Стипендиантка на Стефан Данаилов вдигна публиката на крака във фаталната "Лулу"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/11565325 Стипендиантка на Стефан Данаилов вдигна публиката на крака във фаталната "Лулу" Стипендиантка на Стефан Данаилов вдигна публиката на крака във фаталната "Лулу" www.24chasa.bg
Секскукла в огромни размери учуди зрителите

Носителката на първата стипендия "Стефан Данаилов", учредена на името на големия български актьор и деец - Елеонора Иванова вдигна публиката на крака в образа на Лулу в Театър "София".
Пиесата на един от най-големите немски драматурзи и поети Франк Ведекинд разкрива сюжета за възхода и падението на главната героиня Лулу, а младата ученичка завършила миналата година класа на проф. Ивайло Христов, е най-новото попълнение на трупата на театъра.
Секскукла в огромни размери, голите тела на Елеонора и Мартин Димитров, пистолети, с които се стреля от сцената и като капак - повече от две убийства шашна публиката на премиерата, която първоначално гледаше с широко отворени очи, а после почна да пляска в екстаз.
"Ние разказваме историята на Лулу през кино. Това досега не се е случвало. Това е ново. Тъй като една от темите в пиесата е, как една машина, една система от хора, която тя променя в последствие, използва човека като продукт и после го захвърля", уточнява режисьорът Крис Шарков.
Сюжетът на "Лулу" е за съдбата на млада жена в развлекателнaта индустрия. Тя преминава през различни прояви на продажба и илюзия - от златната ера на киното до днешната епоха на интернет. Това е и история за метафизичната сила на любовта, за нейната способност да променя и поглъща индивиди и общества", сподели още режисьорът. Според него, много неща за първи път се случват в тази пиеса и за първи път се говори открито за обществени наболели проблеми.
В постановката се преплитат и други "интересни" герои. Дария Симеонова влиза в ролята на графиня Марта фон Гешвиц, която е лесбийка и не понася мъжете. Актрисата за първи път играе заклета феминистка, която също попада в лапите на героинята Лулу."Предизвикателство беше и за мен", казва красавицата, завършила класа на проф. Атанас Атанасов.
Постановката е интересна и със сценографията си - видеа, прескачащи се платна, дим, цветни и шарени дрехи, които актьорите преобличат пред погледа на зрителите, докато "хвърлят" реплики и отпиват питиета.
В "Лулу" може да видите още: Мартин Димитров, Александър Узунов, Юлиян Рачков, Николай Върбанов, Михаил Милчев, Николай Димитров, Маргарита Лъчезарова, Ралица Попова.

Снимки: Иван Дончев

Лулу между двамата мъже, които унищожи
Лулу между двамата мъже, които унищожи СНИМКА: Иван Дончев

Елеонора Иванова бе блестяща
Елеонора Иванова бе блестяща

Театър и кино се смесиха в постановката
Театър и кино се смесиха в постановката

Актрисата впечатли публиката с играта си
Актрисата впечатли публиката с играта си

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Култура

Наградиха български, руски и украински карикатуристи в Габрово

Наградиха български, руски и украински карикатуристи в Габрово

Наградените в областта на културата с кмета Даниел Панов и председателя на ОбС Венцислав Спирдонов

Отличиха културни дейци и учители в Търново в навечерието на 24 май

ТНационалната художествена галерия

НХГ организира представяне на нашето участие на Венецианско биенале

Младият Йоргос Даларас с Вангелис. Снимка: Личен архив

Даларас за кончината на Вангелис: Велик грък, накара ни да се гордеем (видео)

„Иван Грозни и неговият син Иван на 6 ноември 1581 г.“, автор Иля Репин

Разкъсаната от вандал картина “Иван Грозни убива сина си” е възстановена

СНИМКА: Прессекретариатът на президента

Румен Радев удостои с висши държавни отличия изявени дейци на културата

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave