Любимото на децата зайче Питър - с много истории, богато илюстрирани

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7606598 Любимото на децата зайче Питър - с много истории, богато илюстрирани Любимото на децата зайче Питър - с много истории, богато илюстрирани www.24chasa.bg
Любимото на децата зайче Питър - с много истории, богато илюстрирани

Издателство Труд

продължава

поредицата за

обичания от малки

и големи герой

“Тиква за Питър” е най-новата книжка в поредицата от библиотеката “Зайчето Питър”. Издателство “Труд” я пусна вече на пазара.

За да се приготвят за Хелоуин, Майка Зайка, Питър, Пухинка, Флопси и Мопси поемат през тъмната, студена и страшна гора. Те трябва да стигнат до господин Заю - той отглежда най-хубавите тикви.

Смелият Питър

бързо разбира,

че няма нищо,

от което да се

страхува

В крайна сметка всички се прибират в любимата хралупа, за да хапнат вкусен тиквен пай.

Книжката е идеалното четиво за най-малките. Историята учи децата, че не бива да се страхуват от тъмното и че често дори най-зловещо изглеждащите неща са напълно безобидни и добре познати.

Илюстрациите са

приказно красиви,

шрифтът е едър,

а страниците - от твърд картон, така че всеки млад читател да може лесно да прелиства книжката сам.

Вече 10 г. издателство “Труд” се грижи за най-малките читатели, като им предлага страхотните приказки на Биатрикс Потър за Зайчето Питър и неговите верни приятели.

Поредицата “Библиотека “Зайчето Питър” стартира през 2009 г. и от тогава до днес в нея има издадени повече от 15 заглавия. (Президентът Георги Първанов редовно купува книгите на британската авторка за внуците си - вече трима, издания на КК “Труд” - б. р.)

Освен най-популярните приказки - “Зайчето Питър”, “Бебо Бенджамин”, “Глостърският шивач”, “Джемайма Патравата патица” и др. - серията включва и наскоро открития и неиздаван до този момент ръкопис на Биатрикс Потър - “Кити в ботушки”, както и книжка със стикери и роман, базиран на филма “Зайчето Питър”. Изданията са богато илюстровани и много красиви.

Зайчето Питър е

толкова популярно

по света, че през 2018 г. на големия екран се завъртя и анимация по едноименната приказка, която стана любима на всички деца.

С логото на КК “Труд” излезе книга по филма, както и симпатична версия за по-малките читатели - книга със стикери и забавни задачи.

Занимателната книжка със стикери е чудесен начин за забавление на най-малките. В нея, освен много лепенки, те ще открият лабиринти, судоку с героите от филма, интересни въпроси, търсене на разлики, ребуси, както и картиники за оцветяване. Това са:

“Зайчето Питър - книга

по филма”

“Зайчето Питър” - занимателна книжка със стикери”

“Биатрикс Потър”

книга за оцветяване

Зайчето Питър, Бенджамин, Джемайма Патравата патица и още много от неостаряващите герои на Биатрикс Потър ще оживеят под ръцете на всеки, който обича да оцветява. Прекрасните илюстрации и цитатите от оригиналните истории пренесят малки и големи в този приказен свят.

Книжката е перфектното семейно забавление и ще донесе незабравими мигове с любимите хора на всеки, който се довери на Биатрикс Потър и издателство “Труд”.

“Кити в ботушки”

Интересното при тази книжка е, че излиза да първи път през 2016 г. Но защо? Защото ръкописът е бил открит едва през 2015 г. Оказва се, че Потър изпратила ръкописа до издателя си пред 1914 г., но работата по него се забавила заради започналата Първа световна война и впоследствие той бил забравен. Така историята за Кити остава в архивите на музея.

Биатрикс Потър описвала

животинки в

илюстровани писма

Като много викториански момичета, обучавани у дома, Биатрикс Потър имала доста самотно детство, но две нейни страсти носели голямо удоволствие: изкуството и светът на природата. Родителите я насърчавали, като я водели в галерии и осигурявали частни учители по изобразително изкуство. Също така проявявали търпение към многото домашни животни, които тя и по-малкият брат отглеждали в учебната си стая - зайци, мишки, жаби, гущери, змии и охлюви. Децата не само се грижели за тях, но и ги рисували с голямо внимание към детайлите. Растейки, Биатрикс продължила да се заобикаля с животни, някои от които, като Зайчето Питър, Зайчето Бенджамин и госпожа Тиги-Мигъл, по-късно се появили като герои в книгите . Тя често пишела илюстровани писма за животинките си, за да радва децата. Едно такова писмо, което написала на Ноел Мур, син на бившата гувернантка, залегнало в основата на първата детска книга – “Приказка за Зайчето Питър”, и дало начало на изключително успешната писателска кариера.

Любимият английски регион на Биатрикс бил Лейк Дистрикт. През 1905 г. тя купила първата си ферма, “Хил Топ”, в селото Ниър Соури. Потър била пионер в опазването на дивата природата. Тя купувала земи и работела съвместно с новосъздадения Национален фонд - пейзажите, които еизползвала за фон на илюстрациите си, още могат да бъдат видени, точно както са в книгите й.

Така писателката се посветила на това да спасява красивите кътчета в провинцията, като едновременно с това промотирала традиционни методи за обработване на земята. Благодарение на нейните усилия много от земите в Лейк Дистрикт и днес се намират под грижите на Националния фонд.

ОЧАКВАЙТЕ

“Пълно издание

с приказки на

Биатрикс Потър”

До края на 2019 г. на българския книжен пазар ще излезе най-пълното издание с творби на Биатрикс Потър. Героите, измислени от прочутата британска авторка, ще оживеят на 400 страници. Изданието ще съдържа всичките 23 приказки за горските обитатели плюс 4 други нейни произведения, които разкриват качествата на художник. Хубаво е да отбележим, че в това издание ще са влючени само и единствено оригиналните илюстрации на Потър. Книжката ще е с твърди корици и на луксозна хартия, а всеки неин горд притежател ще може да изпише името си на първия форзац. Към всяка приказка има кратко разяснение как Биатрикс Потър я е написала и за кого. Оказва се, че една немалка част от тях са създадени за децата на семейство Мур, децата на бившата гувернантка. Също така личи, че авторката черпела вдъхновение от времето, прекарано сред природата и във ферамата и с удоволствие наблюдавала животните, а после съчинявала чудни истории с тях. Едновременно с това Потър успявала умело да им придаде човешки качества, които пък откривала у хората от нейното обкръжение. И макар че приказката за “Зайчето Питър” я прави популярна по целия свят, тя не крие, че най-любимата книжка е тази за “Глостърският шивач”.

Издателство “Труд” ще предложи на малки и големи едно наистина уникално класическо издание, задължително за всяка библиотека!

“Червената шапчица,

преразказана от

Биатрикс Потър”

Отново в края на годината, издателство “Труд” ще предложи на читателите една от най-популярните приказки на Шарл Перо, преразказана от Биатрикс Потър и илюстрирана от Хелън Оксенбъри.

В тази версия на приказката действието се развива в английската провинция, а краят е доста по-мрачен от този, с който всички сме свикнали. Вълкът е хитър и коварен, а Червената шапчица - наивна и доверчива.

Прекрасните илюстрации и предговорът към изданието са дело на английската художничка Хелън Оксенбъри. Тя споделя, че е била истински пленена от образа на вълка и че дългогодишният опит с детските книжки е показал, че децата обичат да има нещо зловещо във всяка история.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Култура

„Засукан свят“ на Мариус Куркински тръгва по кината на 24 април (Видео)

„Засукан свят“ на Мариус Куркински тръгва по кината на 24 април (Видео)

„Всеки си има по една орисница, моите трябва да са били две! Цял живот едната рови да ме закопава, другата ме възкресява… Цял живот! Отпреди още да съм се родил.”, казва героят на Мариус Куркински в екранизацията на "Засукан свят" по Хайтов.  Филмът по едноименния разказ на Николай Хайтов е режисиран от талантливия актьор и режисьор

Корицата на книгата

Иля Велчев, или как Поета надделява в схватката с Властта

Авторът го доказва с документалния си роман “Биографични снимки” Всеки знае Иля Велчев. Дори да не се е докосвал до поезията му и да не е гледал филмите му, със сигурност е слушал “Ако си дал”, обявена от допитването на БГ радио за най-великата българска песен. И неведнъж, и винаги с вълнение. Когато поетът дава текста на Емил Димитров

След 55 години “Суматоха” на Радичков се завръща в НАТФИЗ

След 55 години “Суматоха” на Радичков се завръща в НАТФИЗ

Докато препълват фейсбук с топли думи и поздравления към миналогодишните абсолвенти на НАТФИЗ, излизащи тези дни за пръв път на професионална сцена в премиерите на театрите по страната, в театралната академия подготвят спектакъла “Суматоха”. Утре, 28 февруари, с премиера излизат студентите на Ивайло Христов

Нона Йотова и Герасим Георгиев-Геро - кандидати за "Златен кукерикон"

Нона Йотова и Герасим Георгиев-Геро - кандидати за "Златен кукерикон"

Сатиричният театър номинира колеги за "смешни" постижения, Андрей Аврамов  с наградата "Георги Калоянчев" На 7 април 2020 г. (вторник) от 19:30 ч в Сатиричен театър „Алеко Константинов“ ще се проведе церемонията по връчване на театралните награди за хумор и сатира „ЗЛАТЕН КУКЕРИКОН 2020“. За четвърти път ще бъдат отличени театрални творци

Кадър от филма

Жена насилвана от невидим мъж

СЮЖЕТЪТ В “Невидимият” млада жена на име Сесилия (Елизабет Мос) живее с талантлив и богат учен (Оливър Джаксън-Коен), който обаче непрекъснато я измъчва и насилва. Една нощ тя успява да избяга и се укрива при сестра си и приятели. Скоро се разчува, че бившият приятел на Сесилия се е самоубил и завещал голяма част от богатството си на нея

Най-важната тайна на човечеството е на път да бъде разкрита

Най-важната тайна на човечеството е на път да бъде разкрита

Най-новият роман на Хавиер Сиера - “Невидимият огън”, ще бъде представен у нас лично от писателя Понякога една - единствена дума е достатъчна, за да преобърне човешката съдба. Доказва го и историята, описана в най-новия роман на Хавиер Сиера - “Невидимият огън” (ИК “Хермес”). Сюжетът разказва историята на Давид Салас - най-младия преподавател по

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Култура

Михаил Билалов се завръща като мафиот

Михаил Билалов се завръща като мафиот

Актьорът влиза в нова роля на ексцентричен подземен бос в първия си комедиен моноспектакъл в зала 3 на НДК След култовата си роля на мафиота Джаро в сериала „Под прикритие“ Михаил Билалов се превъплъщава в нов герой от ъндърграунда. Актьорът влиза в ролята на ексцентричен подземен бос в първия си комедиен моноспектакъл „Бум-Бум

“Хрониките на Нарния” с ново издание от КК “Труд”

“Хрониките на Нарния” с ново издание от КК “Труд”

Трите книги от поредицата “Хрониките на Нарния”, които бяха с изчерпан тираж, вече имат нови издания. Бестселърите на КК “Труд” “Брий и неговото момче”, “Принц Каспиан” и “Плаването на “Разсъмване” отново са налични по книжарниците. Промяна в сюжета на изданията няма, но за тези, които все още не са успели да се сдобият с желаните томчета или все

Нейтън Купър, Атанас Блатечки и Диляна Попова са в главните роли в "Останалото е пепел". 
СНИМКИ: ФОТОКРЕДИТ НА ПРОДУКЦИЯТА

"Светът е за двама" на Орлин Горанов с нов аранжимент във филма "Останалото е пепел"

"Зелена ливада и аз бос тичам по нея и пея. Това ми е щастието. Зелена ливада. Ей това е България за мене. И аз бос. Ей това искам". Това казва Асен Блатечки в ролята на Атанас Буров във филма "Останалото е пепел". Лентата описва няколко дни от живота на политика и банкер, разказани през погледа на американския журналист Джон Смит (в ролята влиза

Мария Габриел, еврокомисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж СНИМКА: Личен архив

Мария Габриел: Операта е важна част от европейското културно наследство

Операта е дълбоко вкоренена в нашата европейска история и култура. Тя е в състояние да ни накара да видим и чуем света по различен начин, да докосне сърцата ни. Много е важно да предадем това усещане и на младите поколения. Музикалното образование от ранна възраст е важен елемент за насърчаване и опазване на нашето културно наследство

Кадър от спектакъла "Лелята на Чарли"

„Лелята на Чарли“ и „Веселата вдовица” тази седмица на сцената на Музикалния театър

Шеметната комедия „Лелята на Чарли“ ще забавлява публиката на на Музикалния театър този петък.  На една сцена се качват звездите на театъра Александър Мутафчийски (Франкърт Беберли -Бебс) и Христо Сарафов (Стивън Спетли), които наскоро гледахме в ролята на Тевие в мюзикъла „Цигулар на покрива” - новото хитово заглавие на Музикалния театър

"18 процента сиво"

Кои филми участват в Международния конкурс на 24-тия София Филм Фест

Авторитетно жури ще оценява 12 дебютни или втори филми на режисьори от цял свят, за да връчи на 20 март Голямата награда „София – Град на киното“, осигурена от Столична община „18 % сиво“ („18 % Grey“, 2020) е филм на Виктор Чучков-син, създаден по едноименния роман на Захари Карабашлиев; втора творба на режисьора след „Тилт“ (2011)

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber