Д-р Милен Врабевски: Децата на България са изключително ценни за мен

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9054183 Д-р Милен Врабевски: Децата на България са изключително ценни за мен Д-р Милен Врабевски: Децата на България са изключително ценни за мен www.24chasa.bg

Ще направим Балканско турне за 6-ия ми албум

Д-р Милен Врабевски е изпълнителен директор и собственик на научноизследователската организация “Комак Медикал”, и основател на Фондация Българска Памет. Притежава две частни детски градини “Росица” и училище “Цар Симеон Велики”, обявено за “Училище - посланик на Европейския парламент”. Д-р Врабевски е композитор, текстописец и музикален продуцент, има продуцентска къща и звукозаписно студио – Intelligent Music.

Бандата заби в София и Бургас.

СНИМКА: STANSREBAR
Бандата заби в София и Бургас. СНИМКА: STANSREBAR

- Преди броени дни приключи турнето на вашата супергрупа Intelligent Music Project. Предвид епидемиологичната обстановка защо поехте риска то все пак да се състои?

- Първо искам да благодаря на всички, които отделиха от времето си и посетиха четирите ни концерта. Въпреки че не беше лесно, тези концерти бяха правилното решение за мен. Те бяха като един прозорец, през който хората да погледнат, без да виждат ограничения, вируси и пандемии, а напротив – голяма сцена и хубава музика, изсвирена от най-добрите български музиканти. И, разбира се, Рони Ромеро, нашия основен вокалист в момента, когото всички познавате като фронтмена на легендарната група Rainbow.

- Как избирате музикантите, с които искате да работите – например в новия албум на Intelligent Music Project, който скоро ще излезе, ще участват двама световноизвестни барабанисти.

- Да, това са Боби Рондинели (“Блек Сабат” и “Рейнбоу”) и Тод Зукърман (“Стикс”). С тях ще пеят Рони Ромеро, Джон Пейн, Карл Сентънс и Рич Гризман. Албумът логично е доминиран от Рони. Това е посоката на развите в стила ни, по която се водим в избора си на подходящата вокална бленда. Така избирам и барабанистите: с Тод ни запозна Джон Пейн, а с Боби – нашият publicist в Щатите Били. Всички видяха, че имат да работят по много добър материал в топзвезден екип. Моята награда бе техният ентусиазъм.

- Intelligent Music Project направи голям пробив в Гърция с песента Every Time. Защо според вас точно тя направи впечатление?

- Да, вече сме на първото място в най-престижната им рок класация – тази на rockradio.gr. За няколко седмици изпреварихме “Скорпиънс”, “Дийп Пърпъл”, “Уайтснейк” и “Ролинг Стоунс”. Това парче се харесва на всички. Има тази магия на световен хит, който просто пленява с някакъв необясним чар. Елена Розберг твърди, че това е най-доброто парче, което съм писал. В тази връзка редно бе да пробваме и в Гърция. Там наша група не е пробивала. Време ни беше. След това ще включим Гърция в балканското си промо-турне през май, което ще представи новия ми, 6-и албум: The Creation. Имаме вече промоутъри навсякъде, а за Румъния лично се ангажира Рони Ромеро с годеницата си (те живеят в Букурещ - б.а.).

- Не само музикалната част от дейностите ви обаче тече с пълна сила в тези трудни времена. Благотворителната Ви дейност също кипи – Албания сякаш ви е слабост, защо помагате на българите там?

- Наскоро снабдих 3-а поредна болница в гр. Св. Никола, РС Македония със защитни облекла и пособия от първа необходимост. Нямам специални акценти. След като снабдих община Преспа (Пустец, Албания) с питейна вода (ремонтирах водопровода), купих им линейка, пожарна и джип за социален патронаж. Току-що бе загасен поредният сериозен пожар в труднодостъпна местност, с високопроходимата пожарна, която им подарих (на границата с Гърция). Преди това чаках 3 години държавата да го направи... След това се върнах на училището в центъра на общината с 9 български села. Сега обзавеждам учителската им стая и правя компютърна зала. Не бива да забравяме нашите братя и сестри... Останали са извън границите ни не по тяхна воля. Редно е да присъстваме в живота им. Призовавам и властите да се сетят, че там предстои преброяване на населението, а наскоро бе регистрирано малцинството ни там. В региона е редно да има магистрала, съслужение и медии (нищо от това за последните 30 години). Казано е: Не им се сърдете, толкова могат... Но е редно и ние да участваме с каквото е по силите ни, защото и ние сме държавата.

- Как дойде идеята да подкрепяте българските общности зад граница?

- Аз подпомагам български деца в страната и диаспората ни за успешно развитие и свързаност. Нямам предпочитания (и дано ми стигнат силите постоянно да заменям държавата в това). Липсата на държавна политика за българите в чужбина в условия на демографска криза е основният ми мотивиращ фактор. Иначе семейната ми среда, включително на бежанци от войните за Национално обединение, бе основна движеща сила за специалния ми интерес към общностите ни зад граница.

- Развивате много широка благотворителност, кога и защо решихте да помагате?

- Успешни са хората, които инвестират в средата, в която са потопени. Това е работещ цивилизационен принцип. В момента например подпомагам 12 многодетни семейства. Имам такава практика от повече от 10 години вече. С мое финансиране са се родили 36 бебета с асистирана репродукция. След раждането им обаче е редно да махнем битовизмите от главите на родителите, за да остане безусловната обич към тях. Само така могат да станат достойни граждани на прогресиращо общество.

- Вероятно много хора ви търсят за помощ. Как избирате каузите си?

- Те са ясно формулирани национални приоритети: битка с демографската криза, европейска интеграция на диаспората ни, кариерно развитие и образование за младите ни хора и истината за културно-историческото ни наследство. Наскоро излиза втората част от одобреното от МОН помагало по история ‘‘Моята България”, работим по утвърждаване истината за българската азбука и хилядолетните ѝ традиции, нови факти за спасени десетки хиляди граждани на Европа от еврейски произход благодарение на българската държава (извън нашите 50 хиляди). Има и много други теми, разбира се.

Следвам всички тези каузи неотклонно и винаги се радвам, когато и държавните или европейски институции участват в тях: примерно току-що завърши първата среща на младежи от България и РС Македония в рамките на новоучредената от моята фондация Българска Памет и фондация Ханс Зайдел “Академия за млади лидери и евроинтеграция”.

Десетки млади хора, които не са покварени от политически пристрастия, търсят общото помежду си, за да поемат лидерството в едно по-добро бъдеще.

- Случвало ли се е да се разплачете, виждайки трудностите на някого, преди да помогнете?

- Да, веднъж: когато зазвуча химнът и вдигнахме родното знаме на възстановения и поддържан от мен военен мемориал в Ново село, Струмишко, Република Северна Македония, преди повече от 10 години. Дадох си сметка какво сме постигнали, с какви невероятни хора си партнираме там, в лицето на дядо Наум – митрополит Струмишки, и какво е без да си държавен глава, в твоя чест да се случи това на свято място, но на вражеска територия... Лесно е днес да се направи, но тогава...

- Как виждате бъдещето на страната ни с поколението, което сега се учи?

- Имаме невероятно талантливи деца. Вярвам в техния потенциал и съм оптимист за бъдещето на България!

Intelligent Music Project

и Рони Ромеро

забиха в София и Бургас

Двучасовото рокшоу на супергрупата на д-р Милен Врабевски Intelligent Music Project събра почитателите на твърдия саунд на двата концерта на бандата – в София и Бургас, съответно на 18 септември в “София лайф клуб” и на 19-и в Летния театър в черноморския ни град. Вокалист на единствения по рода си подобен проект в България е фронтменът на легендарната група Rainbow Рони Ромеро.

Пред феновете излязоха още едни от най-добрите български музиканти – Стоян Янкулов - Стунджи, Славин Славчев, Бисер Иванов, Боби Косатката, Ивайло Звездомиров, Иво Стефанов, Лина Никол и Самуел Ефтимов. Всички те заедно с прочутия чилийски певец изпълниха парчетата от последните два албума на Intelligent Music Project - Sorcery Inside и Life Motion. По време на цялото шоу Рони Ромеро не спря да се шегува с публиката и дори помоли феновете да изпеят Happy Birthday, с което искаше да поздрави своята любима, която бе дошла от Румъния, за да го придружи по време на концертите. Музикантите от Intelligent Music Project не пропуснаха да изпълнят и тоталния хит на групата Every Time, който към този момент е на първо място в класацията на гръцкото Rock Radio 104.7, изхвърляйки от нея имена като Deep Purple, Scorpions и Rolling Stones.

Нестихващи аплодисменти и възгласи съпровождаха изпълненията на парчетата, изцяло композирани от д-р Милен Врабевски. Той е автор не само на музиката и текстовете, но и продуцент на всичките пет албума на групата. През годините в тях участват световноизвестни имена като Саймън Филипс и Джоузеф Уилямс от Toto, Джон Пейн от Asia, Карл Сентънс от Nazareth, Джон Лоутън, Нейтън Ийст  и др.

Д-р Врабевски е единственият българин, който е събирал в свои проекти толкова много големи музиканти.

За качеството на парчетата присъстващите на концерта коментираха, че рядко на наша сцена може да се чуе толкова стойностен рок. Като специална изненада пред публиката се появи Йордан Караджов от “Сигнал”. Заедно с него музикантите от Intelligent Music Project изпълниха своята обща песен “Приказка”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Оживление

Ще има ли в бъдеще мъже?

Ще има ли в бъдеще мъже?

Каква е вероятността мъжете да изчезнат в бъдеще? Какви са изследванията за Y-хромозомата? Защо тя намалява в сравнение с женската Х? Как ще се осъществява възпроизводството на човешкия род и заплашен ли е и той, четете в новия брой на списание "Космос". На страниците му ще намерите още: Жена с две матки и без бъбрек роди Медицината в Древен

СНИМКА: Pixabay

Проучване: Жените с дълбок глас са по-склонни към изневяра

Германски изследователи са установили, че жените с дълбок и плътен глас са по-склонни към изневери. Дрезгавите тонове на гласа са свързани с по-високи нива на тестостерон, който според учените стимулира сексуалното желание. За да определят връзката между гласа и изневярата, експертите включили 931 души в проучването и всеки от тях трябвало да

Корейска грижа за кожата през есента

Корейска грижа за кожата през есента

След лятото кожата на жената изисква специална грижа. Отслабена от летния вятър и слънце, тя се нуждае от добра защита, за да бъде готова за предстоящите температурни промени. Азиатската козметика, все по-популярна на европейския пазар, напълно покрива нашите очаквания. Отговаряйки на трите най-важни правила за ефективна грижа за лицето

"Има един "сладък момент", когато приятното усещане от страха достига връхната си точка, отбелязват учени от Дания. Снимка: Пиксабей

Учени обясняват удоволствието от страха

Защо хората се чувстват привлечени от къщи, обитавани от духове, филми на ужасите, "стаи на страха"? С този въпрос се занимават учени от Дания, в навечерието на празника Хелоуин на 31 октомври. Специалистите отбелязват, че човешките същества обичат да получават "премерени порции" страх, пише "Популярная механика"

Борисов влезе в клип на шведската метъл група Soen (Видео)

Борисов влезе в клип на шведската метъл група Soen (Видео)

Премиерът Бойко Борисов се оказа за кратко герой в новия музикален видеоклип на шведската прог метъл формация Soen. Парчето носи името Antagonist и направи онлайн премиерата си преди броени дни, съобщи "Монитор". Клипът е издържан в стила на новинарска емисия, а Борисов е показан само за 1 секунда в първата половина от музикалния минифилм

Българската актриса влиза в ролята на Тутар, дъщерята на Борат.

СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА МАРИЯ БАКАЛОВА

Мария Бакалова задмина по популярност Леонардо ди Каприо и Брус Уилис

За първи път българска актриса е №1 в звездната класация на платформата IMDb Българката Мария Бакалова стана най-популярната актриса в класацията на авторитетната киноплатформа IMDb, оставяйки след себе си знаменитости като Адам Сандлър, Скарлет Йохансон, Том Ханкс, Ленардо ди Каприо и Брус Уилис. Актрисата привлече светлините на прожекторите с

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Оживление

Сериалът показва загубата на вдовицата Битори

“Родина” показва тероризма през съдбите на две жени

Есента на 2011 г. ЕТА обявява край на терористичните действия и дейността си в Баската автономна област, а една жена отива на гроба на съпруга си, убит от терористите. Там тя обещава, че ще се върне у дома в селото, където са живели заедно, за да се опита да намери мир и да приключи враждата. И това изглежда напълно възможно

Лорън Лий Смит (вляво) и Шантел Рейли са детективският екип в "Случаите на Франки Дрейк"

“Случаите на Франки Дрейк” - канадска кримка за първите жени детективи в Торонто

20-те години на миналия век - най-сладкото и елегантно време на двайстото столетие - джаз, нелегални нощни клубове, в които на чаша уиски се говори за сухия режим и за комунизма, дълги перлени гердани и къси рокли от ламе, разкошна мебелировка. В тази атмосфера, когато жените са предимно красиви, но не и равноправни с мъжете

Google почита откривателя на Lacto bacterium bulgaricum

Google почита откривателя на Lacto bacterium bulgaricum

Google отбелязва днес рождението на д-р Стамен Григоров - български микробиолог и лекар, известен като откривател на микроорганизъма, предизвикващ образуване на кисело мляко, Lacto bacterium bulgaricum. Бактерията се храни с лактоза и произвежда млечна киселина, среща се свободно в природата на България

Джон Слатъри в ролята на Пол Лебланк

Виртуален асистент като Сири и Алекса, промива човешки мозъци в сериала “Некст”

Първият по рода си изкуствен интелект, който притежава способността постоянно да се усъвършенства, успява да “избяга” от Департамента за вътрешна киберсигурност в Америка и намира нов дом - интернет. Никой, който има профили в социалните мрежи, вече не е в безопасност. С този актуален сюжет започва сериалът “Некст”

Меган Фокс и Зоуи Дешанел в "Кое е това момиче"

Зоуи Дешанел се бори с Меган Фокс за сърцето на най-добрия си приятел в “Кое е това момиче”

Учителката Джеси Дей е млада жена, която се прибира вкъщи и заварва гаджето си с друга в леглото. Без да се замисли, решава да го напусне. Но тъй като живеят заедно, трябва да си намери нова квартира. Съдбата я отвежда до апартамент с трима мъже - бармана Ник, сваляча Шмит и атлетичния Коуч, който по-късно ще се изнесе и на негово място ще дойде

32-то издание на Международния форум за компютърни изкуства

32-то издание на Международния форум за компютърни изкуства

„Компютърно пространство“ 2020, интерактивни инсталации с изкуствен интелект, изложби - музикални синтезатори, романтиката на влаковете, 3D модели на влакове и вагони от състава на БДЖ, графичен дизайн, семинари по образователни игри и компютърна графика, експериментален театър с видео-игри, награждаване на победителите от конкурсната част

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber