Мистериозно убийство, разгадано по една снимка

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9283350 Мистериозно убийство, разгадано по една снимка Мистериозно убийство, разгадано по една снимка www.24chasa.bg
Мистериозно убийство, разгадано по една снимка

Ново от Книгоиздателство "Труд" от майсторката на японските и викторианските загадки Лора Джо Роуланд

“Последната снимка” (от Книгоиздателска къща “Труд”) е втората книга на Лора Джо Роуланд от поредицата ѝ “Викториански загадки”. На българските читатели вече са познати първата книга от поредицата – “Сянката на Изкормвача”, както и изключително харесваните криминални романи от поредицата “Японски загадки”.

В “Последната снимка” фотографката Сара Бейн и нейният приятел лорд Хю Стантън решават да превърнат разрешаването на криминални случаи в професия. Получават доверието на богат и властен банкер да разследват отвличането на невръстния му син успоредно с полицията. Налага им се да опознаят отблизо семейството, дома и обстановката в имението “Маринър”. Отново им помага хлапакът Мик. Заподозрени са всички. Работата по случая не само излага на риск здравето и живота, но и поставя пред изпитание личните отношения на Сара и Хю. Предимството на Сара е снимка, която тя е заснела по време на рутинната си дейност, но която неочаквано разкрива улика за отвличането.

Защо Лора Джо Роуланд започва да пише криминални романи?

“Това е комбинация от наследство, любов и обстоятелства. Баща ми им беше голям фен. Аз съм последовател на старата школа. Първоначално започнах да чета Нанси Дрю, след това преминах към любимите автори на баща ми. Обичах тези книги и все още ги обичам. Съветът към начинаещите автори обикновено е “Пиши за онова, което познаваш”. Това, което наистина харесвам в криминалните романи, е, че доброто винаги побеждава злото, истината винаги бива разкрита, справедливостта възтържествува. Обичам начина, по който криминалният роман изследва тъмната страна на живота и на човешкото поведение. Убийството е най-жестокото престъпление. То въплъщава множество действия, приключения и емоции, както и предизвикателство към интелекта”, казва авторката.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Култура

Момент от спектакъла "Духът на поета"

С три драматични заглавия открива 2021-а г. великотърновският театър

Две хитови заглавия за старт на 2021 година от Издателство “Труд"

Две хитови заглавия за старт на 2021 година от Издателство “Труд"

Един от най-уважаваните български диригенти в света, Росен Миланов

Светлин Русев и Росен Миланов ще свирят със Софийската филхармония през февруари

Снимки: Софийска опера

Честит рожден ден на „Концерти за бебоци“ в Софийската опера!

Зимен пейзаж от Петров Левченко

Още светли класики от депото на галерия “Нюанс”

Свищов отбелязва с три филма 158-годишнината на Алеко Константинов

Свищов отбелязва с три филма 158-годишнината на Алеко Константинов

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber