Вежди Рашидов: Надявам се следващият парламент да разгледа списъка с наградите

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9580691 Вежди Рашидов: Надявам се следващият парламент да разгледа списъка с наградите Вежди Рашидов: Надявам се следващият парламент да разгледа списъка с наградите www.24chasa.bg
Вежди Рашидов е вносител на законопроекта.
Вежди Рашидов е вносител на законопроекта. СНИМКА: Румяна Тонева

"Този списък, заради възникналата паника от недобре обмисленото решение на създадената в Министерството на културата комисия по наградите, стана почти безкраен." Така Вежди Рашидов, председател на комисията по културата в завършилия вече парламент, коментира пред "24 часа" отпадналия в последния момент от разглеждане списък с награди на творци.

"Последният списък от 92 имена дойде в последните дни на мандата на този парламент, буквално преди да приключи пленарното заседание. Такива решения, които касаят съдбата на конкретни хора, са много чувствителни и те не могат да бъдат подавани, както се казва, „в 12 без 5“.

Стана традиция в Комисията по културата и медиите всеки законопроект и всяко решение да бъдат широко обсъждани, именно за да се търси онзи консенсус, с който може спокойно да се приемат всички важни решения. Затова процедурите изискват време. Въпреки липсата на време, беше обявено заседание на нашата комисия, както повелява правилникът на парламента. За съжаление, нямаше кворум, предполагам, че стартът на предизборната кампания е една от причините, а дълбоко се надявам колегите да не са обидени на недобре премереното чиновническо поведение на министерството на културата,“ каза още Вежди Рашидов.

„Ще ми се да вярвам, че следващият парламент ще се отнесе с нужното внимание към този списък, за да получат своето признание хората на изкуството. Отделно от това мисля, че към този списък могат да бъдат добавени имена като Йълдъз Ибрахимова и Иво Папазов и още много други“, допълни Рашидов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Култура

Плакатът на тринаседетото издание на Фестивала на българското кино в Чехия

Чехите гледат онлайн 5 нови БГ филма

След 20 години светът все още желае да слуша гласа на Азиатския форум „Боао“

След 20 години светът все още желае да слуша гласа на Азиатския форум „Боао“

Плакатите "Театърът - това съм аз" - дело на световни майстори

Плакатите "Театърът - това съм аз" - дело на световни майстори

Част от кантините на Десислава (Дейзи) Барбуков (а), включени в изложбата BANG.

Десислава Барбукова показва поп арт в първа самостоятелна изложба у нас

Как да живеем с усмивка

Как да живеем с усмивка

Народен театър "Иван Вазов"

Народният театър започва кампания за осветяване на уникалната си сграда

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber