Новите крале на подземния свят в Италия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9564579 Новите крале на подземния свят в Италия Новите крале на подземния свят в Италия www.24chasa.bg
Новите крале на подземния свят в Италия

Когато старите богове загиват, кой сяда на мястото им

“Пираните от Неапол” (ИК “Сиела”) е първият роман от Роберто Савиано, в който той се завръща към подземния свят на своя роден град, но този път през погледа на деца - едновременно жертви и насилници. Защото, когато старите богове загиват, е време нови да заемат местата им.

Времената се менят и улиците на Неапол са бойното поле, на което се преразпределят територии. Николас Фиорило е само на 15, все още ходи на училище, живее с родителите си, кара мотопед и мечтае за нови маратонки. Въпреки това вече е научил, че на малките площадчета на града властва законът на джунглата. И оцеляват само най-приспособимите и най-силните.

А властта се придобива с решителни действия. Момчето е готово на абсолютно всичко, за да получи своето запазено място в луксозния “Новият Махараджа” – ресторант, където се срещат босовете на Камора. И докато учи наизуст откъси от “Владетелят” на Макиавели, Николас овладява и изкуството на стрелбата с автомати, трафика на наркотици, рекета на хора и убийствата.

Невинни деца, но брутални в насилието си, той и неговата банда активно търсят конфронтация и живеят изцяло за мига и без мисъл за бъдещето. За тях Камората е животът. Защото дори и т. нар. “бебешки банди” да привличат вниманието на медиите с невероятните си истории, когато става дума за истинската власт в Неапол, Системата все още контролира града и цяла Южна Италия. “Пираните от Неапол” рисува жестокият портрет на новите крале на подземния свят. Свят, в който приятелството и верността се доказват в уличните престрелки, а милостта е непростима слабост.

Със своето журналистическо разследване “Гомор” Роберто Савиано не само насочи вниманието на света към сенчестия свят на италианската мафия, но и вбеси босовете от неаполитанската фамилия Камора – за главата му има предложена сериозна награда, а от излизането на книгата досега неаполитанецът живее под постоянна полицейска закрила.

Още предложения на ИК "Сиела"

Траките, кановете и царете

по нашите земи - на 300 стр.

и с 200 илюстрации

След успеха на уникалните издания “Българите! Забравените постижения” и “Ние сме животните” създателите им Делян Момчилов и илюстраторът Стен Дамянов обединяват сили с изтъкнатия български историк проф. Пламен Павлов в едно вълнуващо приключение, което разкрива творчески образите на най-важните личности от близкото и далечното минало.

Впечатляващото енциклопедично издание на “Владетелите на България”(ИК “Сиела”) вече може да бъде открито на пазара и предлага над 150 оригинални илюстрации, около 50 карти, познати и неизвестни места и съкровища, както и безброй поводи за гордост от родната история.

В почти 300 страници талантливият екип предава по достъпен и достоверен начин възходите и паденията на българските владетели от легендите до реалността, като предлага един различен, интригуващ и пленяващ въображението поглед към предците ни. От цар Севт I - владетел на Одриското царство - до цар Симеон II, книгата проследява хронологично живота на владетелити по любопитен за малки и пораснали читатели начин.

Кои са древните траки, кановете, царете и цариците по българските земи?

Кое е най-старото открито златно съкровище в света и какво е общото между него и Варненския халколитен некропол?

Кои са местата, които могат да разпалят любопитството на всеки техен посетител към историята ни?

Впечатляващите илюстрации от Стен Дамянов и прецизният дизайн на Николай Манчев превръщат книгата в истинско удоволствие за малки и големи, a Божидар Михайлов e историческият консултант на изданието.

“Владетелите на България” е цветно и интригуващо пътешествие из родната история, както и кратък и обективен поглед върху личностите, които до голяма степен са били отговорни за прогреса и съхраняването на нацията ни през вековете.

Богата, любопитна и полезна.

Важно четиво за всяко българско семейство!”

Захари Карабашлиев, автор на “Хавра”, “18% сиво”, “Опашката”

Мистерия, разказана

от Артър Конан Дойл

“Загадката на имението “Клумбър” - мрачна приказка за сблъсъка между Изтока и Запада, представя Артър Конан Дойл в различна светлина (ИК “Сиела”). Прозорците в изоставено имение започват да светят. Новият наемател - майор Джон Хедърстоун, и неговото семейство избягват контактите. Причината е страхът от една конкретна дата. Мистериозни духовници призовават майора и придужилия го някога в Индия ефрейтор Руфъс Смит. Има ли стари грехове за разплата?

Класация за седмицата

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Култура

Джесика Частейн СНИМКА: Ройтерс

Жени обраха наградите на кинофестивала в Сан Себастиан

Разкопките показват, че Мисионис край Търговище е бил град, а не крепост.

Сребърен пръстен от 14-и век откриха археолози край Търговище

По буквите: Василев, Ефтимов, Стругацки

По буквите: Василев, Ефтимов, Стругацки

Проф. Станислав Памукчиев открива
закритите полета в изложба

полета

Проф. Станислав Памукчиев открива закритите полета в изложба полета

Част от инсталациите, включени в изложбата

В галерия "Нюанс": Как предмети от всекидневието стават изкуство

200 души в оперния спектакъл с Хосе Карерас в София

200 души в оперния спектакъл с Хосе Карерас в София

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber