“Откраднат живот” свършва след 507 епизода на малкия екран

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9462836 “Откраднат живот” свършва след 507 епизода на малкия екран “Откраднат живот” свършва след 507 епизода на малкия екран www.24chasa.bg
Сърчаджиева ще е дъщеря на зам.-министъра на здравеопазването в новия сезон. СНИМКИ: КРАСЕНА АНГЕЛОВА

Александра Сърчаджиева - хубавата и талантлива актриса, влиза с ключова роля в новия сезон на “Откраднат живот”. Тя ще изиграе коремния хирург доктор Габриела Димова, а в много от сцените ще си партнира с друго ново попълнение в екипа - звездата Любо Нейков. Най-добрият ни комедиен артист сега ще покаже, че може не само да разсмива до сълзи, но и да пресъздаде убедително доста сложни и драматични ситуации, каквито ще има в продължението на лекарския сериал.

Нейков ще е в ролята на заместник-министъра на здравеопазването Димов. И не само - той е и бащата на героинята на Сърчаджиева и основната причина младата лекарка често да изпитва несигурност у себе си. “Героинята ми е момиче, което има съмнение дали попада на това място заради длъжността и влиянието на баща си, или заради собствените си качества. Тя е честно момиче, доста объркано. Може би ще има любовни истории покрай нея”, разказа за ролята си Алекс преди дни по Нова тв. И добави само:

Всички герои

от първия сезон

ще претърпят

изключителни

трансформации,

които са много любопитни. Това, което ще видят зрителите, ще бъде интересно и достойно.

Всъщност това няма да е дебютът на Сърчаджиева в сериала. Тя се появи в него в самото му начало преди 5 години. Изигра младата д-р Кръстева в сцените, които показаха как преди 30 години тя и д-р Генадиев разменят две новородени. Това бе началото на историята на “Откраднат живот”. А сега 11-ият му сезон ще покаже и нейния край, затова и екипът го озаглавява “Финалът”. Да, това ще са последните епизоди на сериала и много от героите най-накрая ще стигнат до своя хепиенд.

Ще остане ли доцент Мазов директор на “Св. Анастасия”? Какво ще се случи с взаимоотношенията на сестра Райкова и доктор Хаджихристев? Защо доктор Грънчарова реши да промени визията си и какво провокира пеперудите в стомаха ѝ? Как ще завършат някои от ключовите истории с различните поколения в болницата? Всички тези въпроси ще получат своя отговор в 11-ия сезон, който Нова тв пуска съвсем скоро.

Екипът на сериала започна снимките му още в края на миналата година, а

през февруари

продуцентът Евтим

Милошев ще заснеме

финалните сцени

507 - толкова ще са общо епизодите на “Откраднат живот” накрая. Затова той е и рекордьорът в българския ефир по най-много излъчени серии от всички продукции, правени досега у нас.

Интересни и динамични сюжетни линии, които са непрекъснато в крак с времето, талантливи актьори, медицински казуси, взети от практиката на истинските лекари, отразени важни социални теми и добре стикован екип от доказали се професионалисти - всичко това е в основата на успеха на “Откраднат живот”.

Идеята за него е на Евтим Милошев и на креативния продуцент Иван Спасов. Двамата

много искат да

направят медицински

сериал, който да е

ново и различно нещо

Иван Спасов събира екип от сценаристи, представя ги на Христина Апостолова, която е главен сценарист на продукцията, и ѝ казва: “Ами това е. Почваме”. И мечтата се случва.

“Откраднат живот” тръгва на 8 март 2016 г. в праймтайма на Нова тв със смайваща история - две бебета са разменени в родилното в една зимна нощ през 80-те години на миналия век. Двете деца са момчета. Едното е с вроден сърдечен порок и лекарите не виждат голям шанс то да оцелее, а родителите му цял живот са мечтали да имат свое дете. Бащата, който е и шеф на отделението, взема тежкото решение да смени болния си син със здраво новородено, проплакало същата вечер. Не след дълго действието се пренася в наши дни, за да покаже, че човек никога не знае какво му е приготвил животът. Същият лекар вече е шеф на болница “Свети Кирил”, където на работа постъпва млад и талантлив негов колега на годините на сина му. А в действителност това е истинският му син.

От самото начало в сериала участват много любими актьори като Мария Каварджикова, Марта Вачкова, Стоян Алексиев, Янина Кашева, Васил Банов, Йоана Буковска, Емил Марков. Още с първия му сезон в любимци на зрителите се превръщат и младите артисти Алек Алексиев, Димо Алексиев, Дария Симеонова и Радина Думанян, които са в главните роли. Успехът и за тях, и за “Откраднат живот” е голям, така че не е изненада да следват и втори, и трети, а сега вече и 11-и сезон.

Във фокуса на сюжета попадат различни герои, а за тези, които си тръгват от него, зрителите не спират да питат дали няма пак да видят на екрана. Това се случи и с Алек Алексиев и Димо Алексиев, които бяха в ролите на разменените деца. Историята с героите им се разплете в третия сезон, когато зрителите отбелязаха едновременно най-щастливия момент за Наталия (Дария Симеонова) и Калин (Димо Алексиев) с тяхната сватба, и най-тъжния - смъртта на професор Генадиев (Стоян Алексиев), който загина в автомобилна катастрофа. Каскадата тогава бе заснета с дронове, а финалните кадри поставят и края на участието на един от ключовите образи на сериала.

Междувременно в екипа вече е и внукът на една легенда и син на друга не по-малка ярка звезда - Наум Шопов-младши. Той влиза в сериала, докато още следва медицина. Макар сам да казва, че работата му по “Откраднат живот” ще е за кратко, кръвта вода не става. Младият Шопов се превръща в едно от най-харесваните лица, а само след месец зрителите ще могат да видят и какви ще са следващите ходове на героя му доктор Тасев.

Нишката с разменените деца се разплита в края на третия сезон, но историята не свърши с нея, а се впусна в друга линия с появата на един от най-обичаните герои. Той

пристига на мотор

и е много различен

от всички останали

Затова и мотото на сезона, в който се появява, е “Чуждо тяло”. Юлиан Вергов толкова естествено влиза в екипа, а и в образа на доцент Виктор Банков, че всички зрители все за него питат. Какъв е той, какво е миналото му и защо е такъв? Отговорите идват малко по-късно от нови герои, пресъздадени от други двама обичани актьори - Владо Пенев и Владо Карамазов.

С всеки изминал сезон сериалът се превръща в пресечна точка на големите звезди у нас. Роли в него за петте години, в които върви, имат Аня Пенчева, Димитър Рачков, Вълчо Камарашев, София Кузева, Ана Пападопулу, Теодора Духовникова, Иван Юруков, Ернестина Шинова, Васил Бинев, Луиза Григорова, Ралица Паскалева, Велислав Павлов. В същото време “Откраднат живот” става и платформа за млади звезди, каквито са любимците на публиката от последните сезони Неда Спасова и Филип Буков, както и малките Пепе и Коко. Това са всъщност Петър Милошев и Димитър Рачков-син, които не отстъпват по дисциплина и работохолизъм на големите си колеги.

Основен герой в сериала е и болницата, в която се развива не само действието, а и сложните взаимоотношения между героите. До шестия сезон всички говорят за “Свети Кирил”, а от седмия екипът вече е в “Света Анастасия”. “Успяхме само за три месеца да сменим локацията и да създадем новата болница с цялото оборудване и декори, за да може да започнем снимки”, разказва продуцентът Евтим Милошев.

Той е и човекът, който знае какво се случва в сериала във всеки момент. А

енциклопедията на

“Откраднат живот”

е неговата любима

жена и главна

сценаристка

Христина Апостолова

Тя знае имената на героите от първия епизод до последния сезон без изключение, а те са хиляди, както и точно кога какво се е случило, какви диагнози са поставяни. За последното работи плътно с лекарите - консултанти на сериала.

Сред тях в началото е и проф. д-р Костадин Ангелов - сегашният министър на здравеопазването, който на старта на сериала е шеф на Александровска болница. Впрочем той не за първи път работи с Милошев и Апостолова. Преди години заедно с тях беше част от “Сървайвър” като лекаря на екипа и участниците в риалити шоуто. Постепенно обаче професионалните му ангажименти го отдалечиха от филмовата площадка.

Същевременно на нея остават неврохирурзи, коремни хирурзи, офталмолози, ортопеди, акушер-гинеколози - специалисти от всякакви области, които следят прегледите в кабинетите, манипулациите и разговорите между героите в “Света Анастасия” да са автентични - каквито биха били в истинска болница. Макар и понякога да изглеждат на ръба на измислицата, всички медицински казуси са заимствани от истински случаи в световната медицинска практика.

Постепенно в сериала се появяват и големите социални теми. Така например Йоана Буковска застава зад темата за превенция на рака на шийката на матката. След загубата на своята майка актрисата трябваше да изиграе тежко болната Виолета Захариева, а темата я провокира да говори за грижата и вниманието към тялото.

Малко по-късно друга актриса от сериала - Деси Бакърджиева, говори за инвитро процедурите и сурогатното майчинство, което се превръща и във важна тема за героинята ѝ доктор Хинова.

Видеото с монолога на доктор Тасев за вредата от тютюнопушенето събира над 11 000 гледания в социалните мрежи, а в последния излъчен сезон се засягат проблемите на ХИВ-позитивните.

Любовта в различните възрасти, агресията към лекарите, пандемията - всичко, което се случва в действителността, влиза като линия в сюжета на сериала. “Откраднат живот” отразява времето, в което живеем, затова и винаги сме се старали историята да бъде актуална, да има пулс. Заглавието на всеки сезон е свързано както с термин от медицината, така и с метафората, която движи взаимоотношенията на героите. Медицинските казуси всъщност отразяват едни големи социални теми. Това могат да бъдат и темите за взаимоотношенията”, разказват от екипа.

“Не е имало друг

български сериал,

който да е погледнал

в такава дълбочина

човешката природа

и характер, емоциите, драмите и това да върви както по линия на главните герои, така и по линия на пациентските истории. “Откраднат живот”, както никой друг филмов проект в българската история, е успял да разкаже рекорден брой човешки истории, да засегне рекорден брой герои, и то в истинска дълбочина”, обяснява креативният продуцент и сценарист Иван Спасов.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Новина в снимка

ДЖЕЙСЪН СЪДЕЙКИС
СНИМКИ: РОЙТЕРС

Нова мода - мъжете с цветни смокинги на наградите “Еми”

Снимката, от която тръгва целият проект - дъщерята на Йордан Симеонов - София Симеонова, в римейк на картината на Леонардо “Спасителят на света”.  

СНИМКИ: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

София в женско лице

"Тед Ласо"

Раздадоха наградите "Еми" (Снимки, видео)

Нели Петкова заведе сина си на море в Гърция

Нели Петкова заведе сина си на море в Гърция

Опакованата Триумфална арка в Париж
Снимки: Ройтерс

Владимир Явашев: Най-голямото препятствие за опаковането на Арката е, че Кристо не е там (Снимки)

Снимка: ДПА

Облякоха восъчната Меркел в планинарски дрехи

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber