

Тиквено царство подготвят в Кайнарджа

Отчетоха нови превишения по показателя азот-амониев край Vera Su

Отчетоха нови превишения по показателя азот-амониев край Vera Su

РЗИ във Варна раздава безплатни антигенни тестове на туроператори

РЗИ във Варна раздава безплатни антигенни тестове на туроператори

Така изглеждат някои от улиците на Калековец.

Улици и дворове в село край Пловдив затънаха в кал и вода (снимки)

COVID болни ще търсят помощ от специалисти пулмолози
в белодробната болница

COVID зоната във Велико Търново се мести в Белодробната болница

Катастрофата блокира пътя Смолян-Асеновград

Катастрофи блокираха пътя Смолян-Асеновград

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber