Войната се връща в живота на семейство дълго след края ѝ

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9601046 Войната се връща в живота на семейство дълго след края ѝ Войната се връща в живота на семейство дълго след края ѝ www.24chasa.bg
Войната се връща в живота на семейство дълго след края ѝ

“Докато Париж спеше” е роман

за изборите, които се налага да направим

“Докато Париж спеше” (ИК “Сиела”) - дебютният роман на Рут Дрюар, е трогателна история за изборите, които се налага да направим, и семействата, които избираме да отгледаме.

Докъде сте готови да стигнете, за да спасите детето си? Бихте ли жертвали себе си, за да му осигурите добър живот?

Годината е 1953-а и Жан-Люк Бошан и съпругата му Шарлот живеят спокоен, нормален живот в Санта Круз в Калифорния. Те имат къща в предградията, говорят свободно английски и редовно излизат със съседите си. Обичаният им син Сам расте като обикновено американско дете в обикновен американски град. Всеки миг, прекаран в Калифорния, изтрива минута от живота им преди – преди нацистите да нахлуят в родината им и да донесат със себе си години на насилие, глад и страх.

Но новият им живот е разбит на парчета в деня, в който служители от Комисията за военни престъпления на ООН спират пред дома им и отвеждат Жан-Люк за разпит. Те твърдят, че Жан-Люк носи вина за миналото – и времето за разплата е настанало.

Париж, Франция, 1944 г. Жан-Люк работи на гарата в Бобини. Всеки ден оттам тръгват вагони, натоварени до пръсване с пътници, които се отправят към “друг живот” в Германия. Жан-Люк подозира, че се случва нещо нередно, но не му е позволено да знае повече или да задава въпроси. Отговорите намира само в страха в очите на хилядите евреи, които преминават през неговата гара.

Един ден от стотиците крещящи ужасени пътници изскача млада жена с яркозелени очи и оставя в ръцете му топъл свит вързоп. Готови ли са Жан-Люк и съпругата му да нарекат повереното им дете свое? И колко са готови да рискуват и да жертват, за да го спасят?

Разказан в редуващи се гледни точки, “Докато Париж спеше” е сърцераздирателен портрет на силата на любовта.

Още предложения на "Сиела"

Светът е голям,

когато имаш книги

“Малката книжарничка на любовните истории” от Джейми Адмънс (ИК “Сиела”) е очарователна история за любовта към книгите... и магическите тайни, скрити сред страниците им.

Хали не може да не се зачуди дали лошият ѝ късмет винаги ще я съпровожда.

Винаги е мечтала да притежава книжарница. И това се случва след неочаквано завещание...

Сред отрупаните лавици тя се чувства у дома. И трябва да признае, че красивият и очарователен художник, който използва книжарничката като ателие, също ѝ помага да се отпусне.

Една майка е готова

на всичко, за да

спаси дъщеря си

Войната се връща в живота на семейство дълго след края ѝ

В смайващия психологически трилър “Лъжите, които изрече” от британската писателка Хариет Тайс (ИК “Сиела”) майчината любов има смъртоносни последствия. Хариет Тайс е автор и на психологическия трилър “Кървавият портокал”. Тя отново ни изправя срещу най-тъмните страхове на хората... и капаните, в които сами се вкарват.

Как да разпознаем истината сред лъжите? Как да разберем кой е на наша страна и кой е враг, скрит зад маската на изкуствените усмивки? Можем ли да се доверим на миналото, за да преборим бъдещето?

Отчаяната майка Сейди Роупър обича дъщеря си и е готова на всичко, за да я опази жива и здрава. Не може да ѝ каже защо трябва да напуснат по спешност дома си, нито защо бащата на Робин няма да дойде с тях в Лондон. Не може да обясни защо изпитва страх да се върне в къщата на покойната си майка – с нейните обрасли в бръшлян стени и отровни спомени. Не може да ѝ признае истината за училището, в което Робин ще постъпи – училище, в което новопристигналите не са добре дошли. Училище, което крие тайни и опасности, които унищожават съдби… Сейди просто иска да вкара в релси живота си, но дори лъжи, изречени с най-добри намерения, могат да имат смъртоносни последици.

Една история, в която можете да припознаете действителността… и да усетите зловещия ѝ хищнически дъх, докато се протяга, за да ви сграбчи.

Превъзходен трилър с отлично изградени и завладяващи персонажи.

Клеър Макинтош,

автор на

“Оставих те да си отидеш”

Класацията на ИК "Сиела"

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Култура

Френският президент говори с екипа, който поставя въжетата на инсталацията.

Макрон пред опакованата Триумфална арка: Сбъдна се една луда мечта

Великите Пикасо и Модиляни

Виенски музей представя изложба на Модиляни

МИРОСЛАВ БОРШОШ

Маргарита Градечлиева и проф. Надежда Сейкова със специалната награда на София

Седем седмици в Париж с проф. Ненко Балкански и Мариела Гемишева

Седем седмици в Париж с проф. Ненко Балкански и Мариела Гемишева

Николай Урумов с поредна награда

Николай Урумов с приза най-добър актьор на фестивала "Славянска приказка"

Финалът на змейска поредица

Финалът на змейска поредица

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber