Ученикът на Райна Кабаиванска Рейналдо Рамирес-Дроз ще бъде Ернесто в „Дон Паскуале“ в Софийската опера

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9556327 Ученикът на Райна Кабаиванска Рейналдо Рамирес-Дроз ще бъде Ернесто в „Дон Паскуале“ в Софийската опера Ученикът на Райна Кабаиванска Рейналдо Рамирес-Дроз ще бъде Ернесто в „Дон Паскуале“ в Софийската опера www.24chasa.bg
Ученикът на Райна Кабаиванска Рейналдо Рамирес-Дроз ще бъде Ернесто в „Дон Паскуале“ в Софийската опера

Тенорът Рейналдо Рамирес-Дроз ще бъде Ернесто в „Дон Паскуале“ на 21 март и 13 април на сцената в Софийската опера.

Кой е Рейналдо Рамирес-Дроз?

Тенорът е роден във Венецуела. Учи в консерваторията „Симон Боливар“ в Каракас. Участва в множество концерти в страната си: „Италианска вечер“, „Велики песни на света“, „Имигрантите“. През 2015 г. дебютира официално по време на Седмицата на италианската култура в Каракас с концерт, организиран от Културния институт. По покана на Италианския културен институт изнася концерти във Валенсия и участва в други събития в чест на 70-годишнината на Републиката. През същия период участва в турне в Колумбия и Флорида.

Мечтата му да учи с Райна Кабаиванска го довежда в Майсторския ѝ клас в Нов български университет, където печели стипендия за обучение в Музикалния институт „Веки-Тонели” в Модена, Италия. През октомври 2018 г. той е сред главните действащи лица в Театро Комунале „Лучано Павароти“ в Модена на концерта, посветен на Лучано Павароти, и участва в множество концерти в различни градове на Италия. През 2019 г. дебютира в операта „Бетли“ от Доницети в Швейцария, концертно поставена и в Модена с оркестър „Бруно Бартолети“. През септември 2019 г. Рейналдо Дроз е солист в италианската премиера на Реквиема на Руджиеро Леонкавало. През декември 2020 г. е участник в онлайн концерта „Тенорите на Райна Кабаиванска“.

Репертоарът му включва: Тонио в „Дъщерята на полка“, Неморино в „Любовен еликсир“ и Едгаро в „Лучия ди Ламермур“ от Доницети; Каварадоси в „Тоска“ от Пучини; Алфредо Жермон в „Травиата“ от Верди; Арнолд във „Вилхелм Тел“ от Росини и др.

Определяна от мнозина, като една от последните велики комедийни опери, „Дон Паскуале“ на Гаетано Доницети представлява перфектният фарс и е също толкова популярна днес, както по време на премиерата си в средата на 19-ти век. Очаквайте ученикът на голямата Райна Кабаиванска в "Дон Паскуале" на 21 март и 13 април в Софийската опера.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Афиш

Отлагат премиерата на Камен Донев като Сирано дьо Бержерак

Отлагат премиерата на Камен Донев като Сирано дьо Бержерак

Дан Браун и неговата „Дива Симфония“ с премиера на сцената на зала „България“

Дан Браун и неговата „Дива Симфония“ с премиера на сцената на зала „България“

Комедия от Гаетано Доницети „Дон Паскуале“ ще се играе на 13 април от 19:00 часа в Софийската опера.

Тенорът Рейналдо Дроз ще участва в комедията „Дон Паскуале“

СНИМКИ: Софийската опера и балет

Вижте програмата на Софийската опера и балет тази седмица

Виолончелистът Атанас Кръстев ще е солист на Софийската филхармония на 8.04.

Виолончелистът Атанас Кръстев ще е солист на Софийската филхармония на 8.04.

Адрия Чепайте

Цигулковата легенда Огюстен Дюме гостува на Софийската филхармония

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber