И момичета, и момчета се включиха в лятната фиеста „Синьо лято“ в Монтана

https://www.24chasa.bg/region/article/10005475 И момичета, и момчета се включиха в лятната фиеста „Синьо лято“ в Монтана И момичета, и момчета се включиха в лятната фиеста „Синьо лято“ в Монтана www.24chasa.bg
И момичета, и момчета се включиха в лятната фиеста „Синьо лято“ в Монтана

И момичета и момчета се включиха в лятната кампания под наслов „Синьо лято“, организирана от Общински съвет по наркотични вещества и СЛРД „Огоста“- Монтана. Инициативата стартира от 19.07.2021г с ученици от втори до пети клас.

Целта на кампанията е през лятната ваканция децата от различни възрасти да получат ценни съвети и знания как да общуват помежду си на открито, така че да се справят по-лесно в реална среда и в различни житейски ситуации. Програмата на кампанията включва: Превенция в сферата на зависимостите; Кинология; Практически занимания и запознаване с природните белези за оцеляване; Запознаване с азбуката на риболова; Практически занимания със собствени въдици; Състезания и лагерен огън; И момичета хвърляха въдици и се радваха да уловят риба. Всички деца , обучени в рибарското училище получиха безплатен риболовен билет. „Синьо лято” е предназначено за деца от 1 до 7 клас и започна на язовир „Долна вода” край Монтана. Денят започна с риболов. Още рано сутринта, по хлад, председателят на риболовния клуб в „Ловно-рибарско дружество Огоста” – Монтана Владимир Цветков показа на децата как правилно да настроят своите въдици, как да замятат, без да се наранят, как да поставят стръв и как да изваждат уловената рибка. Председателят на сдружение ловно-рибраско дружество „Огоста“ и президент на Ротари клуб адвокат Борис Цветков е уверен,че в скоро време ще бъде изграден детския лагер. Досега от ротарианци и бизнесмени са събрани 35 000 лева. Ще бъдат поставени бунгала. Язовир Долна вода край монтанското село Студено буче се стопанисва от ловно- рибарското дружество. „Това е моята мечта децата да опознават дивата природа, птиците и животните, да спортуват на чист въздух и да не посягат към дрогата“, каза още Борис Цветков. За реализирането на идеята си той влага много усилия и е приобщил и родители, учители и бизнесмени. За всички участници в „Синьо лято“ ще бъдат осигурени тениски и шапки с логото на кампанията, ще има много изненади и награди.

И момичета, и момчета се включиха в лятната фиеста „Синьо лято“ в Монтана

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Кметът на града награди гребците 
Снимки: Община Русе

Пенчо Милков награди най-добрите гребци на Русе

Плаж "Болата"

Подновиха издирването с хеликоптери на изчезналия мъж от Добрич край „Болата”

Д-р Стефанов /отляво/ с д-р Стела Денчева и Даниел Панов

Двама млади лекари започнаха работа в белодробната болница във В. Търново

Златко Живков

Кметът на Монтана: Общините настояват да се получават процент от данъците на фирми и граждани

Компютърно изображение на коронавируса Снимка: Ройтерс

Седем учители и девет ученици сред новозаразените в Бургас

Плаващ кран ще спасява заседналия край Яйлата кораб

Плаващ кран ще спасява заседналия край Яйлата кораб

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber