Откриха обновения двор на Детска градина „Слънце“ в Павликени

https://www.24chasa.bg/region/article/10210666 Откриха обновения двор на Детска градина „Слънце“ в Павликени Откриха обновения двор на Детска градина „Слънце“ в Павликени www.24chasa.bg
Обновените площадки отговарят на всички изисквания за безопасност
Обновените площадки отговарят на всички изисквания за безопасност

 Един от най-красивите дворове на детски градини в България беше официално открит в Павликени. Церемонията за тържественото освещаване на две детски площадки със съоръжения, изградена достъпна среда, благоустрояване и ремонт на оградата в двора на детска градина „Слънце” се проведе в града. Лентата за откриване на обекта прерязаха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и директорът на градината Грета Георгиева, съобщават от местната управа.

Изграждането на новите площадки с детски съоръжения се реализира по проект „Красива България”, 2021 година, мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”. Общата стойност на проекта е 127 522 лева, от които 71 578 лева са съфинансиране от Община Павликени.

С реализираните проектни дейности са изградени две детски площадки за игра, отговарящи на всички съвременни изисквания за безопасност. Непосредствено до всяка площадка е изграден и по един пясъчник. Монтирани са комбинирани съоръжения за игра, клатушки, занимателни панели, влакче, катерушка, къщички тип „гондола“, беседки, пейки и кошчета за разделно събиране на отпадъците.

Чрез изграждането на стоманобетонова рампа е създадена достъпна среда за ползвателите на услугите в двора на детската градина и е улеснен достъпът до сградата, както на малките деца, така и на родителите с детски колички.

Около площадките е изградена нова алейна мрежа. Оградата на детската градина е изцяло ремонтирана.

С реализацията на дейностите по проекта е осигурено необходимото пространство на децата за безопасна и пълноценна игра на открито. Създадени са и работни места, тъй като 1/3 от лицата, работещи на обекта, бяха наети от Дирекция „Бюро по труда” – Павликени.

Чрез по-стари проекти вече беше санирана сградата на детската градина, а в другата част на двора бяха изградени детски площадки и алейна мрежа.

„Радвам се, че днес можем да се поздравим с финала на работата по двора на ДГ „Слънце“. Пред очите ви е резултатът, за който много експерти се трудиха с ясното съзнание, че допринасят за това най-младите жители на Павликени да израстват в благоприятна среда, която стимулира развитието им и ги кара да се чувстват щастливи и спокойни“, каза в словото си кметът инж. Емануил Манолов.

Директорът Грета Георгиева отправи благодарност към кметството, изпълнителните на строителството, проектантите, фирми – дарители и други приятели на учебното заведение.

Важен принос за хубавия външен вид на двора имат и художниците баща и син Пламен Петров и Габриел Петров, които с красиви стенописи украсиха пространството. В творбите си те са вплели традиционни фолклорни мотиви като северняшкото хоро и шевицата, както и образи от любими детски народни приказки.

Със завършването на проекта Община Павликени продължава мисията си да инвестира в развитието на най-младите свои жители.

Само за последните 12 месеца в град Павликени бяха изградени една спортна и детска площадка в междублоковото пространство на ул. „Шейново“, детски кът в кв. „Долна поляна“, както и фитнес площадка с кът за отдих на ул. „Хаджи Димитър“.

Интензивна програма за изграждане на спортни и детски площадки предвижда и за 2022 г. Община Павликени. Планирано е създаването на кът за отдих с детска площадка в Младежкия парк, детска площадка в зелената площ на кръстовището на ул. „Александър Стамболийски“ и „Христо Ботев“. Подготвят се проекти и за детски площадки в селата Димча, Батак, Вишовград и редица други инициативи.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

СНИМКА: Авторът

Увеличиха броя на леглата за пациенти с COVID-19 в Силистренско

Александровска болница

Почти всички легла в интензивно за COVID-19 в Александровска са заети

Траурните услуги в Пловдив поскъпват с 20%.

Ни да си жив, ни да си умрял - гробовете в Пловдив с 20% по-скъпи (обзор)

Съветникът от ГЕРБ Стефан Дедев извади от джоба своя сертификат, за покаже, че има такъв. Снимки: Авторът

Пловдивски съветници: Не важат ли и за нас правилата за сертификати? (снимки)

Иванка Киркова беше уволнена с мотива, че неправомерно е удължила граждански договори за 320 000 лева.

Съдът връща уволнена шефка на просветата в Пловдив

Удължава се срокът на конкурс „Знание и растеж“ за 2021/2022 г.

Удължава се срокът на конкурс „Знание и растеж“ за 2021/2022 г.

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber