Близнаци първокласници дариха спестяванията си на университетската клиника в Плевен

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/8538064 Близнаци първокласници дариха спестяванията си на университетската клиника в Плевен Близнаци първокласници дариха спестяванията си на университетската клиника в Плевен www.24chasa.bg
Близнаците Антонио и Евгени СНИМКИ: Авторката
Близнаците Антонио и Евгени СНИМКИ: Авторката

Близнаците първокласници от Плевен Антонио и Евгени Гъркови дариха всичките си спестявания на клиниката по анестезиология и интензивно лечение към университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен.

На 17 май Антонио и Евгени ще навършат 8 г., учат в 1 клас на училище ДВалери Петров". Идеята им хрумнала, след като видели по новините, че дете от Добрич е дарило спестяванията си.

Близнаци първокласници дариха спестяванията си на университетската клиника в Плевен

С решението да бъдат полезни на своя град близнаците дават всичките си парички, събрани по празници. Семейството подкрепило благородния жест на децата си и попитало познат лекар с какво могат да помогнат на болницата. След съвета на лекаря Гъркови купили пералня със сушилня за клиниката. С дарените пари от близнаците е купена количка за бельо.

От университетската болница в Плевен благодарят на семейство Гъркови, че са възпитали достойни български деца. За близнаците Антонио и Евгени от клиниката са изготвили грамоти, а персоналът й ще изпрати благодарствено писмо до директора на училище "Валери Петров".

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Невидимите герои

Инцидентът е станал снощи около 22:20 часа до с. Константиново.
СНИМКА: БНТ, Давид Сукнаров

Тежка катастрофа с жертва и ранени на пътя Бургас-Елхово

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber