Децата на Гергана Стоянова мислели, че е секретарка на ЧЕЗ - чули гласа й на телефона за аварии

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7372357 Децата на Гергана Стоянова мислели, че е секретарка на ЧЕЗ - чули гласа й на телефона за аварии Децата на Гергана Стоянова мислели, че е секретарка на ЧЕЗ - чули гласа й на телефона за аварии www.24chasa.bg
В този сезон Гергана Стоянова е новата анестезиоложка в сериала "Откраднат живот". СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Сега я искат от две телевизии - в “Нова” е актриса, в “Българе” - водеща

“На първите снимки в операционната много съжалявах, че нямаше как да заснема сцената отстрани. Един окаян манекен, когото всички наричат Милко, няколко души, наведени над него, бъркат в една дупка в стомаха му, където е поставена купичка с изкуствена кръв. И с много важно изражение говорят едни неща и сменят инструмент след инструмент:

- Да затваряме и да правим спленектомията.

- Аспирирайте!

- Не е стабилна хемодинамично. (В тази сцена Милко е жена.)

- Кърви от хилуса на далака! Клампирай. Терие, сестра.

- Аспирация. Ножица. Приготви шевна лигатура.

Възрастни си играят на лекари. Колко сме щастливи, че не ни се налага да правим това в живота. Изпитвам още по-голям респект към лекарския труд, откакто виждам филмовата му имитация.” 

Така цветно актрисата Гергана Стоянова разказва за снимките на “Откраднат живот”. Тя все още свиква с операционната и терминологията, тъй като е новата анестезиоложка д-р Поли Грънчарова в болница “Света Анастасия” в шестия сезон на медицинския сериал по Нова тв.

Според нея, ако зрителите знаеха колко забавление има по време на снимките и колко професионализъм е заложен във всяко звено по правенето на сериала, щяха да го заобичат още повече.

Пролетният тв сезон се оказа повече от успешен за Стоянова, защото получи покана и от още една телевизия.

Освен ролята в един от най-гледаните български сериали тя

ще има и свое

предаване в

най-новата телевизия

- “Българе”

Сутрешният блок “По-иначе с Гергана” (препратка към едновремешното ѝ предаване за култура “Иначе” по Би Ти Ви) ще е едновременно забавен и информационен. Ще има и съвети как да сме здрави, красиви и успешни. Но няма да има негативни новини и тенденции. 

“Ще се опитаме да разрушим стените на традиционното телевизионно студийно поведение. Дано се получи, както си го представяме”, обяснява тя. Стартът на предаването вероятно ще е през април.

Телевизията е в живота на Стоянова от 1996 г. Тогава започва работа в малката частна телевизия “Триада”, където озвучават предавания на Си Ен Ен за кабелните телевизии в страната. Правят и предавания за БНТ с материали на Си Ен Ен. “Ядрото на “Триада” създаде телевизия Би Ти Ви. Тогава никой от нас не мислеше, че тя ще се нареди сред трите големи български телевизии. Срещата със Светлана Василева – първия изпълнителен директор на Би Ти Ви, промени плaновете ми в театъра. Не знам какво трябва да се случи, за да се върна там. Имала съм много предложения, но някак не мога да си представя след цялата динамика на всекидневието си да седна да репетирам 20 дни на маса и 20 дни на сцена, докато излезе нещо, което няма да ми носи пари, а само храна за душата... със съмнително качество”, разказва актрисата.

След прохождането на Би Ти Ви сега “Българе” е втората телевизия, в чието създаване участва. За нея няма да бъде проблем да съчетава ангажиментите си в сериала и предаването, тъй като “По-иначе с Гергана” ще се излъчва на запис, макар да се снима като на живо, без прекъсване. В момента снимките в сериала са ѝ приоритет и е щастлива, че може да се похвали с такава динамика във всекидневието си.

Стоянова е майка на две деца – 17-годишната Яна и 12-годишния Боян. Дъщеря ѝ заминава да учи в Англия след шести клас, в който ѝ се натрупват изключително разочароващи ситуации и факти, които я атакуват. 

“За Коледа направи сама торта за съучениците си. Имаше такива подигравки от тяхна страна, които не искам да споменавам, но знам, че изхвърлила тортата в училищната тоалетна и стоя заключена в банята вкъщи няколко часа. Нямаше никакво значение как я възпитаваме и какви добродетели и стремежи насаждаме в ума ѝ. Видях, че няма обкръжение, в което да расте спокойна, развивайки качествата и способностите си”, разказва тя. Затова намира подходящо място за детето си, макар и далеч от нея. Яна обаче често се прибира - имат ваканции от по 9 дни на всеки месец и половина. Прекарват по-дълго време заедно през юли и август.

“Ходим по изгрев на бургаския бряг поне 20 дни всяко лято”, казва актрисата.

Когато Яна я няма, двамата със сина ѝ Боян ходят на кино, измислят си игри.

“Всяка седмица единият разработва тема, която е интересна за другия. И изнася лекция, подплатена с материали, които е успял да събере. Последните задачи, които ми беше поставил, бяха да разуча цялата история на производителите на “Лего”, да му разкажа за живота на Никола Тесла и за актьора Крис Хемсуърт. Както се сещате, нямам много време да се подготвям добре. А той чете и по моите теми, защото се съмнява (основателно), че ще успея да се задълбоча. И ми прави забележки. На лекцията ми за “Лего” говорих, говорих и по едно време той ми вика: “Нещо за пожара да ми кажеш? М? Пожара във фабриката?” Едва вързах четворка на презентацията”, казва с усмивка актрисата.

Дъщеря ѝ все още не ѝ е казала мнението си за ролята на д-р Поли Грънчарова. А синът ѝ не спестил критиките си.

“Боян ме застреля: “Видях те, засмя се фалшиво и на мен ми стана безинтересно.” Не е много ласкаво, нали? Те въобще.. и двамата си имат свой живот. И аз вкъщи не им обяснявам къде се снимам или озвучавам. Те ме чуват непрекъснато така или иначе и знаят, че това работя”, казва тя.

Не са липсвали и забавни случки, свързани с това, че гласът ѝ звучи на много места.

“Най-много се забавляваме, като

ползваме

българскaта GPS

програма на гугъл с

моя глас

Винаги спорим с нея и я обиждаме. А един ден им правих кекс, децата ми бяха по-малки. Токът спира няколко пъти и накарах Яна да се обади на ЧЕЗ да пита има ли повреда на нашата улица и ще имаме ли ток вечерта. Моят глас в слушалката страшно ги възмути: “Здравейте, това е централата на ЧЕЗ - България.” Боян каза, че явно аз съм секретарката на ЧЕЗ и много добре знам какво става с тока. И ако може, да спра веднага с тези смешки, защото са гладни и си чакат кекса, докато аз си играя на техен гръб. Той беше на 5, а Яна на 9”, разказва през смях Стоянова.

За останалите хора също е странно, когато я видят и чуят. В магазините я гледат втренчено, когато заговори, и “виждам как започват да се напрягат да се сетят къде са чували този глас. А се е случвало точно в този момент да звуча по радиото или телевизията зад гърба им.” Заради ролята ѝ в реклама на прах за пране често я питали дали носи в чантата си течен препарат.

“И, разбира се, за турските сериали много често са ми се обаждали да ме питат какво ще стане нататък”, разказва тя, тъй като озвучава и много филми. 

В ученическите години Стоянова се ориентира в друга посока – учи моден текстил. Имала е и периоди, в които се е обличала само с дрехи, които тя е шила. Сега няма време за шиене и е прибрала платовете и машините в стая. Но пък има планове за модна колекция. Идеята е готова, но си чака правилното време, за да се осъществи. “Но тъй като аз ще шия всичко, явно плановете отиват за лятото”, казва тя. Тъй като всекидневието ѝ е натоварено с куп ангажименти, тя има стриктен график както за работата, така и за почивките си. Признава обаче, че се уморява само физически, защото интересните и разнообразни занимания държат психиката ѝ в кондиция.

“Ужасно ме е яд, когато трябва да си лягам вечер, а имам нещо много интересно да правя. Измореното ми тяло невинаги може да понесе предизвикателствата на ума. Най-важното, което научих през годините, беше това – не гледай живота отстрани, докато правиш планове. Хвърляй се и опитвай всичко, което те вдъхнови! Няма нещо, което да не можеш да направиш. Намери начина! И го намирам. Аз съм щастлив човек!”, казва Гергана Стоянова.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Възход и падение

Васил Найденов КАДЪР: NOVA

Васил Найденов: Дразнех се, когато ме сочеха с пръст заради сексуалността ми

„Имаше един период, в който се дразнех от това, че ме сочеха с пръст заради сексуалната ми ориентация. Бяха написали дори, че съм бисексуален и не ме е срам от това. Така някои хора градяха журналистически кариери”. Това сподели легендата на българската музика Васил Найденов пред Мариян Станков-Мон Дьо за „Неделята на NOVA”

Профилната и? снимка във фейсбук.
СНИМКА: ВАСИЛ КЪРКЕЛАНОВ

Лили Иванова във фейсбук - шегува се с годините си, показва архивни кадри и апелира за важните неща

Примата сама одобрява всичко за публикуване, често изразява позиция по наболели теми Лили Иванова рядко дава интервюта, почти не се появява на обществени места, не се знае почти нищо за нея извън сцената. Не и ако не си потребител на фейсбук и не си попадал на официалната ѝ страница. Там тя често открехва дискретно завесите на личното си

Барбароните станаха на 50 години

Барбароните станаха на 50 години

Захарен памук вдъхновява появата на семейството Началото на май 1970 година. В Люксембургската градина на Париж преподавателят по биология от Сан Франциско Талъс Тейлър се разхожда с изгората си Анет Тисон, която следва архитектура. В един момент Талъс чува, че децата наоколо искат нещо, което той приема като “Баа баа баа баа”. Много е изненадан

Принц Хари СНИМКА: Ройтерс

Принц Хари e поддържал тайна страница във Фейсбук

Британският принц Хари в продължение на няколко години e поддържал тайна страница във Фейсбук, използвайки псевдонима Спайк Уелс, пише в. "Мирър", цитиран от БТА.  В акаунта му били намерени снимки на бившата му приятелка Челси Дейви. Прозвището си Спайк кралската особа дължи на щръкналите си коси и то тръгнало от семейството и приятелите на внука

Блондинките се смеят последни – те печелят повече от брюнетки и червенокоси

Блондинките се смеят последни – те печелят повече от брюнетки и червенокоси

31 май е ден на русокосите жени, празнува се от 2006 г. 31 май е ден на блондинките, а датата се отбелязва от 2006 г., когато за първи път е връчена наградата “Диамантено токче”. Тя се дава на успешни, умни и талантливи русокоси жени. Сред най-забавните вицове са тези за блондинките, но истината е, че сред светлокосите жени има много преуспели

Джейми Оливър казва, че първата паста на сина му Бъди по нищо не се различавала от неговата.

9-годишен учи онлайн връстници как да готвят

Синът на Джейми Оливър започва да го засенчва Ако все още се чудите с какво да уплътните времето на децата си през лятото, след като повечето възможности за почивка или лагери ви се струват рисковани заради коронавируса, ето една идея, която е безопасна, а и много полезна за бъдещия им живот. Научете ги да готвят

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Възход и падение

Китаристът по време на турнето “Бохемска рапсодия” в Калифорния през юли миналата година

Инфарктът на Брайън Мей предречен в песен

Ишиас също изтерза китариста на “Куин” и заради него не можел да мръдне, да си измие зъбите, камо ли да свири “Името на този албум винаги ме е притеснявало. Мислех си дали “Същински инфаркт” няма да разстрои хората, които наистина са прекарали сърдечен удар. Сега се чувствам облекчен – и аз вече съм в клуба, но това въобще не ме тревожи

Бионсе Кадър: Инстаграм

Бионсе поиска справедливост за убития от полицай Джордж Флойд (Видео)

Световната звезда Бионсе поиска справедливост за афроамериканеца Джордж Флойд, който почина по време на полицейски арест в Минеаполис, предадoха Франс прес и БТА. Бионсе призова за участие в петиция, събрала досега над 7 милиона подписа. Певицата отправя призива си във видеопослание от около 50 секунди, качен миналата нощ в Инстаграм

“Рядко имам почивка, затова се радвам на всеки такъв ден.”

Всички във фамилията на доц. Казанджиева са лекари - стигат за една болница

Стотици деца с “малинови” тумори вече са здрави с приноса на известната дерматоложка Студентите ѝ: Тя не декламира лекции, разказва уникални истории за здраве и лечение Докторски ген от едно поколение назад, но и от двата клона на родословното дърво, кодира житейския път на доц. д-р Жана Казанджиева, дм

Мирослав Георгиев Снимка: България днес

Победителят в Big Brother 2 Мирослав Георгиев се възстановява след инсулт

Победителят от втория сезон на Big Brother Мирослав Георгиев се възстановява в специализирана болница за рехабилитация след получен инсулт. В профила си във Фейсбук 40-годишният Миро сам се пошегува с иначе доста сериозното си състояние, като публикува снимки от рехабилитационните процедури и написа: "Моите spa процедури са малко по различни от

Меган Маркъл СНИМКА: Ройтерс

Меган Маркъл тайно на работа за организация за защита на животните

Меган Маркъл, съпругата на принц Хари, по време на пандемията работи тайно за британската благотворителна организация в подкрепа на животните "Мейхю", съобщи Контактмюзик. Херцозите на Съсекс Хари и Меган се оттеглиха като високопоставени членове на британското кралско семейство през март, за да заживеят като финансово независимо семейство и се

Кайли Дженър СНИМКА: Ройтерс

"Форбс": Кайли Дженър не е милиардерка - има само 900 млн. долара

Американското списание "Форбс", което обяви за милиардерка риалити звездата Кайли Дженър от семейство Кардашиян, й отнема този статут, обвинявайки я,че е дала неверни данни за състоянието си, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес. В юлския си брой от 2018 година изданието публикува корицата си снимка на 21-годишната знаменитост, като уточни

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber