“Браво, моето момче”, казва Лили Иванова преди години на Стефан Илчев, сега той спечели “Капките” с нейния образ

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7482801 “Браво, моето момче”, казва Лили Иванова преди години на Стефан Илчев, сега той спечели “Капките” с нейния образ “Браво, моето момче”, казва Лили Иванова преди години на Стефан Илчев, сега той спечели “Капките” с нейния образ www.24chasa.bg
Победителят в “Като две капки вода” вече записва авторски песни. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Певицата сама отишла при него, след като го чува как пее, през 2007 г.

“Голям си, Стефане! Голям си и като Селин Дион, и като Марая Кери си голям, и като Бритни Спиърс си голям, но най-голям си като Лили Иванова”, казаха водещите на “Като две капки вода” Димитър Рачков и Васил Василев-Зука секунди след като Стефан Илчев изпя последния акорд от “Камино” на Лили Иванова на финала на шоуто. А след това победи Мария Илиева, Тита и Милко Калайджиев, макар да няма колкото техните почитатели. 

Наричат Стефан Илчев протежето на Лили Иванова, макар той да я е виждал лично само веднъж преди 12 години.

“През 2007 г. се видяхме на “Бургас и морето”. Тогава тя дойде с Явор Кирин, който ѝ пише едни от най-красивите текстове и написа текста за нашата песен с Нора Иванова.

Когато видях Лили

Иванова във фоайето,

бях готов да се

обърна кръгом

и да си тръгна

Притесних се страшно много! Тя дойде с най-широката си усмивка и ни поздрави, а аз не помня какво и как съм ѝ го казал. Спомням си само как трепереха краката ми и думите ѝ: “Аз съм чувала за вас”, а след това ни каза: “Браво, моето момче, много добре се представихте!” Никога няма да забравя тези думи. Като певец в пиано барове през годините е пял песни на Лили Иванова, но сега му се наложило за първи път да я имитира едно към едно.

“Едно е да застанеш на сцената и да пееш песен на Лили Иванова като Стефан, съвсем друго е да имитираш тази велика певица, а и е огромна отговорност”, казва Илчев.

Той е от Бургас, баща му бил моряк, а майка му - стоматолог. Затова Илчев много дълго мечтаел да наследи професията на майка си. В седми клас обаче любовта към музиката надделява и така той кандидатства в музикалното училище в родния си Бургас.

“Майка ми ме записа на прослушване за хора “Милка Стоева” в Бургас и това ми беше първият допир с музиката. Тогава съм бил V-VI клас, а в VIII клас за първи път започнах да уча нотите, което е изключително късно за човек, решил да се занимава с музика”, обяснява Стефан, но пък големият му интерес към солфежа и талантът, който има, бързо го изстреляли напред и в края на учебната година вече учел музикалния материал за X клас. Илчев обаче не знае откъде идва големият му певчески талант. В семейството си няма певци.

“Само дядо ми е бил любител музикант и всъщност първите ми детски спомени са как си седя до него на дивана и си слушаме класическа музика. И съм разпитвал кой инструмент какъв е, докато сестра ми и братовчедите ми си играят”, разказва Илчев. По-късно, докато учи в музикалната паралелка в училище и в Музикалната академия, свири на пиано.

През годините обаче има лутания в музиката, може би защото може да пее всичко и експериментира. Завършил е оперно пеене в Музикалната академия, 3 пъти печели награда на публиката с поп песни във фестивала “Бургас и морето” и има дуети с поп-фолк певици. И с Тони Димитрова записва обща песен. Но не знае кой е неговият стил.

“Надявам се тепърва да го изграждам. Най-интересното е, че човек, като може да пее, е много по-трудно.

По-сложно е и за

композиторите, които

трябва да ми

напишат песен”,

казва Илчев. Наблюденията му по време на шоуто били, че публиката гласува най-много за изпълнения, в които се пее, затова смята, че те са печелившата формула и за бъдещите му музикални проекти.

“Не казвам, че всяка песен трябва да показва диапазона ти от-до, но мисля, че трябва да са песни, които ми харесват. Много е гадно да се подчиняваш на модата и теченията, защото в крайна сметка всичко отминава. Искам моите песни да са запеваеми, да има музика в тях и най-вече да има послание в текста”, казва Илчев.

И макар да обича да слуша класическа музика в свободното си време, той инициирал дуети с две от най-популярните и гласовити певици в попфолка - Емилия и Преслава. 

“Поканата към Емилия дойде от моя страна и това беше желание, което много отдавна имах, защото я харесвам като певица. И Преслава аз я поканих да направим дует и много се радвам, че се съгласи, защото тя никога не беше пяла на нглийски, учила е немски и ѝ беше много трудно в студиото, но пък се получи много готино парче, защото е писано в Щатите, изключително различно от всичко, което и аз бях правил до момента. Доволен съм”, разказва певецът и добавя, че и двете са изключително коректни и големи професионалисти.

А поканата за участие в шоуто за имитации “Като две капки вода” идва съвсем неочаквано за него.

Обадили му се ден

преди да замине за

почивка в САЩ

Затова се наложило преговорите да бъдат малко отложени, докато той се върне на българска земя. Но признава, че за миг не се поколебал дали да приеме да участва.

“Тогава въобще не съм си представял, че може да бъда победител”, признава талантливият младеж.

По време на участието си в шоуто нямал лесен образ, но пък имало такива, за които се чудел как ще се справи само със седмица подготовка.

“Емил Димитров се беше паднал предната седмица на Мария Илиева и като чух коментарите за нея, ме хвана много страх”, разказва Илчев. Друг много труден образ му бил Георги Христов. Освен с пеенето и това, че той не бил изпълнявал никога песен от репертоара на Христов, посланието на песента “Нямам нужда от много от приятели” и фактът, че точно тя била любимата песен на бащата на Стефан, направили изпълнението едно от най-трудните за него.

“При този образ се вълнувах най-много”, признава той и казва, че винаги е избягвал песни на Георги Христов точно защото му напомнят за вече покойния му баща.

Имал и късмета да му се падат образи, на които той истински се възхищава и дори се е запознавал с тях. Един такъв е Марая Кери. 

“Тя ми е идолът и никога не съм спирал да я харесвам”, признава той и казва, че бил със смесени чувства, когато му се паднала именно тя за имитация в “Като две капки вода”.

“Това беше първото нещо, което ми се падна, много отговорно. Пък и от миналата година я познавам лично. Имах щастието да се запозная с нея в Лас Вегас след неин концерт”, разказва певецът. Освен нея Илчев гледал на живо също Селин Дион и това много му помогнало да изгради образите, когато трябвало да ги имитира в шоуто.

Според него дължи победата си на това, че винаги подхождал към образите с респект и много труд. Винаги се е старал образите, най-вече женските да не изглеждат като пародия. Случвало му се и след негово превъплъщение в “Като две капки вода” имитираният изпълнител толкова да хареса изпълнението му, че да го поздрави.

“Кичка Бодурова ми

благодари лично за

имитацията

на нейния образ. Беше гледала във Вегас и ми писа”, казва той и се шегува, че любимата му Марая Кери още не го е поздравила. Но пък гримьорът ѝ, на когото Стефан бил пратил снимка от превъплъщанието си, му писал в инстаграм, че се е получило прекрасно.

За да постигне почти съвършена имитация на образите в шоуто, Илчев отделял много време на репетиции. Слушал постоянно песните, за да разучи къде изпълнителят си поема въздух в оригинала, как изпявал фразите и така научавл текста наизуст, за да не се налага да гледа аутокюто. Искал да не мисли за тези неща на сцената, за да даде максимално много за образа - като движение и поведение на сцената. Сега обаче още не е решил какво ще прави с наградата си - чисто нов лек автомобил. 

“Още не съм го видял, но пътувам много по участия с колата и ми е важно да ми е удобна седалката”, казва той. В момента кара джип и предполага, че вероятно ще му бъде странно с по-ниската кола.

Дни след финала

влезе в студиото да

запише свое авторско

парче

Предложението дошло още преди месец, много му харесало и затова веднага след края на шоуто се впуска в създаването на свои песни. Засега не иска да издава нищо повече, но загатва, че възможно най-скоро ще пусне клип на самостоятелно авторско парче. 

Преди време имал събрани песни и спестявания за издаването на самостоятелен албум, но тогава дал всичките си пари за лечението на тежко заболяване на баща си, от което впоследствие той умира. Сега обаче се надява скоро да дойде времето на този албум да види бял свят.

“Още тогава имах колебания, защото, като си в творчески процес, винаги една песен ти харесва и искаш да вкараш нея, пък отпада друга песен. После идва следваща и накрая ще стане така, че съм събрал песни за двоен албум. Няма да се учудя, ако стане двоен”, казва той и се надява да успее да реализира всичките си творчески идеи. Отделно от това пише стихове, които също обмисля да събере между две корици. А хъс не му липсва след шоуто.

“След цялата тая умора, която беше в шоуто, недоспиването, буквално си на педал всяка секунда - репетиции, снимки и т.н. Така завъртя колелото, че не искам това нещо да спира”, казва Стефан Илчев, който ще опита да инвестира опита и енергията от “Като две капки вода” в авторските си проекти сега.

И макар че популярността му и интересът към него са се увеличили през последните месеци, той продължава да работи на същото място отпреди това - в пиано бар. Но признава, че усеща популярността си:

“Хората искат да се снимат с мен, искат автографи. Всеки път, като изляза някъде, се случва някой да кимне с глава, да поздрави. Става ми приятно и вярвам, че е част от професията. Обръщам внимание на всички, винаги когато мога, отговарям на съобщения в профилите си в социалните мрежи, защото смятам, че един артист трябва да отдава нужното на своите почитатели и тази връзка никога не трябва да се губи. Ние сме това, което сме, благодарение на тях”, казва победителят от “Като две капки вода”.  

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Оживление

Жена глътна насън годежния си пръстен заради кошмар (Видео)

Жителка на Калифорния скрила годежния си пръстен в устата, докато сънувала, че я преследват крадци. В крайна сметка 29-годишната жена глътнала златното украшение с голям диамант, съобщава „Дейли стар”, цитиран от БГНЕС. Когато се събудила сутринта, младата жена не могла да открие пръстена си и тогава разбрала, че го е глътнала

Актрисата Кийра Найтли се радва на второто си дете

Актрисата Кийра Найтли е родила второто си дете от съпруга си Джеймс Райтън, съобщи в. "Дейли мейл". Щастливите родителя бяха забелязани да се разхождат с бебето в количка в Лондон. Кийра Найтли изглежда в добра форма, макар и бледа, и в хубаво настроение, отбелязва изданието, цитирано от DarikNews.bg През месец май Кийра Найтли потвърди

Филмът "Джоджо заека" спечели наградата на публиката на кинофестивала в Торонто

Филмът "Джоджо заека" спечели наградата на публиката на 44-ия международен кинофестивал в Торонто, предаде Франс прес. Това е добър знак за тази комедия, която хвърля сатиричен поглед върху нацистка Германия, преди предстоящата церемония за наградите "Оскар" следващата година. Филмът на режисьора Тайка Уайтити описва историята за млад германец

615 кг тиква грабна приза на земеделска надпревара в Германия

615-килограмова тиква е тазгодишният шампион на Германия. В земеделската надпревара се включиха и производители от Белгия, пише bTV. Най-тежката тиква за сезона е отгледана в Северен Рейн-Вестфалия. На шампионата имаше още категории за най-висок слънчоглед - 4 метра и за тиквички-гиганти - по 26 килограма едната

Руско шоу организира необикновени предложения за брак

Анастасия очаква приятелят й Сергей да я чака на летището в Санкт Петербург. Но когато пристига, той и изпраща съобщение, че е задържан в работата и негов приятел ще я вземе. Дотук всичко е нормално. Когато пристигат с колата пред апартамента на Анастасия, микробус със затъмнени прозорци пресича пътя на нея й приятеля на Сергей

Орлин Горанов и “Акага” с общ концерт в зала 1 на НДК

Орлин Горанов и група “Акага” ще имат общ концерт спектакъл под наслов “Споделено” в зала 1 на НДК на 30 ноември. Към тях на сцената ще се присъединят изпълнителите от трио “Тринити”, които стигнаха до полуфинала на “Гласът на България”, както и квартетът Destiny Quartet. Специални гости ще бъдат китаристът Цветан Недялков и Ясен Велчев

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Оживление

Бившата съпруга на Харви Уайнстийн отново намери любовта

Дизайнерката Джорджина Чапман - бившата съпруга на Харви Уайнстийн, отново намери любовта с актьора Ейдриън Броуди, съобщи Метро. Двамата са се срещнали благодарение на супермодела Хелена Кристенсен през април. Тя ги поканила на лансиране на колекция бански в Пуерто Рико. Когато Джорджина се върнала в Лондон

Продължението на "Ловци на духове" ще е за наследниците на героите от първия филм

Продължението на "Ловци на духове" ще е за наследниците на героите от първия филм, разкриха Айван Райтман и Дан Акройд, цитирани от Асошиейтед прес. Айван Райтман режисира оригинала от 1984 г., а Акройд, освен че изпълни една от ролите, беше негов съсценарист, предаде БТА. Режисьор на новия филм е синът на Айван Райтман - Джейсън

„Маскираният певец“ завладя българския телевизионен ефир

След грандиозния старт на „Маскираният певец“ в САЩ и Германия, уникалният формат завладя снощи и българския телевизионен ефир. Новото музикално шоу на NOVA е най-гледаното предаване в съботната вечер. Премиерата му бе изборът на зрителите в активна възраст (18-49 г.), според данните на Nielsen Admosphere Bulgariа

Днес е пълнолунието, което носи трансформации (Снимки)

На 14 септември настъпва първото есенно пълнолуние, което носи трансформации. То ще повлияе на няколко астрологични знака повече, отколкото на други. "Процесите в този период ще са много интензивни. Ще станем свидетели на изтичане на енергия, която ще ни направи изключително тревожни. Отделете време за релакс,

Алекса Чънг на Лондонската седмица на модата: Дрехи, в които жените да се чувстват силни

Манекенката и телевизионна водеща Алекса Чънг представи някои от дизайнерските си идеи в началото на Лондонската седмица на модата, след което организира обсъждане на "позитивността по отношение на тялото", съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Семинарите са част от Лондонската седмица на модата заради желанието на Британския моден съвет да

Новозеландец отиде с клоун за "подкрепа" да подпише уволнението си

Новозеландец, който взел клоун за подкрепа, когато са му съобщавали, че го уволняват, беше обявен за герой в социалните мрежи, съобщиха ДПА и БТА. Клоунът се сторил на Джош Томпсън, който работел в рекламна агенция, "възможно най-добрата подкрепа". Той надувал балони и и правел шумно от тях животни, включително пудел и еднорог,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber