Стамболов мръзне на -10° край Кокаляне

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9423491 Стамболов мръзне на -10° край Кокаляне Стамболов мръзне на -10° край Кокаляне www.24chasa.bg
Асен Блатечки като Коста Паница и Захари Бахаров като Стамболов в сцена от новия филм на Светослав Овчаров “Залог”
СНИМКА: АРХИВ НА ПРОДУКЦИЯТА
Асен Блатечки като Коста Паница и Захари Бахаров като Стамболов в сцена от новия филм на Светослав Овчаров “Залог” СНИМКА: АРХИВ НА ПРОДУКЦИЯТА

Захари Бахаров, Деян Донков, Асен Блатечки участват във филма “Залог” на Светослав Овчаров

Минус 10 градуса, дърво и камък се пукат, а те снимат ли, снимат.

Точно такива са условията, в които се работи по новия български филм “Залог” на Светослав Овчаров. Режисьорът и сценарист, известен със задълбоченото познаване и с пристрастията си към българската история, този път ни връща към 1890 г. и заговора срещу княз Фердинанд. (Заговорът цели отстраняването на княз Фердинанд и на министър-председателя Стефан Стамболов, възстановяване на отношенията с Русия и активизиране на българската политика чрез въоръжено въстание в Македония. Правителството решава да използва случая за шумен пропаганден процес, завършил със смъртна присъда на Коста Паница - б.р.)

Последният филм на Светослав Овчаров - “Врагове”, вдъхновен от действителна история от времето на Балканската война, бе приет радушно от критиката и публиката.

Няма как да знаете, но в ролята на княза влиза Деян Донков. Овчаров разчита на известни имена от българския театър и екран, а те му имат пълно доверие. Всички веднага казали “да” на офертите.

Дори когато във филма играят роли, които не носят истинските имена на героите - известни исторически личности (така е преценил режисьорът). Те са означени само с мястото си като важни фигури в българската история.

Захари Бахаров е министър-председателят Стефан Стамболов. Асен Блатечки е Коста Паница - във филма Майорът, Деян Донков - Князът.

Няма да мине и без красавица насред бившите хъшове - в ролята на изкусителка от тяхната буйна младост е обичана и прекрасна румънската актриса.

“Актьорите са изключително въодушевени. Филмът има подкрепата освен на Националния филмов център и на БНТ. Очакваме в началото на февруари да сме готови със снимките, освен ако студът окончателно не ни скове”, шегува се, макар и мръзнейки на терена, режисьорът Светослав Овчаров.

Вчера при тези минусови температури в чифлик край Кокаляне, той засне изкючително важна и драматична сцена - Майорът разбира, че министър-председателят знае за заговора срещу него.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Оживление

Снимайте видео: какво е България за децата ни

Снимайте видео: какво е България за децата ни

Защо котката ни събужда точно минута преди будилника?

Защо котката ни събужда точно минута преди будилника?

СНИМКА: Pixabay

Сериал за турското разузнаване МИТ излиза на екран

Писателят Та-Нехаси Коутс ще напише сценария на новия филм за Супермен

Снимка Ройтерс

Откраднатите кучета на Лейди Гага бяха предадени в полицейски участък

Били Айлиш

Документален филм за Били Айлиш показва живота, дома и творческия й процес

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber