Виж програмата на НАТФИЗ за 18 – 24 март 2019

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7348508 Виж програмата на НАТФИЗ за 18 – 24 март 2019 Виж програмата на НАТФИЗ за 18 – 24 март 2019 www.24chasa.bg
"Седемте козлета"

15 март, ПРОФ. БОНЬО ЛУНГОВ И ДОЦ. Д-Р КОНСТАНТИН КАРАКОСТОВ, „ХИТЪР ПЕТЪР“

Днес в Столичен куклен театър ще се състои премиерата на проф. Боньо Лунгов и доц. д-р Константин Каракостов „Хитър Петър“ от Маргарит Минков.

20 март, ПЛАТОНОВ, ПРЕМИЕРА

На 20-ти март предстои третата премиера на спектакъла – завладяващ, емоционален, фин и носещ елегантния почерк на своите автори Антон Павлович Чехов и Крис Шарков. Подарете си „Платонов“, няма да съжалявате!

21 март, СВЕТОВЕН ДЕН НА КУКЛЕНИЯ ТЕАТЪР

Куклен театър НАТФИЗ ще отбележи Световния ден на кукления театър със спектакъла „Седемте козлета и вълкът“ по Братя Грим. Постановката, дело на проф. Боньо Лунгов, доц. Майя Енчева и доц. д-р Константин Каракостов ще се играе на 21-ви март, от 19.00 ч., на камерната сцена на Младежи театър „Николай Бинев“.

Заповядайте да отбележим заедно празника на куклениците по света, неделима част от който сме и ние самите!

23 март, ЯН ЕНГЛЕРТ, ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА НА НАТФИЗ

НАТФИЗ се подготвя да посрещне и удостои Ян Енглерт със званието Doctor honoris causa. Тържествената церемония ще се състои на 23-ти март (събота), от 10.00 ч., във Филмотечно кино „Одеон“. По-късно, от 14.00 ч., на камерната Сцена 47 на НАТФИЗ, актьорът ще изнесе майсторски клас за студентите на Академията.

На церемонията ще присъстват официални лица, представители на академичната и културна общност, съветът на настоятелите, преподаватели, студенти и приятели на Академията. Медиите, с отношение към културата, също са поканени сред гостите.

24 март, УЧИ В БЪЛГАРИЯ, ЗАВЛАДЕЙ СВЕТА!

На 24-ти март НАТФИЗ стартира III-то национално издание „Учи в България, завладей света!“ – превантивна кампания срещу интелектуалната емиграция на младите българи!

...

„Учи в България, завладей света!“ не е проект единствено на НАТФИЗ, а на цялото ни общество, доколкото въпросът „Можем ли заедно да предложим на децата си достойна алтернатива, за да останат и да се развият като пълноценни специалисти и личности в собствената си страна?“ засяга болезнено всички ни.

ЗАПОЧНА КАНДИДАТСТУДЕНТСКАТА КАМПАНИЯ НА НАТФИЗ

НАТФИЗ обяви датите за предварителните кандидатстудентски изпити по специалността „Театрознание и театрален мениджмънт“.

ЗАСЛУЖАВАТЕ ЛИ ПРАВИЛЕН ИЗГОВОР В ОСЕМ УРОКА?

Govorna tehnika.jpg

Курсът се прилага успешно, както при деца и тийнейджъри, така и при възрастни с професии на адвокати, журналисти, актьори, продавач-консултанти и т.н., където комуникацията се явява решаваща за успешната реализация и кариерно израстване. Информация и записвания на тел.: 0888 318 754

Повече информация за школата „Правилен изговор в осем урока“, както и за ръководителя u, можете да получите на сайта на НАТФИЗ.

НАТФИЗ РАЗКРИВА КИНОШКОЛА ЗА УЧЕНИЦИ

Поради ограничения брой места, НАТФИЗ обявява предварителното записване за Лятната киношкола за ученици. Тя ще се проведе от 1-ви до 31-ви юли. Допълнителна информация може да бъде предоставена от ръководителя ѝ проф. Теодор Янев tediya@abv.bg. Записвания на касата на НАТФИЗ (ул. „Г. С. Раковски“ 108 А, срещу „Хепи“).

ПРОФ. ПЛАМЕН МАРКОВ И ДОЦ. Д-Р ПЕНКО ГОСПОДИНОВ ПОДГОТВЯТ ДВУСТРАННИ КУЛТУРНИ ПРОЕКТИ В РУСИЯ

Проф. Пламен Марков и доц. д-р Пенко Господинов отпътуват за Москва по покана на ГИТИС (Руски институт за театрално изкуство), за да се включат в театралния фестивал „ГИТИС – мастер-класс“. Фестивалната платформа предоставя публичност за абсолвентските проекти на възпитаниците на Руската академия. Освен възможност да се запознаят отблизо с работата на колегите си и постиженията на студентите им, проф. Пламен Марков и доц. д-р Пенко Господинов ще обсъдят възможности за двустранни и еднакво перспективни за двете висши учебни заведения проекти.

ДОЦ. ЮРИЙ ДАЧЕВ, „НОЩНО СЛЪНЦЕ“

Специализирал „История на театъра и театрална критика“ в Университета във Флоренция, Италия, доц. Юрий Дачев е водещ преподавател по „Театрална драматургия“ и „Телевизионна журналистика за екранни изкуства“ в НАТФИЗ, дългогодишен драматург на МГТ „Зад канала“, за кратко зам.-министър на културата. Автор на сценични адаптации, оригинални пиеси и сценарии, режисьор с успешни постановки в цялата страна, доц. Юрий Дачев репетира най-новия си спектакъл в ДТ „Гео Милев“. Премиерата на „Нощно слънце“ по Йордан Йовков е планирана точно за 27 март, като подарък към старозагорци за Международния ден на театъра. Пожелаваме успех!

ПРОФ. Д-Р АТАНАС АТАНАСОВ, „БАСЕЙНЪТ“

4485783-e1519728304255-263x263.jpgУспоредно с преподавателската си дейност и отговорностите по ръководството на катедрата „Актьорство и режисура за драматичен театър“ в Академията, проф. д-р Атанас Атанасов репетира с актьорите на Театър „Българска армия“. Дългогодишен актьор във Военния театър, преподавателят на НАТФИЗ се завръща на сцената му като режисьор. Премиерата на „Басейнът“ от Щефан Фьогел, сценограф Нина Пашова, композитор Добрин Векилов – Дони, в постановката на проф. д-р Атанас Атанасов е планирана за 2-ри май. Пожелаваме успех!

ИЗЛЕЗЕ ИГРАЛНАТА ПРОГРАМА НА УЧЕБНИТЕ СЦЕНИ В НАТФИЗ.

Игрална програма,

18 – 24 март 2019

19. III., СЦЕНА 47, 19.30 ч.

ЗВЕРСКОТО СИНЬО от Филип Ридли, клас проф. Стефан Данаилов

20. III., СЦЕНА 47, 19.30 ч., ПРЕМИЕРА!

ПЛАТОНОВ по Антон. П. Чехов, клас доц. д-р Пенко Господинов

21. III., СЦЕНА 47, 19.30 ч.

НОВА ЗЕМЯ, танцов спектакъл

клас проф. д-р Петя Цветкова

Допълнителна информация ще откриете тук.

22. III., СЦЕНА 47, 19.30 ч.

1001 СТРАСТИ

пластическа фантасмагория по Антон Павлович Чехов, клас доц. Александра Хонг

21. III., 19.00 ч., Камерна сцена на Младежки театър „Н. Бинев“

СЕДЕМТЕ КОЗЛЕТА И ВЪЛКЪТ по Братя Грим

подходящ за зрители над 7 години; 60 мин.

постановка проф. Боньо Лунгов, доц. Майя Енчева и доц. д-р Константин Каракостов,

кукли Жени Лачева,

музика доц. д-р Константин Каракостов,

аранжименти Петър Рангелов и Бисер Овчаров,

участват АКТ, клас доц. Майя Енчева

Допълнителна информация ще откриете тук.

23. III., 11.00 ч., Камерна сцена на Младежки театър „Н. Бинев“

ТИГЪРЧЕТО СПАС по Рада Москова

подходящ за зрители от 3 до 7 години; 45 мин.

постановка проф. Жени Пашова,

режисура д-р Михаела Тюлева,

драматургичен текст, сценография и кукли Ивелин Николов, Йордан Тинков,

участват АКТ, клас проф. Жени Пашова

Допълнителна информация ще откриете тук.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Афиш

Над 70 документални филми на 4-ото издание на MASTER OF ART в НДК

Гилдия Критика към Съюза на българските филмови дейци ще връчи за първи път своя награда на критиката за филм от програмата на фестивала За 4-та поредна година НДК е домакин и партньор на най-големия фестивал за документални филми в Югоизточна Европа MASTEROFART, съобщиха от пресцентъра на НДК. Тази година в едновременно 9 салона в София,

Най-голямото късче злато от България, показано в изложба в НИМ

В Кръгла зала в Националния исторически музей на 25 март ще бъде открита изложбата „Съкровищата на Земята“ Тя се реализира съвместно от Националния исторически музей и Националния музей „Земята и хората“. За първи път ще бъдат представени изящни артефакти и връзката между природното и културно наследство.

Чайковски & Капустин

Софийската филхармония има удоволствието да Ви покани на концерт на виртуозният пианист Людмил Ангелов и Кварто квартет на 31 март в зала „България“. Романтичната вечер е посветена на музиката на Пьотър Илич Чайковски и Николай Капустин - руски автори, които завладяват със своята дълбоко въздействаща емоционалност.

Премиера в театъра в Плевен - "Един мъж и една жена" от Валентин Красногоров

В юбилейния си 100-тен сезон Драматично-кукленият театър "Иван Радоев" в Плевен подготвя нова премиера - "Един мъж и една жена" от Валентин Красногоров, под режисурата на Анастас Попдимитров. Това съобщиха от културния институт. В главните роли са двама от най-дългогодишните и успешни актьори в плевенската трупа - Мариета Калъпова и Георги Ангелов.

Италианският спектакъл "Земя, последно повикване" в Сатиричния театър

На 29 март 2019 г. от 19,30 ч  ИТАЛИАНСКИЯТ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ представя на сцената на столичния Сатиричен театър „ЗЕМЯ, ПОСЛЕДНО ПОВИКВАНЕ“ от Марко Казагранде и Джани Лиотоне. Постановка на италианската театрална компания GTM Режисьор - Джани Лиотоне Художник - Емилиано Албано Участват:  Джани Лиотоне, Лино Мандиле, Роберта Феранте,

За почитателите на Ян Енглерт има безплатни прожекции на няколко филма

НАТФИЗ и Филмотечно кино „Одеон“ отварят врати пред почитателите на Ян Енглерт за безплатни прожекции на няколко филма с участието на известния полски актьор. Програмата е част от посещението на Ян Енглерт в България за удостояването му с почетната степен Doctor honoris causa на НАТФИЗ на 23-ти март. Заповядайте във филмотечно кино „Одеон“!

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Афиш

Концерт, посветен на първа пролет и рождението на Й. С. Бах (21 март 1685)

Концертът "Барок и романтизъм" е посветен на първа пролет и рождението на Й. С. Бах (21 март 1685). Участват Консорт за старинна музика CONCERTO ANTICO Деян Иванов - обой, Константин Кожухаров - обой, Сабина Йорданова - фагот, Янко Маринов - чембало, пиано В програмата Творби от Йохан Себастиан Бах, Георг Фридрих Хендел, Антонио Вивалди,

Mартин Пантелеев и Ромен Гариу на сцената на зала "България"

На 28 март в зала "България" маестро Мартин Пантелеев и Софийската филхармония представят концерт, съчетал съвременната музика на Джорди Червело с класическата, но все пак революционна за времето си “Меса ди Глория” на Пучини. Това съобщиха от Софийската филхармония. Събитието представя световната премиера на Концерта за виолончело и оркестър на

Художникът Стефан Кулев гостува на галерия "Средец" с живопис

На 20 март, сряда, от 18 ч. в галерия „Средец” на министерството на културата ще бъде открита изложба живопис на Стефан Кулев, първа за автора в София, съобщиха от пресцентъра на държавното ведомство. Публиката ще може да види близо 20 платна, вдъхновени от стихията на морето и предоставени от варненския художник специално за настоящото

Вижте програмата за театър "София" за месец април

СЪГЛАСИЕ от Нина Рейн превод Матей Тодоров режисьор Недялко Делчев сценография костюми Борис Далчев композитор Калоян Димитров Участват: Мартин Гяуров, Неда Спасова, Росен Белов, Силвия Петкова, Мартин Димитров, Ирина Митева, Невена Калудова РАЗВРАТНИКЪТ от Е. Е. Шмит превод Снежина Русинова-Здравкова режисьор Стоян Радев сценография Никола

BG филмите "Ирина" и "Снимка с Юки", адаптирани за хора с нарушено зрение

За трета година "София филм фест" подкрепя публика със зрителни увреждания, показва премиерни ленти През тази година "София филм фест" продължава своята мисия да привлича незрящата публика в кинозалите, като изпълнява нейното желание да адаптира и показва изцяло български филми. В програмата „Кино за незрящи“ са включени две премиерни родни

26 представления са част от програмата на Софийския театрален сезон през март

Двадесет и шест представления и 10 съпътстващи събития са част от програмата на Софийския театрален салон през месец март, съобщават от пресцентъра на Столична община. В парка пред Народния театър вчера е открита документална изложба, посветена на 85-годишнина от рождението на обичания от поколения актьор Димитър Манчев.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber