5 типа жени символи

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7233169 5 типа жени символи 5 типа жени символи www.24chasa.bg
Клеопатра е символ на древното женско начало. Снимка: Pixabay

Представяме ви 5 типа, жени които мъжете възприемат за символи. Кои са те и каква е причината да бъдат определяни като такива ще научите от текста, част от най-новата книга на Азора Райс – „Световният заговор срещу жените”.

Кой тип жени мъжете издигат за свои символ и защо?

На пръв поглед може да ни се стори, че символите в света са колкото мъжки, толкова и женски. Дали е така обаче? Търсейки отговор на този въпрос, не бива да забравяме в какъв свят живеем и кой управлява световните събития. В тази глава ще се спра по-подробно на някои от най-известните жени.

Клеопатра

Тя е символ на древното женско начало. Исторически погледнато, нейното име се свързва с просперитета на древен Египет и сливането му с най-могъщата по онова време империя – Римската.

Влюбена в римския император Цезар, Клеопатра е олицетворение на стремежа за сливане на мъжкото и женското начало, на двете енергии Ин и Ян, които заедно да управляват света. Като жертва на заговор обаче, Цезар е убит от пазителите на статуквото, а Клеопатра се самоубива. Митът, достигнал до нас, разказва, че причина за нейната трагична смърт е ухапване от змия. Змията е оръжието, което използва Клеопатра, за да сложи край на живота си. Древните египтяни са смятали, че по този начин душата се пренася направо при Изида. Изида е най-почитаната богиня в египетското царство. Свързана с култа към Луната, тя е символ на земния и отвъдния свят. Също и на женското начало. За разлика от нея римските богове са свързани с култа към Слънцето и символизират мъжкото начало.

Цезар и Клеопатра са двама велики владетели, но и двама влюбени, които се опитват да наложат едно ново разбиране за света. Целта им е била създаването на световно царство, управлявано от любовта, където мъжкото и женското начало съществуват в хармония. За съжаление пазителите на статуквото осуетяват всичките им опити в тази сфера. Все още само се предполага къде се намира гробницата на Клеопатра и как е изглеждала тя. След смъртта й римляните унищожават нарочно всички нейни паметници и заличават името й.

Мерилин Монро

Мерилин Монро е символ на 60-те години на ХХ век. Всеизвестна е любовната й връзка с президента Кенеди. Отношението й към един от най-великите президенти на миналия век е още един опит за сливане на мъжкото и женското начало, за съчетаването на уникална за времето си женска природа с една безспорна мъжественост. Сблъсквайки се с ограниченията на статуквото обаче, този опит остава в историята като стремеж за задоволяване на личните амбиции на поредната изрусена красавица, която не успявайки да ги осъществи, се самоубива.

Мерилин Монро е може би най-коментираната жена в историята на човечеството. Светът взима нейната енергия и я захвърля в небитието, когато тя започва да отхвърля ролята, която се опитват да й натрапят – ролята на ЖЕНАТА МЕЧТА! Разбирайки, че жената не може да бъде ничия мечта, Монро се опитва да излезе от тази роля и да изиграе ролята на живота си. Стремежът на звездата да разкрие истинския блясък на своята същност обаче е прекъснат от внезапната й смърт. Остава съмнението, че трагичният финал на нейната кариера е бил режисиран от наследниците на статуквото, за да не бъде развенчан митът за посредствената блондинка, която достига върха не толкова заради личните си качества, колкото заради привлекателната си външност и умението й да върти любовни авантюри. Убийство или самоубийство? От ранната смърт на звездата печели Джаки Кенеди – съпругата на президента, една войнствено настроена делова дама, известна с твърдия си характер и с представата си, че в мъжкия свят трябва да се действа по мъжки. Мерилин остава само красив спомен.

Майка Тереза

Носителка на Нобелова награда, Майка Тереза се свързва с представата за древните билкарки и вещерки. Целителка на душите и телата, тя е помагала на болните и е дарявала с мъдростта си бедните духом. Олицетворение на женската сила – дълбока, ненатрапваща се, неагресивна, но изключителна и побеждаваща, Майка Тереза е съвременен мит и обещание за женското начало в света. Понастоящем тя е провъзгласена от Папата за светица.

Илона Сталер (Чичолина)

Чичолина е символ на свободната жена, която сама решава какво да прави в живота си. Порно звездата преодолява по свой начин обществените ограничения, наложени от разбирането, че каквото е разрешено за мъжа, е забранено за жената. Напук на всички, които гледат снизходително на нейните изяви, тя основава „Партията на любовта” и дори успява да покори Италианскския парламент, ставайки депутат.

Разбивайки напълно прогнозите за провал в личния си живот, Чичолина създава семейство и се сдобива с прекрасен син. Тук обръщам внимание върху статута на порно звездата не като пример за подражание, а по-скоро като начин за изразяване на СВОБОДНАТА ВОЛЯ. Всяка жена има право сама да избере начина, по който да изрази себе си, и не бива да позволява на никой да й отнема това ПРАВО! Какъвто и да е нейният избор, дори да е същият като този на Чичолина, той няма да я направи по-малко жена или по-малко майка, както се опитват да ни внушат наследниците на статуквото.

Мадона (Луиз-Вероника Чиконе)

Мадона е символ на съвременната жена и на света, в който живеем. С призивите си да приемем различните, да вярваме в себе си и да изявяваме женската си същност, тя е олицетворение на жената, която е инициаторка на собствения си живот и която все по-често започва да се намесва в обществените събития. Въпреки това с демонстрациите на силната си воля, непримиримостта на характера си и физическата си издръжливост, Мадона действа по-мъжки от когото и да било.

Новите поколения мъже не се стремят към запазване на статуквото и не се чувстват заплашени от женската сила. Все по-приемливо става мнението сред тях, че чрез партньорство с жените могат да направят по-добър света около себе си. За съжаление някои религии, чието влияние е още доста силно, както и редица предразсъдъци и суеверия, пречат на осъществяването на великия феномен – ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ЖЕНСКАТА ЕНЕРГИЯ. Мъжкият страх продължава да потиска женската природа и да я принуждава да се изявява в своите крайни противоположности, превръщайки я едновременно в символ на духовна и морална извисеност (Майка Тереза), и на духовна и морална отчужденост (Чичолина). Женското начало е съзидателно. Само когато дълго време му е било забранявано да се изяви, се превръща в деструктивно. Днес, когато светът се раздира от противоречия, конфликти и войни, жената продължава да е „негърът на света”, както се пее от Джон Ленън. Тя очаква своето освобождаване от робството, в което се намира, за да изгради света отново. Джон Ленън е поредният символ, станал жертва на стремежа си към обединяване на двете енергии Ин и Ян и на опита си за налагане на хармония в света. Обявявайки се против войната във Виетнам и за свобода в интимните отношения между мъжа и жената, той заедно с Йоко Оно – една последователка на матриархалните традиции, допринасят много за разпадането на статуквото.

Според докладите на ФБР Джон Ленън е застрелян от свой луд почитател. Но ние знаем, че човешката психика е твърде крехка и че има методи, които могат да накарат някого да извърши подобно престъпление, скривайки от света следите и мотивите, които водят към истинските убийци.

Из „Световният заговор срещу жените”

Книгата може да поръчате тук!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Оживление

Дизайнерът Иван Донев с награда в Италия, заведе на ревю и студенти от НБУ

Известният български дизайнер на висша мода Иван Донев, носител на “Златната игла” за 2018 г., беше специалният гост на 24-ото издание на конкурса за млади дизайнери “Под небето на Дженцано”. Той се провежда по традиция всяка година през юни в намиращия се до Рим град Дженцано. Донев получи почетната награда на конкурса,

Hills of Rock на три сцени в Пловдив

Музикалният фестивал събира групи от цял свят и ще е на 28, 29 и 30 юни Третото издание на Hills of Rock стартира утре в Пловдив и ще върви на три сцени. Музикалният фестивал, организиран от “София Мюзик Ентърпрайсис”, ще бъде на гребната база в града под тепетата и ще продължи три дни. Десетки рок банди от цял свят ще се съберат на едно място,

Пакетчета чай спасяват обувките ни от неприятна миризма през лятото

Блогърката Линси Куин ни дава прост съвет как да направим така, че обувките ни да не намирисват през лятото с помощта на пакетчета чай, пише в."Метро". Подходящи са всякакви видове чай, но най-приятните са билковите. Просто пакетчетата трябва да се поставят във вътрешността на обувките и чифтът да бъде сложен на сухо място за една нощ.

Актрисата Анет Бенинг може да участва във филма "Смърт край Нил

Актрисата от САЩ Анет Бенинг води преговори за роля във филма "Смърт край Нил" - следващата екранна адаптация по роман на Агата Кристи на британския актьор и режисьор Кенет Брана, съобщи Контактмюзик. През 2017 г. Брана събра звезден актьорски състав за филма си "Убийство в Ориент Експрес" по едноименното произведение на Кристи,

Хървати разпънаха огромно знаме под морето за рекорд на Гинес (Видео)

Двайсет водолази от босненския град Мостар и хърватския Градац надминаха вчера рекорд за Гинес в дисциплината "най-голямо знаме, разпънато под морето", предаде агенция Фена. Новият рекорд бе поставен вчера, на националния празник Ден на държавността, предаде БТА. Хърватското знаме бе разпънато първо на плажа, за да бъде измерено от експерт,

Пенсионира се лабрадорът Фрида - най-известното куче в Мексико (Видео)

С военни почести се пенсионира най-известното куче в Мексико. Лабрадорът Фрида години наред беше спасително куче във флота на страната. Намирането на оцелели след големи бедствия, направи кучето източник на вдъхновение за мексиканците. Те с огромен интерес следят новините за живота му. Командването на флота стана на крака за кучето Фрида.

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Оживление

"Кимоно" на Ким Кардашиян възмути японците (Снимки)

Нова марка дреха за оформяне на тялото, наречена „Кимоно“ и създадена от Ким Кардашиян, разгневи японците, предаде Би Би Си. Риалити звездата обяви, че новото облекло „чества и подчертава формите и извивките на жените“. Но в социалните медии японците заявиха, че търговският бранд показва незачитане към традиционната дреха в Страната на изгряващото

Косатки се целуват с езици за сдобряване

Учени заснеха косатки в зоологическа градина в Испания да докосват леко езиците си и да се хапят безобидно за сдобряване, съобщи в. "Дейли мейл". Целувката е само една от многото прояви на общуване между косатките в над 100-те часа записи, направени в Лоро парк в Тенерифе. Макар и косатките да са агресивни много рядко помежду си - около 1 процент

Теодора Духовникова и Владо Карамазов в Италия заради “Дяволското гърло”

Сериалът ще е част от “Празникът на българското кино в Рим” Владо Карамазов и Теодора Духовникова - най-красивата екранна двойка, заминава за Рим заради общия си сериал “Дяволското гърло”. Месец след финала ѝ криминалната поредица на Нова тв ще бъде представена за първи път пред международна публика.

Георги Иванов поздравен от Космоса в Несебър

Първият български космонавт Георги Иванов бе специално поздравен от международната космическа станция “Мир” за 40-годишнината от полета му. Това се случи на четвъртия фестивал “Отечество” в Несебър, организиран от общината и Звездното градче в Русия. Почетни гости на форума, който през лятото събира бивши и настоящи космонавти,

Портсмут е британската столица на изневярата

Град Портсмут е британската столица на изневярата, пише в. "Дейли стар". Проучване, осъществено от водещия световен сайт за извънбрачни запознанства "Ашли Медисън", показва, че най-голяма част от британските му потребители са жители именно на Портсмут. Второ място място в своеобразната класация заема град Ковънтри, следван от Брадфорд.

Мъж се изкъпа във фонтана на НДК (Видео)

Мъж плува във фонтана пред НДК. Това става ясно от видеоклип, публикуван във фейсбук групата Забелязано в София. Авторът на клипа Андрей Генчев остава без коментар, но такива не липсват от хората, които го гледат. За повече от час публикацията е събрала над 200 коментара. Някои веднага оприличиха постъпката с поведението на Бай Ганьо,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber