Антикорупционната комисия проверява община Доспат за поръчка отпреди 6 години

https://www.24chasa.bg/region/article/10204689 Антикорупционната комисия проверява община Доспат за поръчка отпреди 6 години Антикорупционната комисия проверява община Доспат за поръчка отпреди 6 години www.24chasa.bg
Кметът на община Доспат Елин Радев.
Кметът на община Доспат Елин Радев.

Антикорупционната комисия влезе в община Доспат на проверка за обществена поръчка за над 1.4 млн. лв. Проверяващите изискали документация, касаеща предмета на обществената поръчка от 2015 г. за „Изпълнение на строително-монтажни работи за подмяна на водопровод и изграждане на канализация, реконструкция и асфалтиране на общинска улична мрежа по пет обособени позиции в населените места на Община Доспат. "Проверката е свързана с обществена поръчка от 2015 г. Аз нямам никакво отношение към тази поръчка, тъй като е била при предишния кмет на общината", каза кметът на община Доспат Елин Радев. Става въпрос за обществена поръчка, която е по времето на кмета Антим Пържанов.

Според Радев тази поръчка се проверява дълго време от специализираната прокуратура. При обществената поръчка е излязла допълнителна работа, която е платена, но това тогава се е позволявало от Закона за обществените поръчки и е указано и в самата обществена поръчка такава възможност, обясниха от Доспат.

"Преди изборите през м. юли нямаше институция, която да не ме е проверявала и семейството ми, и общината. Никъде не намериха никакви проблеми. Очаквам и знам, че ще има проверки", каза Радев. Той категорично отрече твърдения в медии, че е избягал от проверката на КПКОНПИ. "Няма от какво да бягам. Бях на работното си място сутринта. След това на строителни обекти из общината. Дал съм обяснения и съдействам за проверката", заяви Радев.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Новата кметица на Калояново Виктория Михайлова

Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на Калояново

СНИМКА: pixabay

Община Добричка ще подпомага финансово закупуването на медицинско оборудване за лекарските практики

Четирима ученици с COVID-19 за седмица във Варна

Четирима ученици с COVID-19 за седмица във Варна

По-тежка присъда за непълнолетни, убили възрастна жена от Провадия

По-тежка присъда за непълнолетни, убили възрастна жена от Провадия

НАП Пловдив на ул. "Скопие" 

Снимка Архив

Рекордните над 3 милиарда лева събра НАП в Пловдив

Снимка: Фейсбук

Деница Богоева: След побой страхът става първи приятел на всяка жертва

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber