Ремонтите по пътищата в Русенско вървят по план

https://www.24chasa.bg/region/article/10169035 Ремонтите по пътищата в Русенско вървят по план Ремонтите по пътищата в Русенско вървят по план www.24chasa.bg
Ремонтите по пътищата в Русенско вървят по план

Рехабилитацията на шест пътни участъка от републиканската пътна мрежа в Русенско предстои да бъде завършена до края на октомври тази година.

Това става ясно от разговор между областния управител Борислав Българинов и директора на Областното пътно управление Стамен Савов. Става дума за превантивни ремонти на близо 108 километра пътища. Сред тях са трасето от Борисово до Черешово, където остава единствено необходимостта от полагане на маркировка, както и пътищата от Писанец до Глоджево през Ветово, Две могили – Широково – Острица, Новград – Джулюница, а също и от Кривина до Вардим, т.е. до границата на област Русе с Велико Търново. Ремонтните дейности включват полагане на нов асфалт, подмяна на бордюри, мантинели и маркировка. Поставят се и нови пътни знаци. Колкото за пътя Русе – Кубрат, то остават частични довършителни дейности, които в рамките на следващия месец би трябвало да приключат, счита Стамен Савов. През следващата година се очаква да бъдат ремонтирани още четири пътни участъка в региона с обща дължина от близо 50 километра. За два от тях вече има и изготвени проекти, което означава, че единствено се очаква отпускане на финансови средства за започване на дейностите на терен. Първи в списъка са пътят между Ветово и Семерджиево и пътят от разклона за Пиргово до след село Мечка. Ремонти се предвиждат и на пътя от разклонението за Плевен до границата с област Велико Търново, която се намира между Полско Косово и Полски Тръмбеш, както и от участъка от кръговото кръстовище на Бяла до границата между Русенска и Великотърновска област. За последните два пътни участъка все още няма проект. Данните на Областното пътно управление сочат, че дължината на републиканската пътна мрежа в региона е близо 512 километра, като за последните четири години са ремонтирани 217 от тях, в това число влизат и тези 108 километра, които ще бъдат завършени тази есен. Други 200 километра от републиканските пътища са в добро експлоатационно състояние, а около 90 са в незадоволително и попадат в т.нар. графа „лоши пътища“.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Траурните услуги в Пловдив поскъпват с 20%.

Ни да си жив, ни да си умрял - гробовете в Пловдив с 20% по-скъпи (обзор)

Съветникът от ГЕРБ Стефан Дедев извади от джоба своя сертификат, за покаже, че има такъв. Снимки: Авторът

Пловдивски съветници: Не важат ли и за нас правилата за сертификати? (снимки)

Иванка Киркова беше уволнена с мотива, че неправомерно е удължила граждански договори за 320 000 лева.

Съдът връща уволнена шефка на просветата в Пловдив

В Русе е възможно да има нарушено водоподавене

В Русе е възможно да има нарушено водоподавене

Удължава се срокът на конкурс „Знание и растеж“ за 2021/2022 г.

Удължава се срокът на конкурс „Знание и растеж“ за 2021/2022 г.

В Добрич провеждат демострационно гласуване. Снимка: Авторът

В Добрич провеждат демострационно гласуване

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber