Една снимка разкрива мистериозен убиец

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9276477 Една снимка разкрива мистериозен убиец Една снимка разкрива мистериозен убиец www.24chasa.bg

„Последната снимка” (от Книгоиздателска къща “Труд”) е втората книга на Лора Джо Роуланд от поредицата u „Викториански загадки”. На българските читатели вече са познати първата книга от поредицата – „Сянката на Изкормвача”, както и изключително харесваните криминални романи от поредицата „Японски загадки”.

В “Последната снимка” фотографката Сара Бейн и нейният приятел лорд Хю Стантън решават да превърнат разрешаването на криминални случаи в професия. Неочаквано и за самите тях получават доверието на богат и властен банкер да разследват отвличането на невръстния му син успоредно с полицията. Налага им се да опознаят отблизо семейството, дома и обстановката в имението „Маринър”, което е разположено в околностите на Лондон. Отново им помага хлапакът Мик. Заподозрени са всички. Работата по случая не само излага на риск здравето и живота, но и поставя пред изпитание личните отношения на Сара и на Хю.

Предимството на Сара в разследването е снимка, която тя е заснела по време на рутинната й дейност, но и която неочаквано разкрива улика за отвличането.

Ето защо Лора Джо Роуланд започва да пише криминални романи – според нея: „Това е комбинация от наследство, любов и обстоятелства. Баща ми беше голям фен на криминалните романи. Той обожаваше Агата Кристи, Стенли Гарднър, Роус МакДоналд и много други класици. Освен това аз съм истински последовател на старата школа. Първоначално започнах да чета Нанси Дрю, след това преминах към любимите автори на баща ми, а накрая и към много други, които запълваха полиците на библиотеката.

Обичах тези книги и все още ги обичам. Съветът към начинаещите автори обикновено е „Пиши за онова, което познаваш”. Това, което наистина харесвам в криминалните романи е, че доброто винаги побеждава злото, истината винаги бива разкрита, справедливостта възтържествува. Едновременно с това обичам начинът, по който криминалният роман изследва тъмната страна на живота и на човешкото поведение. Убийството е най-жестокото престъпление. То въплъщава множество действия, приключение и емоция, както и предизвикателство към интелекта.”

Последната снимка

Лора Джо Роуланд

Стр. 300

Цена 17.99 лв.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Култура

Максим Венгеров

Максим Венгеров гостува на Софийската филхармония на 11 февруари

Акварели на Атанас Мацурев - един от най-добрите акравелисти в света, от новата му изложба

Атанас Мацурев - археолог с четка през пластовете на времето

Медици карат на носилка пациент с пневмония в китайския град Ухан, откъдето тръгна заразата.

Два контрастни филма отбелязват годишнината от блокадата на Ухан

Истинските истории на хора, преборили тежки болести

Истинските истории на хора, преборили тежки болести

Световните конспирации - има ли план за
контролиран хаос

Световните конспирации - има ли план за контролиран хаос

Разпознаваме се в георите на "Синята гора"

Разпознаваме се в георите на "Синята гора"

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber