Варна подарява ваучери за културен туризъм

https://www.24chasa.bg/region/article/10036726 Варна подарява ваучери за културен туризъм Варна подарява ваучери за културен туризъм www.24chasa.bg
Римските терми са сред най-запазените архитектурни паметници от античния период в България. Изградени са през римската епоха към края на II век и представляват най-голямата римска баня на Балканите.

Безплатен достъп до музеи, пешеходни турове и беседи привличат гостите на града

През този летен сезон Варна подарява ваучери за посещение на културни забележителности на своите гости. Инициативата се реализира във връзка с юбилея “Варна - 100 години курортен град”.
Общината осигурява за туристите подаръци - безплатен достъп до два музея, съобщават от дирекция “Туризъм”. Идеята е посветена и на 120-годишнината от основаването на Варненското археологическо дружество.

Всеки гост на града с престой от 5 и повече нощувки може да се възползва от тази възможност, за да посети Римските терми, а при 7 и повече нощувки – Археологическия музей.

Ваучерите са валидни за туристи, които са отседнали в места за настаняване на територията на общината, включително в курортните комплекси Св. св. Константин и Елена и Златни пясъци и са валидни за периода 1 юни – 30 септември. Те може да бъдат получени всеки ден от 9 до 19 ч в туристическите информационни центрове на Козирката (срещу катедралния храм “Успение Богородично”) и в курорта Св. св. Константин и Елена (партера в търговския център “Приморски”) срещу представяне на копие на резервация или друг документ от мястото за настаняване.

Над 500 туристи

са се

възползвали

до момента
Вече над 500 гости на града са получили ваучер за безплатно посещение на Археологическия музей във Варна, а над 100 - за посещение на Римските терми, научи “24 часа”.  

От инициативата се възползват предимно чужденци, които са разбрали за ваучерите от социалните мрежи и от местата за настаняване. Остават изключително доволни от допълнителната стойност, която получават поради по-големия си престой, коментират служители в двата музея. Много често туристи, които се включват в пешеходните обиколки, се възползват и от възможността за ваучер и комбинират и придобиват по-широки знания за културата и наследството на Варна.

Инициативата цели да се насърчи по-дългият престой на туристите в местата за настаняване на територията на община Варна, да бъдат провокирани за допълнителни културни мероприятия и събития и да споделят със своите близки и познати за богатото наследство на морската столица.

Безплатни

карти указват

по-интересните

места в града
Това лято туристите, избрали да отдъхват в морската столица или в близките комплекси, получават безплатна туристическа карта с полезна информация за културно-историческото наследство в района, както и за линиите на градския транспорт, местата за отдих, развлечение, пазаруване и др.

Специално място в картата е отредено на разположените в околностите комплекси Златни пясъци, Чайка, Св. св. Константин и Елена.

Туристи от

27 държави

разглеждат

Стара Варна

в пешеходни

турове
За 8-а поредна година жители и гости на града имат възможност да се насладят на безплатните туристически обиколки, разкриващи културно-историческото наследство и забележителностите на Варна. 

До момента са проведени 54 пешеходни тура, от които 42 на английски език. Участвали са над 240 гости на града от 27 различни държави.

Сред тях с най-голямо присъствие и любознателност се отличават Франция, Полша, Германия, Великобритания, Испания и Чехия, разказват за “24 часа” екскурзоводите, водещи обиколките. Беседите на английски език се провеждат 4 пъти седмично по утвърден график и ще продължат до края на септември - всеки вторник, сряда, петък и събота от 10,30 ч от Козирката.

Специално за българската аудитория тази година ще се проведат 22 пешеходни обиколки, като някои от тях ще бъдат посветени на различни празници.

Следващата беседа е посветена на “Св. Богородица - покровителка на Варна” и ще се състои на 15 август по случай празника на града.
До момента в проведените общо 12 тура на български език взеха участие над 150 души.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

 СНИМКА : Архив

Откриха човешки останки край ардинско село

Община Варна Снимка: Архив

БСП иска оставката на председателя на Общинския съвет във Варна

Зелена зона за спорт и отдих правят в квартала

Изграждат нова зона за спорт и отдих в ж.к. „Стоян Ников“ в Свищов

В Силистренско са отчетени нови 49 заразени с коронавирус за денонощие

В Силистренско са отчетени нови 49 заразени с коронавирус за денонощие

Две пейки са поставени в галерията на "Св.40 мъченици"

Ново сръбско дарение за църквата "Св. 40 мъченици" с гроба на св.Сава

Малкият Ивайло.

Ученици, родители и учители събраха 4215 лв. в Пловдив за лечение на болно дете

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber