Катето Евро и синът й Сашко засадили дърво помежду си, за да спрат да се карат

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6586531 Катето Евро и синът й Сашко засадили дърво помежду си, за да спрат да се карат Катето Евро и синът й Сашко засадили дърво помежду си, за да спрат да се карат www.24chasa.bg
Катето Евро заедно със сина си и снаха й. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Хубавите и трудните моменти в съвместния живот на актрисата със семейството на сина ѝ Александър Кадиев, с какво го дразни тя, как той се промъква нощем да ѝ краде шоколада и защо любовта побеждава всички проблеми

Смешна реплика на Катето Евро по адрес на сина ѝ Александър Кадиев развесели цялата държава. Седмица след гостуването на актрисата в “Шоуто на Слави” хората още се усмихват на: “Може ли при жива майка да се жениш?”

Шегата обаче повдигна и една по-сериозна тема:

Възможно ли е зрели

хора да живеят в мир

с родителите си?

Защо пък не? Зависи от самите хора. Всеизвестен факт е, че Катето, Сашко, снаха ѝ Таня и внучката ѝ Кати делят една къща, но как успяват да запазят добрите си отношения, че и да се шегуват на тази тема?

“Много ясно, че това за живата майка беше шега - казва тя - Даже се подигравам на жени, които до такава степен са влюбени в синовете си, че чак им се бъркат и в семейния живот.” Имала навремето приятел, на пръв поглед сериозен мъж, но натрапчиво мамино синче. Викали му Боре Мама, понеже непрестанно говорел за майка си и за всичко до нея се допитвал. “Никога не бих казала на Сашко и една лоша дума за Таня. Наясно съм колко е силно влиянието на майката, мога да му въздействам, но не искам по никакъв начин да им се бъркам или да им налагам правила.”

3 г. преди да се пренесе със семейството си в къщата, младият Кадиев живее под наем. Междувременно баща му Георги умира и Катето остава сама.

“Сашко много ми липсваше в този период - разказва тя - Особено почукването на вратата ми вечер: “Майко, спиш ли? Стани да изпушим по една цигара да си разкажем нещо.”

Липсвала ѝ най-вече грижата по сина ѝ, да му сготви, да сложи масата, да си хапнат, обикновените неща, които човек споделя с най-обичните си хора:

“Човек свиква да се

грижи за детето си, а

после му се

обезсмисля

някак животът.”

Когато се ражда малката Катерина, семейството решава, че е най-добре да заживее в къщата извън София на чист въздух и простор. Ремонтират и се нанасят на първия етаж.

“Обаче той се върна друг човек, вече мъж. За тези 3 години беше пораснал. Вече беше започнал много да работи, изморява се, изнервен е и между нас има конфликти. Даже понякога съжалява, че сме се събрали.”

Според нея синът ѝ днес не отдава особено значение на това, че майка му всъщност им помага, но с повечето млади хора е така. Дразнел се например, че тя често слиза на неговия етаж. “А всъщност - пояснява Катето - той по-често се качва на моя. Когато аз сляза за нещо, то е или за да видя какво става с котлето, или да им занеса нещо за ядене, или да взема детето. Не ходя да им гостувам.” 

Безспорно е удобно да имаш подръка вярна баба, на която да си повериш детето. Катето душа дава за малката си внучка, готова е за нея чудеса да направи, на драго сърце я гледа, когато родителите ѝ са заети. Грижи се и за кучето на младото семейство, макар тя самата да има три. “Ако живееха в София, нямаше да мога непрекъснато да ходя у тях, за да им помагам.”

Другото безспорно и важно качество на Евро в ролята на баба е, че умее да готви вълшебно. Кеф ти първо, кеф ти второ, кеф ти десерт - каквото поиска Сашко. От малък така си го гледа все с вкусни манджи.

Съвместният живот си има и добри, и лоши страни, казва тя. Караниците са неизбежни, но това важи с пълна сила и за семействата, които живеят сами.

Катето и Сашко са артисти и дори когато спорят за нещо, са забавни да ги гледаш отстрани:

“Скараме ли се,

почвам да го плаша:

“Ей сега ще зазидам

стълбите.

Викам майстор!”

Но това не може да стане, естествено. Ето, днес го няма, а котлето два пъти е спирало. Трябва да сляза да видя.”

Според нея родителите несъзнателно дразнят децата си, от добро го правят: “Тука от време на време се мрънка, че съм досадница или че давам акъл. Аз, че давам, давам, ама това е присъщо за Девата.”

Тя и Сашко са родени през един ден, той е на 30 август, а Катето на 1 септември, една зодия са, много си приличат по характер и нрав, затова вероятно и често се карат, въпреки че иначе умират един за друг. “Даже сме посадили между нас дърво”, разказва актрисата. Имало поверие, че когато двама души много се карат, трябва да засадят дърво помежду си, за да си отиде лошата енергия. И речено-сторено: “Застанахме един срещу друг, изкопахме дупка и посадихме череша, ама и тя не оправи работата. Беше мъничка фиданка, но порасна, ражда череши, обаче ние със Сашко просто сме много еднакви. Хубавото е, че бързо ни минава.”

Всички млади хора, казва Катето, трябва да разберат, че родителите им са в помощ в края на краищата. “Ние със Сашко не сме в 1 апартамент, а в къща, не се виждаме непрекъснато.

Той се качва на моя

етаж нощно време,

яде ми от

шоколадите

и ми взима от хладилника някои неща, които са ми важни. Крия много, ама той ги намира, даже съм стигала дотам да крия в пералнята.”

Майката и синът играят на една сцена в представлението “Горката Франция”. Тя разказва как, докато пътуват из страната, непрестанно се карат. “Аз съм виновна винаги за всичко - ако е объркал пътя например, непрекъснато ми прави забележки. Включително и на сцената. Доближава се до мен и тихо ми вика: “Майко, темпо!” Седнал да учи старата маймуна как се играе театър!”

Катето е надарена с уникалната способност да завършва всяка своя мисъл с оптимизъм и смях, заразява с чувството си за хумор и оптимизма си. “На него му минава бързо, обаче аз решавам, че ще му се сърдя жестоко. Прибираме се от представление, не си говорим, трескаме си вратите, всеки си отива на етажа и на другия ден почва: “О, майче, кво прайш, как си?”

Най-интересното е, че двете със снаха ѝ винаги са срещу Сашко, когато спорят. Катето я описва като спокоен характер, а сина си като избухлив, нервен и емоционален.

“Ако не беше малко

луд и различен,

нямаше да бъде

толкова добър артист

Представяш ли си да се превъплъщаваш всяка вечер в различен човек? Той наистина има представления в театъра всяка вечер, а всяка сутрин е в “Преди обед”, много пътува. По-специална порода човек е артистът. Слава богу, че Таня е спокойна.”

Навремето, докато Сашко е още ученик, майка му се опитала да го накара да окоси ливадата, а той ѝ отговорил: “По̀-ми се бие плоча на къщата.” 

До ден днешен Кадиев косачка не пипва. “Не го изисквам от него”, признава тя, “действително е много зает. Не че аз съм много свободна, имам доста ангажименти, но някак така се получи, че дворът и градината са мое задължение и аз си го приемам като част от живота. Ето, онзиден, когато заваля сняг, викам: “Саше, виж каква хубава лопата за сняг съм купила.” А той: “Като си я купила, почвай да чистиш, какво ми я показваш?” Радва се, че Таня ѝ помага, “двете с нея заедно опъваме каиша по къщата”.

Всъщност няма хора на този свят, които да живеят без конфликти, само любовта им е различна. Катето е запомнила една притча, която ѝ разказала театралната режисьорка Лили Абаджиева: Една снаха много мразела свекърва си, казала на мъжа си: “Не искам повече да я виждам, искам да я убиеш и да ми донесеш сърцето ѝ.” Отива синът, убива майка си, изважда ѝ сърцето и тръгва да се връща, но по пътя се спъва и пада, а сърцето проговаря: “Удари ли се, сине?” В тази любов Катето вярва с цялото си майчинско сърце!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Възход и падение

Цял тир карамфили за концерта на Василис Карас

Цял тир с карамфили е поръчан за концерта на Василис Карас в “Арена Армеец” на 8 май. Те ще бъдат доставени малко преди да започне вечерта. С този концерт гръцкият певец ще отбележи 40 години на сцена. Заедно с Карас ще свирят 10 бузукари, а в залата ще са подредени 120 маси, на които ще седи част от публиката.

Откриха барелеф на Джон Ленън в пловдивското музикално училище

С легендарните песни Imagine, Woman и Let it Вe учениците от пловдивското музикално училище откриха барелеф на Джон Ленън. Целият двор се изпълни с музика, всички танцуваха. Паметният знак е изработен от британската скулпторка Лаура Лиън и е дарен на учебното заведение. Поводът е домакинството на Пловдив за европейска столица на културата,

Лейди Гага, Грета Тунберг и Елън де Дженерис - сред лауреатите на наградите Уеби

Лейди Гага, Грета Тунберг, Уил Смит, Елън Де Дженерис, НАСА, компанията Уолт Дисни - това са само малка част от победителите на наградите Уеби, присъждани ежегодно от Международната академия за дигитални изкуства и науки, предадоха ЮПИ, ТАСС и сайтът Селебрити аксес. Отличията се връчват за иновативност и изключителни постижения в интернет в

Синоптикът Емо Чолаков напуска bTV след 13 години, поема по нов професионален път

Дългогодишният и обичан водещ на bTV Емил Чолаков поема по нов професионален път. След повече от 13 години успешна кариера в ролята на водещ на прогнозата за времето и ръководител на екипа, Емо се насочва към сфера извън медиите, но близка до знанията и уменията му, свързани с метеорологията, предаде bTV.

Синът на Ози Озбърн: Баща ми влиза във форма, отново е циникът, когото познаваме

Здравето на Ози Озбърн постепенно се възстановява и той влиза във форма, защото отново е станал "циникът, когото познаваме", твърди синът му Джак, цитиран от Контактмюзик. Седемдесет годишният рок музикант доста го закъса напоследък, отбелязва сайтът. Той трябваше да се пребори последователно с инфекция на ръката,

Жената, която бе омъжена за Никълъс Кейдж 4 дни, иска издръжка от актьора

Мимолетната съпруга на холивудския актьор Никълъс Кейдж, който се венча с нея в пияно състояние, сега му иска съпружеска издръжка, въпреки че бяха женени само четири дни, съобщава сайтът Контактмюзик. След като изтрезня, холивудският екранен любимец разтрогна брака си с гримьорката Ерика Койке, предаде БТА.

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Възход и падение

Главната готвачка на принцеса Даяна и Чарлз разкри "тайни" от кухнята

Бившата главна готвачка на покойната принцеса Даяна и принц Чарлз даде поредното интервю и разкри нови подробности за любимите ястия на кралското семейство. Каролин Роб разказва какво е да готвиш за една от най-обичаните жени в историята. 53-годишната Каролин започва работа за младото семейство през 1989 г. и остава там до 2000 г.

Братя Аргирови и съпруги празнуват 60 години в Париж

“Двамата с брат ми сме в Париж заедно със съпругите си. Ще обиколим няколко музея и за вечерта ще седнем в хубаво заведение по наш вкус”, разказа Благовест Аргиров. Той и брат му Светослав са във френската столица до 28 април и там ще посрещнат великденските празници. “Здраве си пожелаваме, само това. Това е най-важното”, добавят двамата певци.

Слава Рачева ще отговори на всяко телефонно обаждане

Днес рожден ден има обичаната куклена актриса Слава Рачева. “Ще бъда вкъщи, винаги имам много обаждания и пожелания и ще отговоря на всички. Не искам да огорча никого”, каза актрисата, с чиито приказни герои израснаха поколения деца. “Пожелавам си най-вече здраве за мен и моите близки”, казва тя и добавя: “Както Педя човек казва: “До нови срещи,

Две телевизии и “24 часа” честитят новороденото бебе на Петя Дикова (Обзор)

Петя Дикова роди и две телевизии съобщиха хубавата новина. Любимият на водещата - поетът Илиян Любомиров, го обяви в “На кафе”, където е коментатор. Деси Стоянова и Александър Кадиев - колегите на Петя от Би Ти Ви, го съобщиха в “Преди обед” два пъти и поздравиха майката и бащата на момченцето. Още докато беше бременна,

Радина Кърджилова играе с възпалено гърло

Никой в залата на Народния театър не разбира, че Радина Кърджилова играе в пиесата “Бащата” с тежка ангина (на снимката е в ролята). Актрисата изнася представлението в неделя, но на другия ден почти не може да говори. Тя има номинация “Аскеер” за ролята на Сара в “Любовникът”, а мъжът ѝ Деян Донков се надява на същата статуетка за режисура.

Мемоарите на Принс ще излязат през есента

Мемоарите, по които работи Принс преди смъртта си през 2016 г., ще излязат в продажба през есента, съобщи Асошиейтед прес. Издателство "Рандъм хаус" потвърди, че "The Beautiful Ones" ("Красивите") ще обедини ръкописа на Принс с малко известни снимки, текстове на песни, изрезки, които е правил. Уводът ще е от писателя Дан Пайпънбринг,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber