Сърцето ми е в уникалната пещера Проходна

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8888229 Сърцето ми е в уникалната пещера Проходна Сърцето ми е в уникалната пещера Проходна www.24chasa.bg
Лиляна Петрова от Плевен се снима пред най-известната пещера в карстовия район край с. Карлуково, в ловешката община Луковит.

“Сърцето ми е тук” - патриотичният проект на “24 часа”, продължава и много читатели изпращат снимки на любимите си места у нас, показвайки своето родолюбие.

Именно заради “божиите очи” през 1962 г. Проходна е обявена за природна забележителност.
Именно заради “божиите очи” през 1962 г. Проходна е обявена за природна забележителност.

“Сърцето ми е тук - в уникалната пещера Проходна”, пише Лиляна Петрова от Плевен. Това е най-известната пещера в карстовия район край с. Карлуково, в ловешката община Луковит.

“Вероятно сте усещали, когато някой ви наблюдава втренчено. На всяка крачка. Потръпваш. Да те следят обаче “божиите очи” е уникално. Божиите очи са два огромни, почти еднакви отвора в скалите. Те са като живи и се взират неотлъчно в посетителите на пещера Проходна, дълга повече от 350 м. Когато грее слънце, те гледат усмихнато. През тях прозира синьо небе със златни лъчи, друг път през тях минават бели облаци или се гледат в намръщено сиво. Бог и природа в едно - хармония”, разказва Лиляна Петрова.

“Сърцето ми е тук” продължава, затова не спирайте да пращате снимки от местата, които ви правят щастливи.

Пращайте ни снимки, видеа, лични истории за тези ваши любими точки на следните имейли onlinevgb@gmail.com и 24ojivlenie@24chasa.bg. Най-впечатляващото ще публикуваме и на страниците на вестника, и на сайта ни, и във фейсбук страницата на “24 часа”.

Пишете имената си, разкажете защо сърцето ви е в това място.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Сърцето ми е тук

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber