Любимото на децата зайче Питър - с много истории, богато илюстрирани

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7606598 Любимото на децата зайче Питър - с много истории, богато илюстрирани Любимото на децата зайче Питър - с много истории, богато илюстрирани www.24chasa.bg

Издателство Труд

продължава

поредицата за

обичания от малки

и големи герой

“Тиква за Питър” е най-новата книжка в поредицата от библиотеката “Зайчето Питър”. Издателство “Труд” я пусна вече на пазара.

За да се приготвят за Хелоуин, Майка Зайка, Питър, Пухинка, Флопси и Мопси поемат през тъмната, студена и страшна гора. Те трябва да стигнат до господин Заю - той отглежда най-хубавите тикви.

Смелият Питър

бързо разбира,

че няма нищо,

от което да се

страхува

В крайна сметка всички се прибират в любимата хралупа, за да хапнат вкусен тиквен пай.

Книжката е идеалното четиво за най-малките. Историята учи децата, че не бива да се страхуват от тъмното и че често дори най-зловещо изглеждащите неща са напълно безобидни и добре познати.

Илюстрациите са

приказно красиви,

шрифтът е едър,

а страниците - от твърд картон, така че всеки млад читател да може лесно да прелиства книжката сам.

Вече 10 г. издателство “Труд” се грижи за най-малките читатели, като им предлага страхотните приказки на Биатрикс Потър за Зайчето Питър и неговите верни приятели.

Поредицата “Библиотека “Зайчето Питър” стартира през 2009 г. и от тогава до днес в нея има издадени повече от 15 заглавия. (Президентът Георги Първанов редовно купува книгите на британската авторка за внуците си - вече трима, издания на КК “Труд” - б. р.)

Освен най-популярните приказки - “Зайчето Питър”, “Бебо Бенджамин”, “Глостърският шивач”, “Джемайма Патравата патица” и др. - серията включва и наскоро открития и неиздаван до този момент ръкопис на Биатрикс Потър - “Кити в ботушки”, както и книжка със стикери и роман, базиран на филма “Зайчето Питър”. Изданията са богато илюстровани и много красиви.

Зайчето Питър е

толкова популярно

по света, че през 2018 г. на големия екран се завъртя и анимация по едноименната приказка, която стана любима на всички деца.

С логото на КК “Труд” излезе книга по филма, както и симпатична версия за по-малките читатели - книга със стикери и забавни задачи.

Занимателната книжка със стикери е чудесен начин за забавление на най-малките. В нея, освен много лепенки, те ще открият лабиринти, судоку с героите от филма, интересни въпроси, търсене на разлики, ребуси, както и картиники за оцветяване. Това са:

“Зайчето Питър - книга

по филма”

“Зайчето Питър” - занимателна книжка със стикери”

“Биатрикс Потър”

книга за оцветяване

Зайчето Питър, Бенджамин, Джемайма Патравата патица и още много от неостаряващите герои на Биатрикс Потър ще оживеят под ръцете на всеки, който обича да оцветява. Прекрасните илюстрации и цитатите от оригиналните истории пренесят малки и големи в този приказен свят.

Книжката е перфектното семейно забавление и ще донесе незабравими мигове с любимите хора на всеки, който се довери на Биатрикс Потър и издателство “Труд”.

“Кити в ботушки”

Интересното при тази книжка е, че излиза да първи път през 2016 г. Но защо? Защото ръкописът е бил открит едва през 2015 г. Оказва се, че Потър изпратила ръкописа до издателя си пред 1914 г., но работата по него се забавила заради започналата Първа световна война и впоследствие той бил забравен. Така историята за Кити остава в архивите на музея.

Биатрикс Потър описвала

животинки в

илюстровани писма

Като много викториански момичета, обучавани у дома, Биатрикс Потър имала доста самотно детство, но две нейни страсти носели голямо удоволствие: изкуството и светът на природата. Родителите я насърчавали, като я водели в галерии и осигурявали частни учители по изобразително изкуство. Също така проявявали търпение към многото домашни животни, които тя и по-малкият брат отглеждали в учебната си стая - зайци, мишки, жаби, гущери, змии и охлюви. Децата не само се грижели за тях, но и ги рисували с голямо внимание към детайлите. Растейки, Биатрикс продължила да се заобикаля с животни, някои от които, като Зайчето Питър, Зайчето Бенджамин и госпожа Тиги-Мигъл, по-късно се появили като герои в книгите . Тя често пишела илюстровани писма за животинките си, за да радва децата. Едно такова писмо, което написала на Ноел Мур, син на бившата гувернантка, залегнало в основата на първата детска книга – “Приказка за Зайчето Питър”, и дало начало на изключително успешната писателска кариера.

Любимият английски регион на Биатрикс бил Лейк Дистрикт. През 1905 г. тя купила първата си ферма, “Хил Топ”, в селото Ниър Соури. Потър била пионер в опазването на дивата природата. Тя купувала земи и работела съвместно с новосъздадения Национален фонд - пейзажите, които еизползвала за фон на илюстрациите си, още могат да бъдат видени, точно както са в книгите й.

Така писателката се посветила на това да спасява красивите кътчета в провинцията, като едновременно с това промотирала традиционни методи за обработване на земята. Благодарение на нейните усилия много от земите в Лейк Дистрикт и днес се намират под грижите на Националния фонд.

ОЧАКВАЙТЕ

“Пълно издание

с приказки на

Биатрикс Потър”

До края на 2019 г. на българския книжен пазар ще излезе най-пълното издание с творби на Биатрикс Потър. Героите, измислени от прочутата британска авторка, ще оживеят на 400 страници. Изданието ще съдържа всичките 23 приказки за горските обитатели плюс 4 други нейни произведения, които разкриват качествата на художник. Хубаво е да отбележим, че в това издание ще са влючени само и единствено оригиналните илюстрации на Потър. Книжката ще е с твърди корици и на луксозна хартия, а всеки неин горд притежател ще може да изпише името си на първия форзац. Към всяка приказка има кратко разяснение как Биатрикс Потър я е написала и за кого. Оказва се, че една немалка част от тях са създадени за децата на семейство Мур, децата на бившата гувернантка. Също така личи, че авторката черпела вдъхновение от времето, прекарано сред природата и във ферамата и с удоволствие наблюдавала животните, а после съчинявала чудни истории с тях. Едновременно с това Потър успявала умело да им придаде човешки качества, които пък откривала у хората от нейното обкръжение. И макар че приказката за “Зайчето Питър” я прави популярна по целия свят, тя не крие, че най-любимата книжка е тази за “Глостърският шивач”.

Издателство “Труд” ще предложи на малки и големи едно наистина уникално класическо издание, задължително за всяка библиотека!

“Червената шапчица,

преразказана от

Биатрикс Потър”

Отново в края на годината, издателство “Труд” ще предложи на читателите една от най-популярните приказки на Шарл Перо, преразказана от Биатрикс Потър и илюстрирана от Хелън Оксенбъри.

В тази версия на приказката действието се развива в английската провинция, а краят е доста по-мрачен от този, с който всички сме свикнали. Вълкът е хитър и коварен, а Червената шапчица - наивна и доверчива.

Прекрасните илюстрации и предговорът към изданието са дело на английската художничка Хелън Оксенбъри. Тя споделя, че е била истински пленена от образа на вълка и че дългогодишният опит с детските книжки е показал, че децата обичат да има нещо зловещо във всяка история.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Култура

Закон предвижда 20 млн. за стимулиране на киното

Връщат 25% от парите, вложени от чуждестранните продуценти Промените в Закона за филмовата индустрия предвиждат от държавния бюджет да бъдат отпуснати 20 млн. евро за стимулиране на киното у нас, като 25% от инвестираните в България средства да бъдат възвърнати на чуждестранните продуценти. Лимитът, до който могат да се възстановяват пари на

България ще има собствен щанд на Лайпцигския панаир на книгата

Подкрепа за сключване на споразумение за сътрудничество между Министерството на културата и фондация „Пруско културно наследство”, която управлява всички държавни музеи и галерии на територията на град Берлин, получи министърът на културата Боил Банов от сенатора по културните и европейските въпроси на провинцията д-р Клаус Ледерер.

Късометражни филми в програмата на CineLibri 2019

Акцент сред паралелните събития в тазгодишната програма на кино-литературния фестивал е конкурсът за късометражни филми CineLibri Short Movie Official Competition, който има награден фонд 2000 лв. и се реализира съвместно с TatraTea чрез платформата Film Freeway. За първи път у нас, в рамките на CineLibri, се провежда конкурс за късометражни филми

Диригентът Елио Бонкомпани: Гяуров беше колос на сцената

Световноизвестният италиански диригент Елио Бонкомпани ще дирижа утре вечер в Софийската опера и балет концерт, посветен на 90-годишнината от рождението на Николай Гяуров. Маестро Бонкомпани е дирижирал концерти из цяла Европа, САЩ, Канада, Южна Америка и Австралия с оркестри като Лондонския симфоничен оркестър, Кралския филхармоничен оркестър,

Министърът Банов връща от Германия незаконно изнесени български археологически ценности (Видео, снимки)

Министърът на културата Боил Банов връща от Германия придобити при нелегални разкопки и незаконно изнесени от страната български археологически находки. Очаква се той да получи културните ценности на специална церемония в Берлин днес, където е на еднодневно работно посещение, съобщиха от Дирекция "Връзки с обществеността и протокол" на

Американският етнограф Мартин Кейниг към Йотова: Не съм българин, но нося България дълбоко в сърцето си (Видео)

Илияна Йотова откри фотоизложбата „Ехо от Балканите. XX век: Портрети и звуци от България“, която се провежда под неин патронаж „Не съм българин, но нося България дълбоко в сърцето си.“ С тези думи световноизвестният етнограф Мартин Кейниг се обърна към вицепрезидента Илияна Йотова при откриването на фотоизложбата „Ехо от Балканите

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Култура

Софийската опера присъжда най-високото си отличие на Райна Кабаиванска

Софийската опера и балет ще присъди своето най-високо отличие на легендарната българска оперна певица Райна Кабаиванска, съобщиха от пресцентъра на Софийската опера и балет. Обичаното сопрано, което покори с блясъка на гласа си, с невероятния си артистизъм, обаяние и харизма целия свят през последните десетилетия

Индонезийска колекция в Националната галерия

Министърът на културата Боил Банов и министърът на външните работи на Република Индонезия г-жа Ретно Марсуди, откриха днес експозиция Индонезийска представителна колекция - дарение за Музея. Събитието се състоя в Национална галерия - Квадрат 500 в столицата. До момента в колекцията на Квадрат 500 не е имало предмети от бита и културата от

Софийската филхармония с концерт за Дните на японската култура

Музикантите ще направят концерт на 18 септември в зала “България”, с който ще открият 30-те юбилейни дни на японската култура. Диригент ще бъде Славил Димитров, а на сцената ще излезе и пианистката Фуджико Хеминг, позната на българската публика от съвместните ѝ изяви с Васко Василев. През 1999 г

Ренато Брузон със "Златен плакет" за цялостен принос от Софийската опера и балет

Легендарният оперен певец Ренато Брузон ще получи специалното почетно отличие на Софийската опера и балет - „Златен плакет“. Наградата се присъжда за цялостния принос на водещия италиански баритон към световното оперно изкуство. „Златният плакет“ на Софийската опера и балет ще бъде връчен за първи път тази година на специална церемония,

Германска галерия изхвърли китайския творец Ай Вейвей, организирал протест

Престижната галерия Хаус ден Кунст в Мюнхен изхвърли вчера китайския творец Ай Вейвей, който организира протест в една от изложбените й зали, съобщиха ДПА и БТА. Ай Вейвей искал да протестира срещу уволнения в галерията. Той качил в Инстаграм снимка как "обсъжда" съкращенията с директора Бернхард Спис.

Вижте културните събития в НДК от 16 до 22 септември

16 септември – понеделник 33-тото издание на Киномания наближава! На 16 септември от 11:30 ч. в НДК ще се проведе една по-различна и специална пресконференция на открито за тазгодишното издание на фестивала. Екипът на Киномания ще представи откриващия български филм и премиерните заглавия от програмата на фестивала.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber