Предстоящи събития в НДК 18 – 24 ноември

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7876845 Предстоящи събития в НДК 18 – 24 ноември Предстоящи събития в НДК 18 – 24 ноември www.24chasa.bg
Предстоящи събития в НДК 18 – 24 ноември

8 рояла, 16 пианисти, 32 ръце в един концерт на 18 ноември от 20 часа в зала 1. Пианистите идват от осем различни държави: Германия, Италия, Русия, Канада, Корея, Япония, Словакия, разбира се България и дори Филипините. Идеологът и създател на „КОНЦЕРТ НА 8 РОЯЛА“ е българинът проф. Томислав Байнов, който от години гради впечатляваща кариера на германската и световна музикални сцени.

Благотворителен бенефис – спектакъл „Първите в естрадата” представя концерт с изпълнения на Ирина Чмихова, Лени Вълкова, Нора Нова, Лиана Антонова, Мими Николова, Маргрет Николова, Ани Пармакова, Райна Денева, Грета Ганчева, Димитър Йосифов ви очаква на 18 ноември от 18:30 часа в зала 3. Специални гости ще бъдат Йорданка Христова, Богдана Карадочева и Константин Казански.

На 18 ноември от 19:00 часа ви очаква Вечер на венецуелската литература. Събитието се реализира съвместно с Посолството на Боливарска Република Венецуела в Република България и Южната литературна агенция, Венецуела.

Бенедикт Къмбърбач ще можете да гледате във филма на режисьора – Алфонсо Гомес-Рехон – „Война за светлина“ – 18 ноември от 18:30 часа в кино „Люмиер Лидл“.

Филмът „Късното шоу“ с режисьор Ниша Ганатра ви очаква на 18 ноември от 20:30 часа в кино „Люмиер Лидл“.

/19 ноември – вторник/

Поетът и автор на стотици песни Живко Колев – сценарист, режисьор и продуцент, навършва 65 години. По този повод на 19 ноември от 19:00 часа в зала 1, ще се проведе грандиозен концерт с участието на най-популярните български певци.

Книгата „Октомври“ на Александър Урумов ще бъде представена на 19 ноември от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

Ива Свещарова и Вили Прагер гледаме в „Произведени за щастие“ на 19 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

Най-новият филм на маестро Паоло Вирдзи – „Магически нощи“ можете да гледате на 19 ноември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.

/20 ноември – сряда/

За първи път в България гостува грандиозното мултимедийно шоу с музика от най-популярните видео игри на всички времена. Зашеметяващ спектакъл, който комбинира емоцията на голям симфоничен оркестър с енергията на рок концерт – Video Games Live – 20 ноември, 20:00 часа, зала 1.

Петото издание на платформата „Voice it“, организирана от Национална мрежа за деца ще се проведе на 20 ноември от 14:00 часа в зала 7.

Национален форум, организиран от УНИЦЕФ ще се проведе в сряда /20 ноември/ от 08:30 часа в зала 8.

„Последният човек“ по романа на Дж.Оруел – „1984“ и режисурата на Веселка Кунчева ще можете да гледате на 20 ноември от 18:30 часа в Театър Азарян. В ролите: Милица Гладнишка, Любен Чанев, Латина Беровска, Калоян Георгиев, Кирил Антонов, Мария Джойкева, Таня Георгиева, Цвети Пеняшки.

„Джазът пее на Български“ на 20 ноември от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“. На сцената ще видите Марина Господинова – вокал, Антони Дончев – пиано, Венци Благоев – тромпет и Мария Донева – думи.

От 20 до 24 ноември, от 11:00 до 19:00 часа в Артгалерия НДК ще можете да посетите изложбата „Самозванци“ /пластика/.

Изложба на дигитални рисунки „Заедно в изкуството“ на 13 века България ще бъде открита на 20 ноември от 16:00 часа във фоайе запад на зала 6. Посетителите ще могат да я разгледат до 3 декември от 11:00 до 18:00 часа.

Белязана от съвършеното превъплъщение на Рене Зелуегър, тази затрогваща екранизация на пиесата на Питър Куилтър „Краят на дъгата” представя интимен портрет на великата Джуди Гарланд в последната година от живота й. Филмът „Джуди“, е част от тазгодишната селекция на Киномания и ще можете да го гледате на 20 ноември от 18:30 часа в кино „Люмиер Лидл“.

„Черната птица“ на режисьора Роджър Мичъл ви очаква на 20 ноември от 20:45 в кино „Люмиер Лидл“.

/21 ноември – четвъртък/

На 20 ноември 2019 г. отбелязваме годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето. Събитието ще бъде отбелязано с концерт на 21 ноември от 17:00 часа в зала 1.

На 21 ноември в зала 3 от 19:30 часа ще посрещнем Новото „Божоле“. По традиция продажбата на Новото Божоле“ е забранена до полунощ преди третия четвъртък от ноември на годината. Според Закона за виното във Франция, едва след тази дата, младото Божоле може да стъпи на световния пазар и да достигне до почитателите си.

Наградите „Агробизнесмен на годината“ ще бъдат раздадени на 21 ноември от 15:00 часа в зала 6.

Юбилейна вечер посветена на Надежда Захариева ви очаква на 21 ноември от 18:30 часа в зала 7.

В дните 21 и 22 ноември от 09:00 часа ще се проведе национална конференция на Институт на вътрешните одитори в България.

На 21 ноември от 19 часа в Литературен клуб „Перото” ще ви срещнем с най-интересното от холандската литература, издадено на български език. В тази вечер под надслов „Висока литература от Ниските земи”, организирана от Националния център за книгата в НДК и Посолството на Кралство Нидерландия, ще участват г-жа Барбара Ден Ауден от Холандската фондация за литература, Амстердам, която специално ще гостува в София, за да представи най-важните съвременни нидерландски автори, ще чуете откъси от някои от преведените в България текстове в изпълнение на изключителни български актриси и актьори: Диана Димитрова, Биляна Петринска, Елена Петрова, Веселин Калановски, Валентин Ганев, Владимир Карамазов. И като венец на вечерта, ще чуем и поезията на един от най-влиятелните нидерландски поети на 20 век Рутхер Копланд от неговата преводачка – Боряна Кацарска.

Филмът „Портрет на момиче в пламъци“ ви очаква на 21 ноември от 18:30 часа в кино „Люмиер Лидл“.

Специалната прожекция, част от Киномания – „Red Bull Acro Cross: Страст за летене“ можете да гледате на 21 ноември от 21:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.

/22 ноември – петък/

Най-голямото представление от участници-импровизатори ви очаква на 22 ноември от 20:00 часа на сцената на Театър Азарян – „ХаХаХа 10 години стигат”. Спектакълът ще събере най-доброто от всичките 10 години, трибют към ХаХаХа, а именно Леонид Йовчев, Петър Мелтев, Владислав Виолинов и още приятели.

iFeel4 – швейцарският спектакъл на хореографа Марко Беретини ще можете да гледате на 22 ноември от 19:30 часа на сцената на ДНК–пространство за съвременен танц и пърформанс. „iFeel4“ е част от международната програма на ДНК – „Мигриращото тяло“. В дните 23 и 24 ноември Марко Беретини ще проведе уъркшоп за начинаещи и професионалисти, който ще бъде разделен на три части – физическа подготовка (сутрин), импровизационен уъркшоп (следобяд), теоретична част (в края на деня). Ателието ще се води на английски език и участието е без такса с предварително записване, като е необходимо да изпратите свое кратко CV на dnk@ndk.bg до 22 ноември.

Лентата „Вълчият зов“ на режисьора Антонен Бодри ви очаква на 22 ноември от 18:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.

„Стая 212“ с режисьор и сценарист Кристоф Оноре гледаме на 22 ноември от 21:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.

/23 ноември – събота/

Филмът „Болка и величие“ на знаменития испански режисьор Педро Алмодовар, който плени жури и публика на кинофестивала в Кан, идва в зала 1 на 23 ноември от 19:00 ч., част от програмата на фестивала Киномания.

Мини фестивалът Детска Киномания ви очаква на 23 ноември от 10:30 часа в кино „Люмиер Лидл“. Всички кратки игрални и анимирани филми, които ще бъдат показани са измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца.

Лентата „Рока променя света“ ще можете да гледате на 23 ноември от 12:30 часа в кино „Люмиер Лидл“.

„Чай с дамите“ на режисьора Роджър Мичъл и с участието на Маги Смит, Джуди Денч, Джоан Плаурайт и Айлийн Аткинс гледаме на 23 ноември от 16:45 часа в кино „Люмиер Лидл“.

Футболни страсти ще ви завладеят във филма „Клетниците 2019“, който можете да гледате от 18:30 часа в кино „Люмиер Лидл“.

„Паяк в мрежата“ с неотразимата Моника Белучи ви очаква на 23 ноември от 20:30 часа в кино „Люмиер Лидл“.

/24 ноември – неделя/

„Чамкория“ със Захари Бахаров и адаптацията на водещия режисьор Явор Гърдев, по едноименния роман на Милен Русков ви очаква на 24 ноември от 19:30 часа в Театър Азарян.

„Момчето и пеликанът“ – филм за съвместното съществуване на различни култури и крехкия баланс между човека и природата ще можете да гледате на 24 ноември от 11:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.

„Роди се звезда“, лентата от 1954 г. с режисьор Джордж Кюкор гледаме на 24 ноември от 13:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.

„Андрей Траковски. Киното като молитва“, една документална творба, която представя живота на Тарковски и неговото творчество, като оставя режисьора да разказва сам, споделяйки спомени, възгледи за изкуството и размислите си за съдбата на твореца и смисъла на човешкото съществуване – 24 ноември, 16:15 часа, кино „Люмиер Лидл“.

Джоджо Белцер е дете, изпреварило възрастта си, което расте в Германия по време на Втората световна война. Неловко сред връстниците си, но горд член на Хитлерюгенд, Джоджо прекарва повечето от времето си със своя въображаем приятел Адолф – пухкава, енергична и бъбрива версия на фюрера. Това ще видите във филма „Джоджо Заека“ на 24 ноември от 18:15 часа.

Лентата на Ксавие Долан – „Матиас и Максим“ ви очаква на 24 ноември от 20:30 часа в кино „Люмиер Лидл“.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Култура

Людмил Георгиев с победителя Васил Колев-Vassillo.  СНИМКИ: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

За втори път наградиха най-добрите графици на България

Художникът и собственик на галерия “Графикарт” Людмил Георгиев е двигателят на инициативата “За втори път ще ви кажа: Има ли жури, не търсете справедливост”. Така с чувство за хумор графикът, колекционер и собственик на галерия “Графикарт”, Людмил Георгиев се обърна към претендентите за най-престижната награда за млади автори в областта

СНИМКИ: Софийска филхармония

Триумф на Софийската филхармония във Виена

С бурни аплаузи публиката възнагради Софийската филхармония след края на концерта в златната зала на Музикферайн снощи. Столицата на класическата музика беше очарована от Националния оркестър на България и маестро Найден Тодоров които представиха една изцяла славянска програма, напълно импонираща с емоционалността на оркестъра

Проф. Боян Биолчев е новият носител на литературната награда "Хеликон"

Проф. Боян Биолчев е новият носител на литературната награда "Хеликон"

Присъжда му се за новелата "Преселението", издадена от КК "Труд" - конкуренцията беше Теодора Димова, Здравка Ефтимова, Владимир Зарев, Димитър Шумналиев Проф. Боян Биолчев е новият носител на авторитетната литературна награда "Хеликон" за нова българска художествена проза, стана ясно на церемонията на 5 декември

Платното "Te Bourao II"
Снимка: artnews.com

Картина на Гоген б продадена на търг за 9,5 млн. евро

Картина на френския художник Пол Гоген от периода, в който той живее на остров Таити, беше продадена на търг за 9,5 млн. евро. Сумата е два пъти повече от предварителните оценки, предаде Ройтерс. Платното "Te Bourao II" - "Дървото", е създадено през 1897 г., част е от поредица от 9 картини и е последното произведение от цикъла

Секретни доклади, загадки, енциклопедии на щанд 203 на КК “Труд” в НДК

Секретни доклади, загадки, енциклопедии на щанд 203 на КК “Труд” в НДК

Книжната Коледа ще се случи от 10.12. на Панаира на книгата Много нови заглавия, промоционални комплекти и отстъпка от 20% на всички заглавия ще предложи издателство “Труд” на предстоящия Панаир на книгата в Националния дворец на културата в столицата. Най-големият книжен форум у нас се организира от Асоциация “Българска книга” и тази година

Дъщерята на Мавро долетя от Париж да му ръкопляска за играта в “Аз, Фойербах”

Дъщерята на Мавро долетя от Париж да му ръкопляска за играта в “Аз, Фойербах”

Зрителите, които гледаха Стефан Мавродиев в представлението “Аз, Фойербах”, едва ли са знаели, че добавката за съвършенство в неговото изпълнение е заради присъствието на дъщеря му Ивана, долетяла от Париж специално за спектакъла. Срещите между тях са скъпоценен дар в битието на актьора. В камерната заличка на Младежкия театър текстът на “Аз

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Култура

Полански сред скандали покрай филма си за аферата“Драйфус”

Полански сред скандали покрай филма си за аферата“Драйфус”

СЮЖЕТЪТ НА “ОФИЦЕР И ШПИОНИН” “Офицер и шпионин” на Роман Полански разказва за аферата “Драйфус”, скандализирала Франция в края на ХІIХ век и поляризирала обществото. Капитанът от френската армия Ричард Драйфус (Луи Гарел) е обвинен за шпионаж в полза на германската империя в годините на остро противопоставяне между двете държави

Преводът на "Под игото" на съвременен език е светотатство, призна преводачът

Преводът на "Под игото" на съвременен език е светотатство, призна преводачът

Правенето на подобен превод на "Под игото" е светотатство, кощунство. Това заяви преводачът на романа на съвременен български език Нели Стефанова пред БНТ. Нели Стефанова, издател, преводач на "Под игото" на съвременен български език: Правенето на подобен превод е светотатство, кощунство. Аз съм съгласна с тези обвинения от страна на моите

Райна Кабаиванска в "Тоска"

Райна Кабаиванска и Анна Нетребко в “Ла Скала” за “Тоска”

на 7 декември, когато е откриването на сезона. Тази година това ще стане с дебюта на Анна Нетребко в ролята на Тоска от едноименната опера на Пучини. Самата Нетребко казва, че за нея Райна Кабаиванска е модел за изпълнението на тази роля. Райна Кабаиванска е пяла над 400 пъти Тоска във всички световни оперни театри

Людмил Георгиев с победителя Васил Колев-Vassillo. Снимки: Велислав Николов

Избраха най-добрите млади графици на България (Галерия)

44-ма участници, сред които 33 селектирани за участие в изложба. Така изглежда в цифри второто издание на конкурса за графика за класически техники, организиран от сдружение „Култура, спорт и здраве МЛ” в лицето на Людмил Георгиев и галерия „Графикарт“.  "Тази година участниците бяха почти два пъти от първото издание преди две години"

Предлагат Древния път на чая за Списъка на културното наследство на ЮНЕСКО

Предлагат Древния път на чая за Списъка на културното наследство на ЮНЕСКО

Китай, Монголия и Русия заедно предложиха Древният път на чая да бъде включен в Списъка на културното световно наследство на ЮНЕСКО, което е пример за международно сътрудничество, заяви председателят на Асоциацията за международно сътрудничество на Русия Сергей Калашников. Той направи това изказване по време на форум за процеса по кандидатстването

Херберт фон Караян (вляво) поздравява своя ученик Емил Чакъров (вдясно) – един от основателите на софийския Новогодишен музикален фестивал. Чакъров успя да докара своя учител в София през 1983 г. начело на Виенската филхармония. Концертът бе именно в рамките на Новогодишния музикален фестивал.

Новогодишният музикален фестивал в НДК навършва Христова възраст

Сред акцентите тази година са концертно изпълнение на “Евгений Онегин” с Красимира Стоянова и старозагорската версия на балета “Дон Кихот” Kонцертно изпълнение на операта “Евгений Онегин” от Чайковски със световноизвестната българска оперна прима Красимира Стоянова в главната роля, концерт на камерния оркестър на Миланската скала и балетният

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber