Заради смъртта на работник шеф от врачанска фирма получи условна присъда

https://www.24chasa.bg/region/article/10161421 Заради смъртта на работник шеф от врачанска фирма получи условна присъда Заради смъртта на работник шеф от врачанска фирма получи условна присъда www.24chasa.bg
Темида
Темида

Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда за техническия ръководител на фирма „Вола” Е. Е. Като подсъдим той бе признат за виновен в това, че на 13 февруари 2020 г. в производствено хале на врачанската фирма, в качеството си на лице за безопасност и здраве, поради немарливо изпълнение на строително-монтажни работи допуснал смъртта на работника Николай И. от с. Косталево.

Младият мъж имал договор за почистване на водосточни тръби и демонтаж, представляващи източник на повишена опасност. Според съда техническият ръководител е нарушил законовите разпоредби и по непредпазливост е причинил смъртта на работника.

Делото премина в едно заседание, като по искане на подсъдимия и неговата защита то се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие като признал изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, съдът определи след редукция наказанието за Е. Е. да е 2 години лишаване от свобода, като изпълнението на наказанието се отлага за срок от 3 години.

Присъдата бе постановена при превес на смекчаващи вината обстоятелства. Мотивите на съда ще бъдат изготвени в законния срок. Решението на врачанския окръжен съд не е окончателна и може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Катастрофата блокира пътя Смолян-Асеновград

Катастрофи блокираха пътя Смолян-Асеновград

Д-р Сибила Маринова с младите изследователи

Шефката на реанимация в Търново е ментор на ученици за пораженията от COVID

Освободиха задържаните за търговия с фалшиви сертификати

Освободиха задържаните за търговия с фалшиви сертификати

Морска администрация-Варна: Няма разлив около Vera Su

Морска администрация-Варна: Няма разлив около Vera Su

Снимка: архив

Катастрофа между Слънчев бряг и Баня, ранена е украинка (Обновена)

До летни нива падна Дунав при Силистра

До летни нива падна Дунав при Силистра

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber