Стара Загора гледа света през обектива на градските си фотографи, за да проходи Диди

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10699855 Стара Загора гледа света през обектива на градските си фотографи, за да проходи Диди Стара Загора гледа света през обектива на градските си фотографи, за да проходи Диди www.24chasa.bg
23-годишната Диана Митева пострада в пътен инцидент на кръгово кръстовище.
23-годишната Диана Митева пострада в пътен инцидент на кръгово кръстовище. СНИМКА: Личен архив

Благотворителна изложба събира пари за умна протеза на младата жена, загубила крака си в катастрофа

За Нова година Стара Загора остана без заря, а кметът Живко Тодоров превърна града на липите в пример за това, че Рождество наистина е свързано с чудеса. Спестените средства отидоха в помощ на пострадалата в тежка катастрофа 23-годишна Диана Митева. Целият град вече я познава като Диди.

През октомври миналата година тя и две нейни приятелки

бяха пометени от 18-годишен шофьор с беемве

на кръгово кръстовище в града. Вследствие на инцидента Диди загуби левия си крак. Претърпя две операции, а благотворителната кампания за нея успя да събере средства за умна протеза, която се командва от мозъка.

След кампанията с новогодишната заря, десетки благотворителни базари в училищата, концерт и футболен мач сега за Диди се обединяват фотографите на Стара Загора. 11 от най-изявените майстори на обектива в града правят обща изложба, а снимките им ще бъдат продадени на онлайн търг.

Всеки, който иска да разгледа красивите 39 пейзажи, натюрморти и портрети,

ще може да го направи на 22 и 23 януари на площада пред общината в Стара Загора, от 24 до 28 - януари във фоайето на общината, и после на 29-и и 30-и - отново на площада. А всеки, който желае да си купи от тях, ще може да участва в онлайн наддаване във фейсбук страницата на кампанията “С Диди съм за крачка напред”.

“Ще покажем, че старозагорските фотографи освен любов към фотографията имат любов и към живота”, казва организаторът на събитието Димитър Узунов.

Той заедно с Международния младежки център в Стара Загора правят изложбата по идея и предложение на Тракийския университет, където Диана е студентка.

Събраните пари от търга ще помогнат за предстоящата рехабилитация на момичето.

Скоро Диди отново ще може да стъпи на два крака, след като в края на миналата година в сметката ѝ бяха събрани 100 000 лв., а още в първите дни на 2022 г. е събрана и пълната сума за закупуването на умната протеза. “За всички ни е ясно, че трябва още доста средства да се съберат. Ние постоянно сме с фотоапарата на рамо. Дори на почивка. Със снимките си участваме по различни форуми, но виждам, че може любовта към фотографията да бъде в помощ на човек в нужда”, разказва Узунов.

В подкрепа на Диди вече се включиха и певци като Михаела Филева, Графа, Алекс и Влади. “Диди, с теб сме! Не губи вяра! Бъди воин на вярата и всичко ще се случи”, изпращат видео послание в социалните мрежи двете близначки.

Диана все още изчаква да се изработи протезата ѝ. Очаква се през февруари да е изцяло готова и да може да я сложи за първи път. Междувременно преминава през дълго възстановяване у дома. С помощта на рехабилитатор тя може да стъпва на здравия си крак, макар и той да е бил опериран след катастрофата. “С всеки ден се чувствам все по-добре. Искам безкрайно да благодаря на всеки, който ми помогна и на хората, които продължават да помагат. Последните месеци ми показаха колко много добри хора има”, каза специално пред “24 часа” Диди.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Новина в снимка

Прекрасна снимка на прекрасната абитуриентка Никол Литова

Прекрасна снимка на прекрасната абитуриентка Никол Литова

Абитуриент от Монтана отиде на бал с Жигули „Народна милиция“ - модел 77-а г.

Абитуриент от Монтана отиде на бал с Жигули „Народна милиция“ - модел 77-а г.

Роузи Хънтингтън-Уайтли 
Снимки: Инстаграм

Годеницата на Джейсън Стейтъм показа дъщеричката им на 3 месеца (Видео)

"24 часа" изпрати абитуриентката София Симеонова

"24 часа" изпрати абитуриентката София Симеонова

Вълкът и изработен от бял мрамор и тежи 2 тона

Снимки: Община Девин

Поставиха каменен вълк край панорамна площадка "Вълчи камък" в Родопите

75-ият филмов фестивал в Кан - Прожекция на филма "L'innocent" и юбилейно събитие. СНИМКА: БТА

Кинофестивалът в Кан чукна 75

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave