Трябваше да спечелиш, казал Слави на Борис Солтарийски след “Маскираният певец”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9126746 Трябваше да спечелиш, казал Слави на Борис Солтарийски след “Маскираният певец” Трябваше да спечелиш, казал Слави на Борис Солтарийски след “Маскираният певец” www.24chasa.bg
Моментът, в който Борис Солтарийски свали маската си на Змията в “Маскираният певец” СНИМКА: ФОТОКРЕДИТ НА ШОУТО

Музикантът си измислил календар с концерти за алиби в шоуто

“Трябваше да спечелиш!” С тези думи Слави Трифонов посрещнал Борис Солтарийски след отпадането му от шоуто “Маскираният певец”.

В мистериозния формат талантливият певец се криеше под образа на Змията и се оказа голямата изненада на сезона. Най-вече заради това, че Солтарийски от години е част от екипа на Трифонов, а от миналата година – лице на телевизията му 7/8 ТВ. По тази причина дори Алекс Раева, която е работила рамо до рамо с Борко (както тя го нарича галено), веднага изключила вероятността Змията да е талантливият ѝ колега.

Солтарийски знаел, че Алекс Раева ще бъде част от детективския панел и основното му притеснение било, че тя ще го разпознае веднага - все пак са пели заедно различни стилове музика и е чувала гласа му отблизо в различни ситуации. “Успях и нея да заблудя, което сигурно е добре”, казва скромно изпълнителят.

“Много хора мислеха, че не би могло да съм там, но в интерес на истината с първата песен в шоуто изобщо не можах да си преправя гласа. И направо си бях аз”, казва той. Солтарийски

много се

притеснявал, че

някой от колегите му

от “Ку-ку бенд” може

да го разпознае

или заподозре.

“Няма да мога да го скрия, веднага ще се разсмея, не съм добър лъжец, но никой не ме беше питал и това ме улесни. Иначе не знам как бих реагирал”, казва той. А след като отпаднал от надпреварата в шоуто, колегите му от “Ку-ку бенд” и 7/8 ТВ започнали да му пишат: “Ти какъв лъжец си!”

Певецът е изключително благодарен на шефа си Слави Трифонов, който му позволил да участва във формат на друга телевизия, както и на Магърдич Халваджиян за поканата. И макар това да е “шоуто, в което всеки участва до доказване на противното”, както се шегуват водещите Герасим Георгиев – Геро и Васил Василев-Зуека, Борис Солтарийски не беше сред масово обсъжданите имена.

“Никой не ме и пита, но няколко приятелки на жена ми са ѝ задавали този въпрос. В социалните мрежи обаче ми бяха писали някои хора: “Стори ми се, че един от участниците в “Маскираният певец” си ти”. Аз, естествено, изпращах огромни въпросителни, сякаш не знам за какво става дума”, разказва с усмивка певецът. Яд го е, че се наложило да свали маската, макар да не бил разпознат нито от детективския панел, нито от масовата аудитория.

“Сценаристите така бяха завъртели фактите за мен, че и аз нямаше да се позная”, отбелязва той. От коментарите на други хора навързал част от жокерите с факти за себе си – като това, че Змията пазела отровата си 26 лета и я ползвала само два пъти, но без жертви. Прочел, че по този повод някой е написал: “Това е Солтарийски, той е роден на 26 февруари”.

Другият подаден жокер в предаването, че Змията обича рибките, най-вече златните, той свързва със зодията си – Риби, макар че не се сетил за това в началото. Но се радвал, че са така измислени, защото смятал, че най-важното във форма̀та е да не разпознаят кой стои зад маската. Солтарийски също положил много старание да изгради образ, твърде далечен и чужд на своята персона. За да си осигури максимално добро прикритие,

измислил цял

арсенал от маниери,

жестове и дори нова

походка,

с която Змията да се различава от него самия.

“Гледах да ходя по различен начин, поставях си краката със събрани колене, за да може цялата стойка да се промени. Ходех с разперени нагоре пръсти на ръцете, за да изглежда по-префърцунено. Държах микрофона с два пръста. Все неща, които са тотално различни от това, което съм аз.” Към прикритието спадал и репертоарът – избирал песни, които никога не е пял, даже занапред бил подбрал женски парчета, с които съвсем да заблуди журито и публиката.

Следял и какво се тиражира за образа му като предполагаеми имена, но не искал да се опитва да краде движения от някой конкретен човек, за когото да се твърди, че е Змията. По-скоро влагал старание в това да не се усъмнят, че зад маската е именно той. Преправял си и гласа много умело, особено на песента, с която отпаднал, въобще не звучал като себе си. Но сега се замисля дали това не е било грешка.

“Чудя се дали не беше по-добре да съм по-разпознаваем, за да може хората, които се сетят, да гласуват за мен”, казва Солтарийски и допълва: “Още ми се играеше тази игра, но в края на краищата това е игра.”

За да избегне съмнения дори у най-близките си – съпругата Аделина и дъщеричката си Ема, си измислял участия в дните за репетиции и снимки. Във вечерта на отпадането си уж бил в Пловдив – така пишело в календара му.

“Всеки път, когато ми предстоеше да ме няма – дали за репетиция, или за концерт, просто казвах, че съм на участие. Даже вкъщи си имам календар за участия, в който си ограждам датите и си описвам мястото на събитието. Затова отбелязвах някакви участия, за да е ясно, че мен ме няма този ден. Така се оправдавах лесно”, разказва Солтарийски.

Веднага след като стана ясно, че той се крие зад маската, го спрели фенове на шоуто и му казали: “Айде сега да си направим по една снимка, гледахме вчера как отпадна”.

Сред най-изненаданите, че Змията е той, била дъщеря му.

“Започна ме с шамари от вратата и да се смее. Веднага щом свърши концертът, когато си тръгнах към вкъщи, естествено, жена ми веднага ми се обади. Но дъщеря ми дръпна телефона и ми каза: “Тати, след малко направо ще те пребия”, казва през смях певецът, имитирайки ядосаната интонация на невръстната Ема. Щом певецът се прибрал,

малката му казала:

“Но аз не мога да

повярвам – как така

ти си Змията?

И защо не си ми казал?”. Солтарийски ѝ обяснил, че това е игра с маски като криеница и не трябва да казваш на никого, докато не те издадат.

Ема също е много талантлива и за годините си дори взема височини, които трудно би изпяло друго дете. Затова баща ѝ много се гордее с нея.

“Тя трябва да си избере стъпките, но да, много обича да пее, ходи на уроци и мисля, че е музикална. Диапазонът ѝ за нейната възраст е добър – много високи тонове взема. Аз не знаех дали е обичайно, или не. Учителката ѝ обаче каза, че за нейната възраст е рядкост някой да може да взема такива високи тонове”, разказва таткото. Той самият много се радва, че дъщеря му има музикални качества, които трябва да се развият. Но ако все пак тя реши да поеме по друг, различен път от пеенето, също би я подкрепил. Засега все още има силен интерес към занаята на баща си. Затова често вкъщи си правят дуети. По време на коронавирусната изолация баща и дъщеря изпяха в дует песента “Ти си” на Слави Трифонов, а изпълнението им се радваше на огромен интерес и много харесвания в социалните мрежи. За авторска дуетна песен Солтарийски не се е замислял, но намира идеята за “нелоша”.

Коронавирусното лято за него не се отличавало много от другите лета. “За нас нямаше голяма разлика, защото ние си ходехме на работа. Имаше някакъв период в началото на т. нар. пандемия, в която по-голяма част от телевизията не ходехме на работа и си стояхме по къщите. Беше нормално всичко, но ми се струваше странно, че виждах града празен, хората не са навън по улиците. На мен лично не ми харесваше това, че карат хората постоянно да носят маски, защото всички се превърнаха в “маскирания човек”. Така че “Долу маската!”, скандира Солтарийски. Сега се връща към обичайните си занимания и работата в 7/8 ТВ и на шега се подписва под статуси в социалните мрежи като Боци Змията.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Възход и падение

Софийската опера пусна онлайн “Борис Годунов” и “Набуко”

Софийската опера пусна онлайн “Борис Годунов” и “Набуко”

по случай Деня на операта - 25 октомври. Тези два спектакъла, които се състояха през последните 3-4 години на площада пред “Св. Ал. Невски”, могат да се видят в ютюбканала на операта. До 8 ноември представленията в операта са

Димитър Стайков получи подарък за имения си ден - излезе от печат книгата му за Деян Донков

Димитър Стайков получи подарък за имения си ден - излезе от печат книгата му за Деян Донков

Театралният критик и журналист Димитър Стайков - редовен автор на “24 часа”, получи подарък за имения си ден - от днес по книжарниците е новата му седма поред книга - “Пламъци по сцената”, дело на КК “Труд”. Тя е посветена на живота и творчеството на известния актьор Деян Донков. Авторът работи над нея повече от 2 г

Избират онлайн най-красивия българин

Избират онлайн най-красивия българин

Конкурсът “Мистър България” ще се проведе най-вероятно без публика. Победителят ще бъде избран онлайн и ще се излъчва по някоя от големите телевизии. Спектакълът ще бъде на 7 декември и ще е съборазен с противоепидемичните мерки. Лицензиантите Доно Цветков, Мария Донева и организаторът Атанас Лазаров планират евентуално да направят тестове за

Андреа стана русалка (Видео)

Андреа стана русалка (Видео)

Сред кораловите рифове на Червено море се гмурна Андреа. Певицата замина за поредната си ваканция, като този път реши да направи пътешествие с круизен кораб. Андреа успя да се гмурне край бреговете на Египет и да се наслади на прекрасните подводни красоти. Русата изкусителка прилича на русалка, а подводните видеа, качени в инстаграм профила й

Снимка: Факсимиле от инстаграм профила на Бориса Тютюнджиева

Бориса Тютюнджиева е омъжена и бременна

В бяла рокля, с халка и мъжка ръка, галеща наедрялото й коремче. Такъв кадър показа моделката Бориса Тютюнджиева в инстаграм профила си, с който оповести две новини - вече е омъжена и скоро ще става майка.  Тя се сгоди във Флоренция през декември 2018 г., но упорито пази в тайна кой е щастливецът, който е откраднал сърцето й

Тодор Живков дал на Васко Василев кофа сладолед

Тодор Живков дал на Васко Василев кофа сладолед

Не ламтя за имоти и богатство, цигулката е моята любов "На 50-ата годишнина си пожелах да съм здрав и още много да пътувам. Дори това, че съм видял целия свят, не ми стига. Аз съм космополитен човек. Не мога да се застопорявам и материалното не ме интересува." Това сподели световноизвестният музикант Васко Василев

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Възход и падение

Николай Вълканов

Николай Вълканов не се притеснява да определя себе си като успешен в бизнеса и щастливият мъж до Румяна

И на 70 години той никога не си позволява да бърка трите стъпки, които е убеден, че го водят към успеха - усъвършенстване, инвестиране на печалбата и честно отношение към екипа. Това е отговорът му за начина, по който прави бизнес в България и в Македония председателят на Управителния съвет на Българската минно-геоложка камара

Емил Кошлуков

Емил Кошлуков извън София за ден-два

“На тия години имаме нужда от почивка” - така с лека самоирония генералният директор на БНТ обясни, че ще празнува извън София за ден-два с приятели. Емил Кошлуков навършва 55 години днес и си пожелава само здраве. Желаем му го и ние! Честито! Вижте част от паметните житейски моменти на генералния директор на националната телевизия тук

Дара в "Маскираният певец"

Дара Екимова почти разплака Юлиан Вергов в “Маскираният певец”

Мислех, че вие ще се сетите, г-н Вергов, тъй като сте се познавали с баща ми - с тези думи Дара Екимова, дъщерята на трагично загиналия музикант Дими от “Сленг”, се обърна към актьора, който беше част от журито на “Маскираният певец” по Нова тв в събота, 24 октомври. Тя беше скрита в костюма на Принцесата, но никой не я разпозна

Магърдич и Кремена Халваджиян с перлена сватба

Магърдич и Кремена Халваджиян с перлена сватба

“30 години брак! Перлена сватба! Наздраве на всички!:)” Така с три удивителни знака продуцентът Магърдич Халваджиян отбеляза във фейсбук 30-те години любов и съвместен живот със съпругата си Кремена, навършили се на 25 октомври. С названието си напомнят за това, че тридесет години, преживени заедно, се нанизват като перли в огърлица

Георги Лозанов на представянето на книгата си

Мъж посвети песен на Гого Лозанов, който описа брака като страст + две гъски

Медийният анализатор събра в “Земното щастие” “лайфстайлския си период” Мъж посвети песен на Гого Лозанов, след като наскоро се запозна с него и издаде книгата му “Земното щастие”. Така Нейко Генчев, собственик на издателство “Фабер”, по нестандандартен начин описа и изпя своите чувства към автора Георги Лозанов, който “..

Какво ще се случи, ако извадим крилете на жените и им покажем, че могат да летят?

Какво ще се случи, ако извадим крилете на жените и им покажем, че могат да летят?

Тази година пандемията имаше много лица. Заговори се дори за втора пандемия - такава от домашно насилие. Хора, затворени "на сигурно" в домовете си, попаднаха в лапите на вируса, за който няма ваксина и срещу който не се образуват антитела, затова пък смъртността е висока - вируса агресия. И там някъде, сред целия хаос и ужас

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber