5 типа жени символи

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7233169 5 типа жени символи 5 типа жени символи www.24chasa.bg
Клеопатра е символ на древното женско начало. Снимка: Pixabay

Представяме ви 5 типа, жени които мъжете възприемат за символи. Кои са те и каква е причината да бъдат определяни като такива ще научите от текста, част от най-новата книга на Азора Райс – „Световният заговор срещу жените”.

Кой тип жени мъжете издигат за свои символ и защо?

На пръв поглед може да ни се стори, че символите в света са колкото мъжки, толкова и женски. Дали е така обаче? Търсейки отговор на този въпрос, не бива да забравяме в какъв свят живеем и кой управлява световните събития. В тази глава ще се спра по-подробно на някои от най-известните жени.

Клеопатра

Тя е символ на древното женско начало. Исторически погледнато, нейното име се свързва с просперитета на древен Египет и сливането му с най-могъщата по онова време империя – Римската.

Влюбена в римския император Цезар, Клеопатра е олицетворение на стремежа за сливане на мъжкото и женското начало, на двете енергии Ин и Ян, които заедно да управляват света. Като жертва на заговор обаче, Цезар е убит от пазителите на статуквото, а Клеопатра се самоубива. Митът, достигнал до нас, разказва, че причина за нейната трагична смърт е ухапване от змия. Змията е оръжието, което използва Клеопатра, за да сложи край на живота си. Древните египтяни са смятали, че по този начин душата се пренася направо при Изида. Изида е най-почитаната богиня в египетското царство. Свързана с култа към Луната, тя е символ на земния и отвъдния свят. Също и на женското начало. За разлика от нея римските богове са свързани с култа към Слънцето и символизират мъжкото начало.

Цезар и Клеопатра са двама велики владетели, но и двама влюбени, които се опитват да наложат едно ново разбиране за света. Целта им е била създаването на световно царство, управлявано от любовта, където мъжкото и женското начало съществуват в хармония. За съжаление пазителите на статуквото осуетяват всичките им опити в тази сфера. Все още само се предполага къде се намира гробницата на Клеопатра и как е изглеждала тя. След смъртта й римляните унищожават нарочно всички нейни паметници и заличават името й.

Мерилин Монро

Мерилин Монро е символ на 60-те години на ХХ век. Всеизвестна е любовната й връзка с президента Кенеди. Отношението й към един от най-великите президенти на миналия век е още един опит за сливане на мъжкото и женското начало, за съчетаването на уникална за времето си женска природа с една безспорна мъжественост. Сблъсквайки се с ограниченията на статуквото обаче, този опит остава в историята като стремеж за задоволяване на личните амбиции на поредната изрусена красавица, която не успявайки да ги осъществи, се самоубива.

Мерилин Монро е може би най-коментираната жена в историята на човечеството. Светът взима нейната енергия и я захвърля в небитието, когато тя започва да отхвърля ролята, която се опитват да й натрапят – ролята на ЖЕНАТА МЕЧТА! Разбирайки, че жената не може да бъде ничия мечта, Монро се опитва да излезе от тази роля и да изиграе ролята на живота си. Стремежът на звездата да разкрие истинския блясък на своята същност обаче е прекъснат от внезапната й смърт. Остава съмнението, че трагичният финал на нейната кариера е бил режисиран от наследниците на статуквото, за да не бъде развенчан митът за посредствената блондинка, която достига върха не толкова заради личните си качества, колкото заради привлекателната си външност и умението й да върти любовни авантюри. Убийство или самоубийство? От ранната смърт на звездата печели Джаки Кенеди – съпругата на президента, една войнствено настроена делова дама, известна с твърдия си характер и с представата си, че в мъжкия свят трябва да се действа по мъжки. Мерилин остава само красив спомен.

Майка Тереза

Носителка на Нобелова награда, Майка Тереза се свързва с представата за древните билкарки и вещерки. Целителка на душите и телата, тя е помагала на болните и е дарявала с мъдростта си бедните духом. Олицетворение на женската сила – дълбока, ненатрапваща се, неагресивна, но изключителна и побеждаваща, Майка Тереза е съвременен мит и обещание за женското начало в света. Понастоящем тя е провъзгласена от Папата за светица.

Илона Сталер (Чичолина)

Чичолина е символ на свободната жена, която сама решава какво да прави в живота си. Порно звездата преодолява по свой начин обществените ограничения, наложени от разбирането, че каквото е разрешено за мъжа, е забранено за жената. Напук на всички, които гледат снизходително на нейните изяви, тя основава „Партията на любовта” и дори успява да покори Италианскския парламент, ставайки депутат.

Разбивайки напълно прогнозите за провал в личния си живот, Чичолина създава семейство и се сдобива с прекрасен син. Тук обръщам внимание върху статута на порно звездата не като пример за подражание, а по-скоро като начин за изразяване на СВОБОДНАТА ВОЛЯ. Всяка жена има право сама да избере начина, по който да изрази себе си, и не бива да позволява на никой да й отнема това ПРАВО! Какъвто и да е нейният избор, дори да е същият като този на Чичолина, той няма да я направи по-малко жена или по-малко майка, както се опитват да ни внушат наследниците на статуквото.

Мадона (Луиз-Вероника Чиконе)

Мадона е символ на съвременната жена и на света, в който живеем. С призивите си да приемем различните, да вярваме в себе си и да изявяваме женската си същност, тя е олицетворение на жената, която е инициаторка на собствения си живот и която все по-често започва да се намесва в обществените събития. Въпреки това с демонстрациите на силната си воля, непримиримостта на характера си и физическата си издръжливост, Мадона действа по-мъжки от когото и да било.

Новите поколения мъже не се стремят към запазване на статуквото и не се чувстват заплашени от женската сила. Все по-приемливо става мнението сред тях, че чрез партньорство с жените могат да направят по-добър света около себе си. За съжаление някои религии, чието влияние е още доста силно, както и редица предразсъдъци и суеверия, пречат на осъществяването на великия феномен – ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ЖЕНСКАТА ЕНЕРГИЯ. Мъжкият страх продължава да потиска женската природа и да я принуждава да се изявява в своите крайни противоположности, превръщайки я едновременно в символ на духовна и морална извисеност (Майка Тереза), и на духовна и морална отчужденост (Чичолина). Женското начало е съзидателно. Само когато дълго време му е било забранявано да се изяви, се превръща в деструктивно. Днес, когато светът се раздира от противоречия, конфликти и войни, жената продължава да е „негърът на света”, както се пее от Джон Ленън. Тя очаква своето освобождаване от робството, в което се намира, за да изгради света отново. Джон Ленън е поредният символ, станал жертва на стремежа си към обединяване на двете енергии Ин и Ян и на опита си за налагане на хармония в света. Обявявайки се против войната във Виетнам и за свобода в интимните отношения между мъжа и жената, той заедно с Йоко Оно – една последователка на матриархалните традиции, допринасят много за разпадането на статуквото.

Според докладите на ФБР Джон Ленън е застрелян от свой луд почитател. Но ние знаем, че човешката психика е твърде крехка и че има методи, които могат да накарат някого да извърши подобно престъпление, скривайки от света следите и мотивите, които водят към истинските убийци.

Из „Световният заговор срещу жените”

Книгата може да поръчате тук!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Оживление

Десетки бебета в цедилки на Бабино хоро в Разлог (Снимки)

Десетки бебета, облечени в народни носии, и носени в цедилки на гърба на бабите участваха в атрактивното и единствено у нас Бабино хоро в Разлог. 211 бебета са се родили за изминалата година в общината, като 153 от тях са жители на Разлог, между които и три двойки близнаци. Началникът на АГО д-р Радка Божикова и нейният екип посрещнаха днес на

С дефиле на "Селин" приключи Седмицата на мъжката мода в Париж (Снимки)

Седмицата на прет-а-порте за мъже в Париж приключи с представяне на първата колекция мъжко облекло на френския моден дизайнер Еди Слиман за модна къща "Селин", предаде Франс прес. Голяма метална сфера с неонова светлина висеше на подиума в стъкления павилион, инсталиран на площад Конкорд. След като през септември м.г.

Днес е най-потискащият ден в годината. Ето как да се справим с него

Днешният трети понеделник от януари е считан за най-потискащия ден в годината, предаде БТА. Изследователи от университета на Кардиф дори са извели уравнение, базирано върху показатели като лошото време, финансови задължения, отказване от новогодишни решения, липса на мотивация, необходимост да се предприемат действия,

8-те най-добри илюзионисти напълниха зала 1 на НДК в няколко поредни дни

Най-продаваното шоу за илюзионисти в света гостува от 17 до 20 януари в зала 1 на НДК. 8-те най-големи имена на магията се събраха на една сцена и направиха изумителен спектакъл, а публиката гледаше и не вярваше на очите си. Началото бе дадено от Мастъра (Luis De Matos), който влезе и в ролята на водещ, представяйки своите колеги.

Тест: Склонни ли сте към зависимости?

1. Често ли се случва, когато излезете да празнувате вечер, да прекалявате с пиенето на алкохол? а) Не, почти не пия алкохол. б) Пия, но не прекалявам, усетя ли, че главата ми се замайва, спирам да се пресягам към алкохола. в) Понякога усещам, че прекалявам, но пия, за да поддържам настроението на партито. 2.

Вицове за грип

Борсов агент е болен. Лекарят казва на жена му: - Вашият съпруг има тежък грип. Температурата му е между 39,9 и 40 градуса... Борсовият агент се обажда: - При 40 продавайте! *** Притеснена съпруга влиза в лекарския кабинет: - Докторе, мъжът ми яде като прасе, смятате ли, че е пипнал свински грип? *** В магазина: - Трябва ми надежден будилник.

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Оживление

Vivo Монтана весели празнуващите Йордановден по стар стил в село Горно Церовене

В монтанското село Горно Церовене честваха Богоявление или Йордановден по стар стил. По древна традиция, датираща от преди 100 години, местните хора се събират и редят трапези върху ремаркета на камиони и трактори в река Огоста. Навръх рождения си ден в родното си село бе и световната и вицеолимпийска шампионка по лека атлетика Йорданка

Известните жени и техните много по-млади половинки

Мария Илиева ражда за първи път на 40 г., Елена Йончева на 52 г. След като в миналия съботен брой показахме историите на известните мъже с по-млади половинки, идва ред и на популярните жени. Те са еманципирани и много успешни в професията си. Заради отдаденост към работата си раждат първо дете след 40 г., а дори и след 50-годишна възраст.

Джордж Буш почерпи служителите от охраната си, работещи без заплата

Бившият президент на САЩ Джордж У. Буш обяви, че е почерпил охраняващите го агенти от "Сикрет сървис" с пица, за да изрази благодарността си за тяхната служба без заплати поради частичното затваряне на правителствените агенции, предаде АП. На снимка, поместена в страниците на Буш в "Инстаграм" и "Фейсбук",

Човешкото лице изразява щастие по различни начини

Докато за изразяването на отвращение е необходимо само едно изражение на лицето, да се предаде щастие са нужни 17 - свидетелство за многообразието от форми на радост, наслада, удовлетворение, съобщава "Бизнес стандарт", позовавайки се на резултатите от американско изследване. За да покажат страх, хората използват три лицеви изражения,

Двойките, които се смеят заедно, по-рядко се разделят

Партньорските двойки, които изкарват времето си в смях и закачки, по-трудно се разделят и връзката им е по-трайна, пише в. "Дейли мейл". Най-добрият начин за "бетониране" на едно съжителство е чрез хумор. Смехът дава чувство за близост и сигурност. В случая обаче не трябва да бъде смесван невинният хумор с недоброжелателния сарказъм.

Откраднати пингвини бяха върнати на британски зоопарк

Полицията на Нотингамшър, Великобритания, е открила местонахождението и е върнала на местна зоологическа градина две птици от вида Хумболтов пингвин, откраднати през ноември миналата година, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. По подозрение в кражбата на двата пингвина е задържан 23-годишен мъж, чието име не се съобщава.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber