Топ 10 на бестселърите на КК “Труд” за 2020 г.

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9404445 Топ 10 на бестселърите на КК “Труд” за 2020 г. Топ 10 на бестселърите на КК “Труд” за 2020 г. www.24chasa.bg
Топ 10 на бестселърите на КК “Труд” за 2020 г.

Сред тях са “Личният бележник на Левски”, “Гунди - какъвто

не го познавате” и прекрасни детски книги

От издателство “Труд” обявиха най-продаваната си книга на 2020 г. - “Коледа идва”, по Биатрикс Потър, следвана от “Честит Великден, Питър”. Затова през пролетта на 2021 г. Зайчето Питър ще зарадва своите почитатели с нови две издания - “Белята не идва сама” и “Зайчето Питър на училище”. А предстои и нов тираж на хитовото “Пълно издание” на Биатрикс Потър.

Третото място заема бестселърът “Сестра на слънцето” от Лусинда Райли. Историята се развива от  Манхатън до великолепните  земи на Африка и е шестата част от епичната поредица “Седемте сестри”.  Разказва се за Електра – най-красивата, най-бурната, най-чувствителната от сестрите Д’Аплиез  е на гребена на славата като най-известният топмодел в света. Но в същото време наркотиците и алкохола я тласкат към дъното.  След като приема смъртта на Татко Солт като поредното предателство на съдбата, красивата Електра е на косъм от това да причини собствената си смърт.  Докато хората около нея се страхуват за здравето ѝ,

тя получава

писмо от

непозната жена,

която  твърди, че е нейната баба…

“Чудодейните места в България” от Борислав Радославов заема четвъро място в класацията с двата си тиража. В нея авторът разказва за двайсет и четири от светите места в България, където се случват чудеса. Сред тях са Кръстова гора, Кабиленският манастир, “Богородица Троеручица” в Троянския манастир, манастирът “Свети Георги”, Бачковският манастир и много други.  Ще прочетете историята на всяко от чудодейните места - къде се намира, кога е открито, какво лекува и как по най-лесен маршрут да стигнете дотам.

Книгата съдържа и

притчи и молитви

В топ пет е “Първа математическа читанка 3-4. клас”, а след нея се нарежда и “Математическа читанка за 4. клас”. Забавлявайки се с приключенията на бате Патилан, баба Цоцолана и Кольо Детектива, децата неусетно усвояват важни математически принципи и правила.

Седмото място е за “Личният бележник на Левски”. Направен е нов прочит, придружен с подробен археографски коментар. За първи път са разчетени над 120 думи: една част задраскани от Васил Левски, а друга част - неправилно тълкувани досега. Бележникът за първи път е представен самостоятелно факсимилно почти в автентичния му вид, огромна роля за което имат съставителите Цветолюб Нушев и Тодорка Томова от Народната библиотека.

От издателството са щастливи от приема на една нова авторка Кони Глин, която е известна ютюбърка и влогър. С дебютната “Принцеса под прикритие” заема място в топ 10, а през лятото бе публикувана и втората част – “Принцеса в действие”. Скоро предстои да излезе и “Изгубената принцеса” . В третата книга Лоти, Ели и Джейми пътуват до сестринското училище на “Роузууд Хол” в Япония. Там тримата откриват, че никъде не са далече от Левиатан. Единственото утешение, което намират, е тайна група, наречена Banshee, която се бори срещу Левиатан. Но когато са разкрити отдавна погребаните тайни, животът на Лоти, Ели и Джейми никога повече няма да бъде същият.

Деветото място е за българската детска книжка “Гошо на поход” от Чичо Ники. Гошо  и приятелите му научават, че на върха на близката планина има скрито съкровище. Те тръгват и преодоляват много препятствия. На върха не намират нищо, но

разбират, че

съкровището е

приятелството

Очаквайте и “Гошо и извънземните” през пролетта на 2020 г.

Топ десет завършва “Гунди – какъвто не го познавате” със своя пети тираж и актуализирано издание. В книгата са подбрани 28 уникални авторски снимки.

През 2020 година издателството участваше в големи проекта. През септември излезе албумът “Йосиф Шнитер”, а преди това специалното издание “Българските чехи’’. И двата албума са триезични. С грамота “Златен лъв” е отличен “Българските чехи” за значим изследователски проект, който припомня за огромния принос на чешкия интелектуален елит в развитието на културата, изкуството, науката и обществения живот на новоосвободена България, както и за добрата полиграфическа изработка.

Търсете

Брой 4 на сп. “Съвременник"

328-те страници на брой 4 (за 2020 г.) на най-старото и авторитетно списание за изкуство “Съвременник” (изд. “Труд”) съдържат литературни изненади: романът на Михаил Кузмин “Животът на Джузепе Балзамо” и “Бележките под линия” - пиеса от Мирела Иванова. Джордж Сондърс, Дон ДеЛило, Антъни Виасна Со, Алмудена Грандес, Калин Терзийски, Антония Апостолова и др. са представени с разкази. Луиз Глик, Иван Гранитски. Матей Вишниек, Николай П. Бойков - с поезия. В “Ателие” гостува Николай Иванов.

Годишна класация

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Култура

Максим Венгеров

Максим Венгеров гостува на Софийската филхармония на 11 февруари

Акварели на Атанас Мацурев - един от най-добрите акравелисти в света, от новата му изложба

Атанас Мацурев - археолог с четка през пластовете на времето

Медици карат на носилка пациент с пневмония в китайския град Ухан, откъдето тръгна заразата.

Два контрастни филма отбелязват годишнината от блокадата на Ухан

Истинските истории на хора, преборили тежки болести

Истинските истории на хора, преборили тежки болести

Световните конспирации - има ли план за
контролиран хаос

Световните конспирации - има ли план за контролиран хаос

Разпознаваме се в георите на "Синята гора"

Разпознаваме се в георите на "Синята гора"

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber