“Откраднат живот” се мести в болница “Света Анастасия”, в нея влиза и Юлиан Вергов

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7211976 “Откраднат живот” се мести в болница “Света Анастасия”, в нея влиза и Юлиан Вергов “Откраднат живот” се мести в болница “Света Анастасия”, в нея влиза и Юлиан Вергов www.24chasa.bg
Юлиан Вергов пак ще е в образа на Виктор Банков в новия сезон на “Откраднат живот”. СНИМКА: НОВА ТВ

След 295 излъчени епизода медицинският сериал на Нова тв “Откраднат живот” ще има нов сезон. Голямата промяна в него този път идва не от актьорския състав, а от мястото, в което ще върви основното действие и ще се развиват взаимоотношенията между образите. Те се пренасят в нова болница - нещо, за което намекна една от героините в последната серия.

“Каня лично всеки един от вас да стане част от тази болница на бъдещето”, каза Ина Фотева в края на шести сезон. Прави я с парите, които наследи от съпруга си - бизнесмена Иво Фотев, който се занимаваше и с търговия с оръжия. В действителност преди около 3 месеца екипът на сериала започва да строи новото място, а веднага щом стане готово, тръгват и снимките на седмия сезон.

Болницата ще се казва “Света Анастасия”, като името ѝ е заредено със символика. Света великомъченица Анастасия е живяла по римско време. Мъжът ѝ е бил патриций (тоест представител на аристократичното съсловие в Древен Рим), известен с жестокостта си към нея. След смъртта му с парите, оставени от него, Анастасия се грижи за много болни хора и

днес се смята за

покровителка на

лекари и аптекари

“Това е библейската история и абсолютно съвпада с историята на Фотеви. Когато ние създавахме този сюжет, не сме искали да преразказваме историята на света Анастасия”, обясни продуцентът на “Откраднат живот” Евтим Милошев. Понеже е практика и традиция болниците да се кръщават на светии, екипът му започва сериозно проучване, за да реши как да се казва новото лечебно заведение в сериала. Попадат на историята на света Анастасия и са изумени колко много прилича тя на случващото се с героите им. “Така решихме болницата да е “Света Анастасия”, казва Милошев.

И тя, както старата, ще е много модерна, но ще има нови кабинети и специалисти. От продукцията издават с шеговито намигване, че ще има отделение по неврохирургия, което ще позволи на лекарите “да видят какво се случва в главите на хората”.

Сценаристите, от друга страна, явно много добре знаят какво се случва в главите на зрителите и какво ги вълнува, щом вече 6 сезона без прекъсване поддържат техния интерес. А всичко започва през 2015 г., когато продуцентската компания “Дрийм тийм” на Милошев и Любо Нейков представя проекта си за лекарски сериал на Нова тв.

“В големите пазари различните компании се профилират в различни ниши. Ние сме малък пазар, всеки проект на компанията ни “Дрийм тийм” е различен - “Столичани в повече” е драматична комедия, “Дървото на живота” е исторически сериал, направихме криминален - “Дяволското гърло”, който предстои Нова тв да излъчи, детски “Румбата, аз и Роналдо” - за БНТ. През 2015 г. Нова тв за първи път имаше нужда от такъв тип съдържание. Предложих да бъде медицински, защото това не беше разработвана тема”, разказва Милошев.

Проектът им тогава е за 1 сезон с 12 епизода. От телевизията им казват, че много им допада идеята и питат дали могат да го направят от 24 епизода - така че да го излъчват 2 пъти в седмицата или веднъж по 2 часа. “Страхът ми беше, че може да се разводни, да стане скучно. Мина месец, поканиха ме отново,

подписахме договор

за 48 епизода - така

започна всичко

Никой не е вярвал, че ще има толкова дълъг живот”, казва сега Милошев.

Историята в началото започва много драматично – с това как доктор Генадиев, доказан акушер-гинеколог, за когото даряването на живот е лична и професионална мисия, извършва непоправимото. Той разменя детето си, което е с вродени увреждания на сърцето, с друго, здраво бебе, за да спаси съпругата и семейството си.

Болното дете оцелява, приема каузата на пациентите за своя лична и след години превръща медицината в свое призвание, като сам става лекар. Един ден той започва работа в болницата, в която директор е неговият биологичен баща, а сред колегите му е човекът, с когото го разменят при раждането.

На преден план са взаимоотношенията между лекарите и целия персонал на болница “Свети Кирил”, които се развиват на фона на тежките медицински казуси, с които ги среща практиката им. За да е показано всичко максимално автентично, до снимачния екип винаги има лекар консултант.Така например в първия сезон изговарянето на сложните реплики и извършването на манипулациите се наблюдава от анестезиолога д-р Благомир Здравков, а във втория – от коремния хирург д-р Дениз Зия и от неврохирурга д-р Росен Рязков. Те следят още нещо – сценаристите да не прекалят с героичните ситуации, които в действителност биха изглеждали по съвсем различен начин.

Голяма част от актьорите присъстват на истински операции в болница “Света Анна” и обсъждат реални случаи със специалистите. Един от основните герои в операционната на “Откраднат живот” е гумена кукла, която актьорите шеговито наричат Гунчо.

Коремните операции

са подплатени с

изкуствен корем,

който съдържа всичко, което човек може да види при разрез.

За да приковат повече зрители пред екрана, от продуцентската компания привличат едни от най-добрите ни актьори още от самото начало. С роли са Мария Каварджикова, Васил Банов, Стоян Алексиев и синът му Алек Алексиев, който има опит в редица холивудски ленти, Мартина Вачкова, Йоана Буковска-Давидова.

Фокусът върху

героите и сюжетните

линии се променя

във всеки

следващ сезон

И досущ като във всеки успешен сериал на Запад се появява поне по още един важен персонаж, изигран от голяма театрална или кинозвезда.

“Нямаме възможност да разказваме едновременно за всички герои. Така че в отделните сезони даваме приоритети на различни сюжети или на различни герои. Така ще бъде и в новия сезон”, поясни Евтим Милошев. Той все още не издава кои ще са те, но едно е сигурно - на малкия екран ще е пак любимецът на зрителите Юлиан Вергов в образа на доцент Виктор Банков.

Той влезе в сериала в 4-и сезон, на края му героят замина за чужбина, а зрителите непрекъснато питаха дали ще се върне пак в сюжета. Направи го в 6-и сезон. “Когато говорихме с продуцента Евтим Милошев да участвам, четвъртият трябваше да бъде и неговият последен сезон. Заради зрителския интерес имаше и продължение, но аз вече имах поети други ангажименти. Търсих варианти да се върна, така че не съм напускал “Откраднат живот”, разказа през септември Юлиан Вергов.

“За да работим с даден актьор в един толкова натоварен процес, какъвто е създаването на филмов сериал с такъв голям обем, означава той да е отдаден на тази работа. Често актьорите имат други ангажименти и това създава предпоставка да не можем да работим заедно. Снимките са доста тежки, продължават около четири месеца - работи се 6 дни в седмицата по 12 часа, като понякога те могат да прераснат и в 14, и в 16 ч”, обяснява продуцентът.

Досега през “Откраднат живот” са минали актьори като Вълчо Камарашев, Стефан Мавродиев, Владо Пенев, Димитър Рачков, Веселин Ранков, София Кузева, Владо Карамазов, Теодора Духовникова, Ана Пападопулу. Така всеки сезон е по-гледан от следващия. Шестият, който вървеше всяка вечер от вторник до петък, е привличал средно над 28% от активното население (18-49 г.), като аудиторният му дял е бил с 16% по-висок от този на турския сериал, излъчван по същото време по Би Ти Ви, показват данните на пийпълметричната агенция “Нилсен адмосфиър”. Факт е, че го следят и истински лекари. Дори тази година сериалът спечели отличието “Принос в утвърждаването авторитета на лекарското съсловие”.

Успехът и интересът у зрителите е напълно достатъчна мотивация екипът на сериала да започне подготовката и на следващ сезон. Ясна е и арката, под която ще върви той - “Любовта лекува”. “Това, от което най-много се вълнуваха зрителите за тези 300 епизода, са човешките отношения, любовта във всичките ѝ измерения - междуполова, синовна, към професията, към хората, към живота. Когато говорим за болница, здраве, любовта е много силно лекарствено средство. Тя не е плацебо, тя реално лекува. В последния, шести сезон се говореше, че живеем в гневно, интензивно време, което ни превръща в тревожни хора. А тревогата, агресията, страхът носят негативна енергия, която разболява. Единственото средство, което може да ѝ се противопостави, е любовта. Само тя може да ни прави мотивирани, амбициозни, жизнени, здрави”, обясни продуцентът Милошев.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Възход и падение

Наталия Гуркова най-взискателна в това децата й да бъдат добри хора

„Мисля, че съм от толерантните майки, които не настояват децата им да се развиват в желаната от тях сфера. Човек трябва да следва мечтите си и да обича това, което прави, за да бъде успешен и щастлив. Това е формулата на успеха”, заяви eдна от най-красивите и емблематични „Мис България” Наталия Гуркова пред Нова тв.

И известните са били първолаци

Училище е равно на мъчилище. Да, ама не! Точно обратното, то е мястото, на което срещаш приятели, научаваш интересни неща, а понякога вършиш и пакости. Ако още не вярвате, че първият учебен ден е един от най-прекрасните моменти, прочетете какво си спомнят от него и от 12-те години в училище 8 известни българи.

Стивън Кинг става на 72 години

Стивън Кинг - майсторът на хоръра, човекът, който не просто пише книги, а създава светове, днес навършва 72 години, предава dir.bg. Съвсем скоро пък по кината излезе филмът "То: Част втора", който се радва на огромен зрителски интерес и "възкреси" едно от най-ужасните чудовища, създавани от писателя в едноименния му роман "То".

Ким Кардашиян показа поразеното си от псориазис лице (Снимка)

Риалити звездата Ким Кардашиян публикува селфи без грим, което показва ефектите на псориазиса. Снимката й беше публикувана в акаунта в Poosh Instagram (проект за красота и здраве, стартиран от сестрата на Ким - Кортни Кардашиян). Снимката показва червени петна по бузите, брадичката и челото на 38-годишна знаменитост

Антонио Бандерас: Мелани Грифит беше по-забавна от Никол

"Мелани е вид шампанско с мехурчета. Никол пък е сок от пресни плодове, напълно детоксикиращ". С тази метафора испанският актьор Антонио Бандерас обясни разликите между двете жени, които е обичал - актрисата Мелани Грифит, с която се раздели след 18 години брак през 2014 г. и брокерката Никол Кимпел, с която има връзка от 5 години насам

Крис Нот, изиграл Тузара в "Сексът и градът", отново ще става баща на 64 години

Тара Уилсън - съпругата на актьора Крис Нот, е бременна с второто им дете, съобщи Контактмюзик, цитирана от БТА.  Актьорът, който е на 64 години, сподели новината в Инстаграм. Той публикува снимка на съпругата си с наедряло коремче. Първият син на двойката е на 11 години. Колежките на Крис Нот от сериала "Сексът и градът" Сара Джесика Паркър и

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Възход и падение

Кайли Дженър и Травис Скот: Сексът стана по-качествен след раждането на дъщеря ни

22-годишната милиардерка Кайли Дженър проговори за сексуалния си живот с рапъра Травис Скот, признавайки, че той е станал много по-качествен и добър след раждането на дъщеричката им Сторми миналата година. Всичко това, а и още, Кайли разкри пред Playboy, чиято корица украси с провокативна снимка. В интервюто пред списанието се включи и Травис,

Мадона давала 20 млн. долара на Глиста да й направи дете

Те бяха една от най-одумваните двойки в Америка, макар и само за няколко бурни месеца през 1994 г. - Денис Родман, по прякор "Глиста“, и Мадона, но и днес връзката им се коментира. Поводът бе интервю на 5-кратния шампион на НБА и член на Залата на баскетболната слава за The Breakfast Club, в което приятелят на Северна Корея и на диктатора Ким

Миролюба Бенатова: Наистина съм шофьор на такси, не е експеримент

- Много са се подобрили услугите в България. Казва ми го немски гражданин, когото возя от Полиграфията до Аерогарата. Говорим на английски и той споделя, че е впечатлен. Ето, преди не можех да си говоря с шофьорите, а сега мога. – допълва той. Така започва публикация на Миролюба Бенатова във фейсбук

Лиъм Галахър страда от болестта на Хашимото, може да спре да пее

Лиъм Галахър се опасява, че болестта на Хашимото ще го принуди да остави микрофона, съобщи Уърлд ентъртейнмънт нюз нетуърк. Бившият фронтмен на група "Оейзис" потвърди, че страда от автоимунното заболяване, което засяга щитовидната жлеза. Той призна, че то вече се отразява и на гласа му. Болестта на Хашимото прави гласа по-дрезгав.

Горбачов с нова книга - негово политическо завещание

Последният съветски президент Михаил Горбачов скоро ще публикува нова книга, представена като неговото политическо завещание, в която бившият лидер ще изложи вижданията си за 21 век, съобщи днес неговия издател, цитиран от Франс прес. Озаглавена "Бъдещето на глобалния свят", творбата на 88-годишния Горбачов ще има световна премиера на 23 септември

Нено Димов черпи колеги и депутати, вечерта ще е със семейството

Рожденият ден на Нено Димов ще протече работно. Министърът на околната среда първо ще почерпи колегите си в министерството, а след това и депутати, тъй като ще отговаря на въпроси по време на парламентарния контрол. Вечерта ще прекара с най-близките си хора и семейството

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber