Кои са вдъхновяващите жени в България

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8781628 Кои са вдъхновяващите жени в България Кои са вдъхновяващите жени в България www.24chasa.bg
Кои са вдъхновяващите жени в България

Посочете ни добрия пример, а “24 часа” и MILA.BG ще разкажат за него

На пръв поглед те са “обикновени жени”, далеч от лустросаните образи из светските хроники. Но техните характери и съдби доказват точно обратното - тези момичета имат таланта да вдъхновяват околните и да светят ярко в сивото.

Кои са те? “24 часа” и MILA.BG ще ги потърсят отново за втори пореден път с кампанията си “Вдъхновителки”.

Първите 18 вдъхновителки - жени с различни професии и истории, но всяка от тях - мотиватор на много други в своя кръг, бяха отличени миналата пролет на изпълнено с емоции тържество.

Тази година отново търсим най-впечатляващите жени в България. Тези, които умеят да променят средата, които знаят как да движат напред други жени, които са мотор за подкрепа и мощна личностна промяна. Ще ви разказваме за тях на страниците на в. “24 часа”, както и на двата ни сайта – 24chasa.bg и MILA.BG.

Тази година кампанията ще премине основно под знака на жените, които помагат. Срещнахме много от тях от началото на ситуацията с коронавируса в България. От първия ден те събираха средства, организираха производства, движеха благотворителни кампании, вдъхваха кураж и демонстрираха сила, която донесе на всички ни много надежди в трудните месеци.

Още в началото на кампанията ще ви срещнем с героите от проект “За Доброто” – жените, които от 13 март т.г. са помогнали с предпазни средства на над 100 болници в цялата страна и които вдъхновиха хората да даряват, с което събраха над половин милион лева. С тези средства бяха закупени респиратори и друга жизненоважна техника за българските болници.

Ще ви разкажем и за момичетата от Еmprove, които със своята кампания #РаноБудна оказват помощ на жени, които са жертва на домашно насилие. В тяхно лице десетки пострадали българки откриват грижата и огромната надежда да се освободят от кошмара и да започнат живота си наново - силни, будни и не сами.

Първата вдъхновителка тази година ще е именно една от тях - момиче, преживяло 13-годишна връзка с насилник. След период на дълго и мъчително осъзнаване днес живее, за да помага на други “сървайвърки”, както те сами се наричат, да се справят.

Напишете ни кои жени ви вдъхновяват и защо. Посочете ни ги, а ние ще разкажем на повече хора - така, както доброто се предава нататък. Очакваме да ни кажете кои са вашите вдъхновителки като лично съобщение във фейсбук страницата на MILA.BG  или на editors@mila.bg.

Благодарим на партньорите ни в тази кампания - “Филип Морис България” и Eucerin, които не просто повярваха в нея, но и ще ни помогнат да открием истински красиви, смели и необикновени момичета!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Оживление

Когато собственикът се намръщи, котката обикновено се отдръпва настрани.

Котката разбира дали се усмихваме, или се мръщим

Габриела фон Хабсбург показва поезия от стомана

Габриела фон Хабсбург показва поезия от стомана

Средновековният комплекс Перперикон е един от най-древните мегалитни паметници, изцяло изсечен в скалите. Намира се на 15 км североизточно от Кърджали. Археологическият комплекс става все по-популярен и сред чуждите туристи.

Осем ротонди като в Древния Рим разкриха археолози на Перперикон

Мерил Стрийп СНИМКА: Ройтерс

Мерил Стрийп и Дейвид Шуимър ще се снимат в сериал за климатичните промени

Картина на Лика Янко

Кръщават градска алея в Албания на българската художничка Лика Янко

Восъчна фигура на Майкъл Джексън в музей на Мадам Тюсо СНИМКА: Ройтерс

Първи музей на Мадам Тюсо в Близкия изток отвори врати

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber