Откровена изповед на Христо Стоичков за Трифон Иванов

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9479606 Откровена изповед на Христо Стоичков за Трифон Иванов Откровена изповед на Христо Стоичков за Трифон Иванов www.24chasa.bg

Димитър Пенев е автор на предговора към единствената биография на Железния, която излиза на 5 февруари от Книгоиздателска къща “Труд”

Броени дни преди фаталния 13 февруари, когато през 2016 г. Туньо бе покосен от масивен инфаркт, на книжния пазар на 5.февруари  излиза негова биография.

“Трифон Иванов - Железния” на Книгоиздателска къща “Труд” проследява спортната кариера на талантливия ни футболист от детските му години в село Горна Липница до върховете му като футболист на “Бетис” и “Рапид” (Виена) и като един от лидерите в националния ни отбор през великото футболно лято на 1994 г. в САЩ.

А най-голямата изненада за читателите е лична изповед на Христо Стоичков. Камата се съгласява да даде откровено интервю за книгата, посветена на неговия добър приятел. “Приятелството не се купува, не се гради за ден. Трифон беше честно момче. До края на дните му, Бог да го прости, не спирахме да се шегуваме. Най-любимото ми беше да му искам автограф върху снимки, на които изглеждаше най-страшен. Много се ядосваше”, спомня си Стоичков.

Защо Трифон е желан в “Барселона” и други грандове, но трансферът му остава нереализиран? Кои са силните му страни като футболист? И какво в характера му не приемат в Европа? Книгата “Трифон Иванов - Железния. Биография на една вечна легенда” е призната лично от майката на Туньо - леля Маринка, която дава благословията си и спомага дейно за нейното написване.

Авторите са журналисти от националния всекидневник “България Днес” - Добромир Добрев, Кристиан Иванов и Георги Иванов. За Трифон говорят първият му треньор Васил Матев и следващите му наставници във футбола - Георги Василев-Гочето, Пената, Христо Бонев-Зума. Цяла плеяда звезди са съотборниците на легендарния №3, които без никакво замисляне приемат поканата да сътрудничат на авторите. Свои разкази предоставят Красимир Балъков, Бончо Генчев, Цанко Цветанов, Илиян Киряков, Георги Димитров-Джеки, Наско Сираков, Ивайло Йорданов, Златко Янков, Радостин Кишишев, Петър Александров.

Не са подминати и веселите моменти в живота на Трифон извън футболния терен. Специална глава е отделена и за любимите занимания на Трифон - да кара джет, да хваща шарани и после да се изявява като виден кулинар.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Видеосъдържание

ВИДЕО: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ

Анкета: Ще се счупи ли управляващата коалиция като великденско яйце? (Видео)

Завещание на седмицата: България да спре да се държи като изнасилвач на роднини (Видео)

Завещание на седмицата: България да спре да се държи като изнасилвач на роднини (Видео)

Завещание на седмицата: “Грабвайте децата” - някой си изкряска (Видео)

Завещание на седмицата: “Грабвайте децата” - някой си изкряска (Видео)

Завещание на седмицата: Искат да са милионери покрай войната - за наша сметка (Видео)

Завещание на седмицата: Искат да са милионери покрай войната - за наша сметка (Видео)

Винсент Тановски

Завещание на седмицата: Падат бомби, а ние воюваме с празници и паметници (Видео)

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave