Славея Сиракова, която бе охулена от протестиращите майки, искала да прави градина за бедни деца

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6926752 Славея Сиракова, която бе охулена от протестиращите майки, искала да прави градина за бедни деца Славея Сиракова, която бе охулена от протестиращите майки, искала да прави градина за бедни деца www.24chasa.bg
Славея Сиракова

Че Славея е секси, се знае. Че Сиракова е свободолюбива - също. Че дъщерята на Илияна Раева и Наско Сираков има специално отношение към децата - това се разбра през тази седмица.

За някои разбрано, за други - криворазбрано. Но със сигурност гласът на Славея се превърна в основна тема. Тя бе подхваната от майки на деца с увреждания. Бе хулена и от хора, скочили на младата Сиракова заради думите, че ѝ се повръща от родители на деца с увреждания. Уточнението е, че думите са към родителите, изоставящи децата си, вече нямаше значение. Защото темата бе гореща, колкото е и самата Славея...

Златното момиче на българската художествена гимнастика Илияна Раева и започващият да блести за любимия си футболен “Левски” Наско Сираков се женят на 11 декември 1983 г. Славея - първородната им дъщеря, се ражда на 8 юни 1984 г. Години по-късно в семейството са уверени, че е

“откраднала”

грациозността на

майка си и характера

на баща си

През 1988 г. (годината на раждането на втората дъщеря на Сираков и Раева - Виолета) Наско заминава да играе в Испания. Покрай професионалните му задължения в “Сарагоса” и “Еспаньол” до 1991 г. семейството живее в Испания. След това мъжът в къщата се връща в любимия “Левски”, за да продължи пътя си до голмайстор №1 в “синята” история, а децата Славея и Виолета продължават израстването си в България. Семейството има и кратка спирка във Франция, когато през 1992 г. Наско Сираков играе в “Ланс”.

Като малка Славея се занимава със спорт. Логично. Още по-логично е, че се е пробвала в залата за художествена гимнастика. Но всъщност най-дълго и усърдно се занимава с тенис на корт. Тренира седем години, но се отказва заради травми. Докато семейството живее в Испания, Славея тренира в местна школа. А често неин спаринг партньор е баща ѝ. Понеже не обича да губи и на “Не се сърди човече”, а иска да предаде от характера си на своите деца, Наско често не пуска и гейм на щерка си, а

тя в негов стил - чупи

ракети от яд

Другата ученическа страст на емоционалната и артистична Славея е актьорството. Участва във всяка ученическа пиеса. Расте с любов към спорта и киното. Записва се в НСА с желание да стане треньор по тенис. Но успоредно с лекциите, Славея започва и работа. Първите ѝ стъпки са като рекламен мениджър в списание.

Не крие любовта си към Испания от детските си години. Сходно е и при сестра ѝ Виолета. И след време двете млади дами се завръщат там.

След като взема дипломата си от НСА, Славея завършва “Кино и телевизия” в университета Taller de Cine в Мадрид. Остава на испанска земя за първи стъпки в киното, но основно се занимава с мода. Участва в испанския документален филм “Кралските манастири”. Става рекламно лице на бельо. Заедно с тогавашния ѝ приятел Никола заживяват в Барселона, където Славея е близо до своята сродна душа и сестра Виолета, която учи Бизнес администрация в Европейския колеж в града.

Докато е в Барселона, в края на 2009 г. Славея е избрана измежду 100 красавици да позира пред обектива на популярен фотограф, който тогава снима звезди като Кайли Миноуг.

И след еднодневна фотосесия Сиракова получава покана да работи като модел за агенция “Мот Моделс”. Всъщност малко по-рано през 2009 г. Славея прави първа стъпка към по-дръзкия си публичен образ - слага си силикон, за което признава в телевизионен ефир.

“Сложих си силикон и много си харесвам новата придобивка. Не е много - по 295 кубика на всяка гърда”, разкрива тя. Впоследствие разяснява, че е отслабнала доста, съответно и гръдната ѝ обиколка - също, което я накарало да сложи силикон.

В телевизионното студио разказва още, че е готова да направи и гола фотосесия, но “зависи обаче колко гола”. Е, през пролетта на 2010 г. идва и този момент. Славея прави предизвикателна еротична фотосесия за българското издание на списание “Максим” и изгрява на корицата на броя, в който са представени 100-те най-секси българки за 2010 г.

Самата фотосесия е във фамилната къща на Сиракови, а Славея говори с родителите си и ги запознава предварително с желанието си. Впоследствие тя винаги подчертава, че

не се е съблякла

изцяло, но изпитала

удоволствие от шанса

да се види в

по-предизвикателна

светлина

Почти по същото време със снимките за списанието излиза и нейна фотосесия за популярна марка бельо.

Дотук за сексапилната и свободолюбива Славея Сиракова.

Но образът ѝ има и друга, по-непопулярна страна - състрадателната Славея.

От дълги години тя има и друга, скрита страст - децата. Може би за мнозина момиче на популярни родители, снимало се на корица на мъжко списание, няма право да изказва мнение по темата за децата с увреждания и за проблемите на техните майки, но всъщност самата Сиракова отдавна се е потопила в неволите на сирачета, изоставени или бедни деца.

Всъщност, още когато се прибира от Испания в България, Славея има една идея, за която започва да говори с баща си, за да търси начини за реализирането ѝ - да направи частна детска градина за деца на бедни родители. Наред с другите си планове за професионална реализация ежедневието на Сиракова било ангажирано с обмисляне как да се организира процес, при който детската градина се издържа, за да бъде безплатна за бедните деца.

Преди малко повече от 4 години, когато в столичния квартал “Враждебна” е открит бежански център и започват полемики за мизерните условия, при които живеят бегълците от войната, Славея започва да ходи при бежанците, за да им носи храна и дрехи. Обикаля и по български градове, където организира различни инициативи за деца. А откакто се занимава със спортен център в София, често прави дни на отворените врати или други организации за малчугани.

Това вероятно обяснява и решението й да вземе отношение по темата с изоставяните деца. Ето го и постът на Славея, озаглавен “Системата ги убива”. Онзи, в който бе забъркан и протестът на майки на деца с увреждания и който възбуди хиляди коментари и изказвания:

“Системата няма как да убие нещо или някого поради простата причина, че всеки един от нас също изгражда своя собствена система. Работата ми е свързана с хора, с техните нужди, но и с тяхното безхаберие и безотговорност! Историята познава десетки случаи на родители, създали потомство, които са го изоставили. Съвременната медицина дава възможност да видиш какво ти предстои, за да вземеш най-доброто решение преди всичко за себе си и детето, което носиш в утробата си! Когато си решила да раждаш, очевидно си решила и да бъдеш майка!

Когато “системата те убива”, търсиш начин

не само да оцелееш,

но и да живееш пълноценно

заради същото това дете,

което си родила

Идва един момент обаче, в който се сблъскваш със собствените си недостатъци, посредственост и егоизъм. В този момент естествено посредствената ти природа е готова да обвини всичко и всеки и да си проправи път...

Истината е, че от такива “майки” ми се повръща! Или изоставяте децата си (виждам го всеки път, когато ходя в домовете, които се нуждаят от подкрепа), но сега го видях заради цялата ви патардия! След като сте решили да давате живот, ще се научите да намирате максимално полезен начин да сте преди всичко добри родители! Държавата и хората не са ви длъжни, но всеки проявява човечност заради моментите ви на безчовечност!!!”

След лавината от коментари, заляла Славея, тя направи втора публикация на профила си:

“Преди всичко се ИЗВИНЯВАМ, че с последния пост засегнах майки и родители, които неправилно са изтълкували думите ми, или аз неточно съм изразила онова, което силно ме възмущава последните години!

Подкрепям всички вас,

които се борите за

нормалното съществуване

на вашите деца

За първи път ще напиша нещо, което съм премълчавала досега от деликатност и възпитание!

Откакто съм се върнала в България, не един път съм била инициатор и човек, който е подкрепял благотворителни каузи, свързани с домове за изоставени деца с тежки увреждания. В един такъв дом човек може да види съвестните хора, които се грижат за тези деца като за свои..., но там може да видиш и безотговорността и безсърдечността на родителите, които са ги изоставили.

Всичките тези срещи и преживявания бяха една от причините да изразя публично отношението си към тези безотговорни родители. Може би силната ми емоция не ми е позволила да бъда достатъчно ясна.

Прочетох част от коментарите ви и останах изумена от клетвите и злобата, която сте изсипали върху мен и семейството ми! В моя живот винаги е имало място за помощ и човечност към нуждаещите се. Това ме кара да се чувствам щастлива и полезна.”

Впоследствие като майка орлица да защити Славея, се хвърли Илияна Раева с пост, озаглавен “Долу ръцете от дъщеря ми”. Илияна се възмути, че никой не е обърнал внимание на уточнението от Славея, че думите ѝ са конкретно за родителите, отказващи се от децата си. Заедно с контраатаката срещу хейта, Раева също реши да обърне внимание на част от състрадателната Славея:

“От няколко години Славея обикаля и подпомага домове за изоставени деца и такива в неравностойно положение в някои градове на България и София. Отначало се връщаше много разстроена. После някак си го прие като нещо, което я правеше много полезна за тези Божии деца, и го правеше с огромно желание. Измисляше различни инициативи и им носеше различни неща, оставаше там, знаеше имената на някои от дечицата и историите им, разказваше ни с усмивка за тях и им се радваше искрено. Но не успя да прости на родителите им.”

Когато интернет бурята отмине, Славея Сиракова сигурно ще си остане същата - и свободолюбива, и състрадателна. Едва ли ще спре да е в устата на хората. И едва ли ще ѝ пука - типичен бащичко. Така, както обяви, че се е влюбила в порноактьора с артистичен псевдоним Алекс Ломски. Или както през август 2017-а обяви, че се е разделила с Цветан, както е истинското му име: “Ще бъда максимално кратка и ясна! Отварям една страница и затварям вашите! Никой никого не е зарязвал, и ако трябва да съм честна, истината е, че цъфтях и по време на връзката си с Цветан, (на когото очевидно не знаете и името), а даже и след нея! Имаше романс, имаше любов, имаше страст... от всичко по много през това време. Запазихме добри отношения, а на него като един изключително харесван мъж от сърце му желая да срещне момиче, което да го подкрепя и да го кара да се чувства уверен и щастлив. Да създаде семейство и деца, защото не е късно да започнеш регенерация и на духовно ниво.”

А докато се занимава със спортния център и онлайн магазин за козметика и хранителни добавки от натурални вещества, насочени към регенерацията и здравето, Славея дава знаци, че в близко време и тя може да е на тема “собствени деца”. На 6 май имаше честване на 70-годишен юбилей на ЦСКА и почитане на големите шампиони от “червената” спортна история. Какво общо има момиче, фамилно обречено на любов към “Левски” с историята на ЦСКА ли? По време на парада на шампионите се връчваха медали и за шампиони, напуснали този свят. А дядото на Славея - Петко Сираков, е първият световен шампион на България в свободната борба. И сребърен олимпийски медалист. И състезател на “ЦСКА Септемврийско знаме”. Кой от фамилия Сиракови да се яви на стадиона сред морето от “червени” фенове в името на легендарния Петко Сираков? Внучката му Славея, естествено. “Един ден децата ми ще познават историята и на “Левски”, и на ЦСКА. Ще знаят основата не само на футбола, но и на спорта, който показва своите победители”, каза Славея. Е, нямаше да е тя и нямаше да е бащичко, ако не беше добавила, че по-голяма от “синята” публика няма. Това е само още едно доказателство, че Сиракова не се притеснява да прави и казва, каквото мисли. И ще си остане такава.

Дъщерята на Вълка дрехите си мени, но нрава никога!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Възход и падение

Най-добрият футболист за 1999 г. със скромен купон

Без много шум ще отбележи 44-ия си рожден ден предпоследният левскар - футболист на годината. Александър Александров, известен с прякора Кривия, ще почерпи най-близките си в родния

Фънки свири на рождения си ден със Стенли

Димитър Ковачев посреща празника си на сцената. Тази вечер той ще свири със Стенли в Русе, а купонът след това най-вероятно ще продължи до зори. Вчера пък имаше участие с култовата банда “Черно фередже” в

3 януарски събития, които променят българската история

Много хора смятат,че както им тръгне годината, такава ще е тя до края. Ето защо всички се надяваме през първия месец от годината да ни се случват само хубави неща. Представяме ви 3 събития, състояли се през месец януари, но в различни години, които са оказали силно влияние върху нашата история. Откасът е част от книгата „50-те най-важни дати,

26 години след основаването си “Бекстрийт бойс” с нов албум

Популярната момчешка група от 90-те години се завръща на музикалната сцена с нов албум. Ник Картър, Кевин Ричардсън, Брайън Литръл, Хауи Дъроу и Ей Джей Маклийн пускат на пазара DNA (от англ. - ДНК) на 25 януари. Това е десетият студиен проект на групата. В него има общо 12 песни, като досега са издадени три сингъла - Don't Go Breaking My Heart,

Прея разгледа картини на Салвадор Дали в Берлин

Въпреки че подготвя първия си албум, певицата Прея намери време, за да посети изложба с творби на Салвадор Дали, която се намира в сърцето на Берлин. Разбира се, не пропусна да улови в кадри посещението си, а към тях добави и цитат на великия художник: “Когато бях на 6 г., исках да бъда готвач. Когато бях на 7 г., исках да бъда Наполеон.

Майли Сайръс отрече слуховете, че е бременна

Певицата и актриса от САЩ Майли Сайръс опроверга появилото се в австралийско издание съобщение, че със съпруга й, актьора Лиъм Хемсуърт, очакват първото си дете, пише в. "Дейли мейл". Изпълнителката на хита "Wrecking Ball" е публикувала издържан в шеговит тон пост в Туитър, отричайки, че с Хемсуърт, който е роден в Австралия, ще стават родители.

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Възход и падение

Антония Петрова: Родих естествено. Много се гордея

Антония Петрова-Батинкова, която стана майка за първи път навръх имения си ден, е родила по естествен път. Това сподели щастливата майка пред Dir.bg. "Родих естествено. Много се гордея", разкри госпожа Батинкова. Щастливото събитие дойде на желан и фундаментален ден за семейството. 17-и много важна дата за Батинкови както в личен план за самия

Историк: Хитлер и Ева Браун не са имали интимна близост

Историкът Томас Лундмарк, написал биография за жената на Адолф Хитлер, Ева Браун, твърди, че тя не е имала интимна близост с нацисткия лидер поради рядко гинекологично заболяване, от което е страдала, пише в. "Дейли мейл". Според Лундмарк причината за това е диагностицирания й синдром на Майер-Рокитански, Кустер-Хаузер /МРКХ/,

Певицата Гладис Найт ще изпълни националния химн преди Супербоула

Легендата на соул музиката Гладис Найт ще изпълни националния химн на САЩ преди финала на първенството по американски футбол Супербоул, който ще състои на 3 февруари в Атланта, щата Джорджия, предаде Франс прес. Атланта е родният град на певицата. Новината за избирането на афроамериканката Найт идва в момент,

Американски дизайнер посвети колекция на Майкъл Джексън

Американският дизайнер Върджил Абло представи колекция, посветена на Майкъл Джексън, предадоха световните информационни агенции. Ревюто се очакваше с голям интерес в рамките на провеждащата се в Париж Седмица на мъжката мода. Тридесет и осем годишният Абло е първият афроамериканец, който ръководи творческия процес в престижна френска модна къща.

Карди Би и Джанел Моне ще пеят на церемонията за наградите "Грами"

Карди Би, Кейси Мъсгрейвс, Джанел Моне и Пост Малоун ще пеят на церемонията за наградите "Грами" през февруари в Лос Анджелис, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. И четиримата са номинирани за награда "Грами" за албум на годината. Американската Национална звукозаписна академия, която присъжда наградите "Грами", обяви, че Шон Мендес,

Теменужка Петкова черпи в министерството, празнува у дома със семейството си

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова днес има рожден ден. Тя ще почерпи екипа си, поканила е и колеги от държавните енергийни дружества. Вечерта обаче министър Петкова ще се откъсне напълно от сериозните проблеми в енергетиката. Предстоят ѝ много напрегнати работни дни - на ред е приемането на енергийната стратегия и избор на инвеститор

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber