Сърцето ми е тук - в "Потопената църква" край язовир "Жребчево"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8892998 Сърцето ми е тук - в "Потопената църква" край язовир "Жребчево" Сърцето ми е тук - в "Потопената църква" край язовир "Жребчево" www.24chasa.bg
Поглед през прозорците на църквата “Св. Иван Рилски”, която изплува от язовир “Жребчево”, към водите, които са се оттеглили от нея.

Пещери, водопади, морски гледки, планински пейзажи - има толкова много красиви кътчета в България. Затова и читатели продължават да пращат снимки от тях за “Сърцето ми е тук” - патриотичния проект на “24 часа”.

В него се включи и Тони Стефанова с няколко кадъра. “Преди няколко месеца отидохме до “Потопената църква” край язовир “Жребчево”. Тя беше изплувала, защото водите се бяха отдръпнали, и представляваше уникална гледка”, разказва Стефанова. Църквата “Св. Иван Рилски” е построена преди повече от 120 години. През 60-те заедно с трите села Жребчево, Запалня и Долно Паничарево е потопена, за да бъде създаден язовир.

“Изненадващо е да видиш как от къщите на хората не е останало почти нищо - само стълби, а църквата с кръста ѝ отгоре се е запазила”, пише ни Тони.

Кампанията ни “Сърцето ми е тук” продължава, затова не спирайте да пращате кадри от местата, които ви правят щастливи.

Пращайте ни снимки, видеа, лични истории за тези ваши любими точки на следните имейли onlinevgb@gmail.com и 24ojivlenie@24chasa.bg. Най-впечатляващото ще публикуваме и на страниците на вестника, и на сайта ни, и във фейсбук страницата на “24 часа”.

Пишете имената си, разкажете защо сърцето ви е в това място.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Сърцето ми е тук

Сърцето ми е тук - в Сандански

Сърцето ми е тук - в Сандански

“Сърцето ми е тук” - патриотичният проект на “24 часа”, не спира да събира прекрасни кадри от цялата страна, заснети от многобройни читатели. Те изпращат снимки на любимите си места у нас. Д-р Любомир Филчев изпраща снимка от парка в Сандански, където винаги отива с удоволствие, а кокерът Ори има любимо дърво

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Сърцето ми е тук

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber