"Нощта на идеите 2022" ще е под мотото "(Пре)изграждаме заедно"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10682441 "Нощта на идеите 2022" ще е под мотото "(Пре)изграждаме заедно" "Нощта на идеите 2022" ще е под мотото "(Пре)изграждаме заедно" www.24chasa.bg
"Нощта на идеите 2022" ще е под мотото "(Пре)изграждаме заедно"

Френският институт в България, в партньорство със Специализирания институт на Франкофонията по администрация и мениджмънт (СИФАМ) и СУ "Св. Климент Охридски", представят тазгодишното издание на "Нощта на идеите 2022", което ще се състои под мотото "(Пре)изграждаме заедно". Това съобщават от института.

Събитието ще е на 27 януари от 17.00 ч. до 21.00 ч., онлайн в платформата Zoom и ще има симултанен превод на френски и български език.

Темата "(Пре)изграждаме заедно" е била избрана, за да постави акцент върху устойчивостта и силата на обществата да се възстановят и да създават след предизвикателствата от последните години. Три дебата с различни фокуси ще изследват темата за преизграждането в пост-Ковид реалността. Събитието е част от програмата на френското председателство на Съвета на Европейския съюз. В първата част ще бъде обсъдена темата "( Пре)изграждаме себе си", в следващата част темата ще е "(Пре)изграждаме Европа" и накрая - "(Пре)изграждаме планетата".

"След шока от Ковид пандемията - стреснал, разярил или примирил хората в обществата в целия свят, разтурил статуквото на нормалното ни ежедневие, поставил на карта икономическото, социалното и личностното ни развитие, разрушил мечти и връзки; след стряскащите данни за екологичното състояние на планетата ни и бича на климатичните аномалии, очертаващ мрачни прогнози в съвсем близко бъдеще, за нашето поколение - ние се изправяме с всичко, което зависи от нас, за да предотвратим нелепите последици и да се измъкнем - поотделно всеки, но и всички заедно - и да продължим в правилната посока", отбелязват организаторите.

С това събитие Френският институт в България дава своя принос за размисъла и обмена на експертно мнение в различни области. Еколог, политик, политолог, психолог, активист, социолог, икономист, бизнесдама, философ, журналист, експерт по психосоциални дейности - всички участници ще допринесат за интерактивното фокусиране върху съответните аспекти на назрелите за обществото ни проблеми и ще споделят начините и средствата за тяхното незабавно преодоляване, отбелязват организаторите и призовават да се обърнем към собственото си аз, да надникнем в огледалото на обществото, където всяко "аз" допринася за целостта и е част от еволюцията, да анализираме какво е дотук, какво е днес, какво предстои да направим заедно. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Оживление

Директорът на фестивала "Златната липа" Магдалена Ралчева и председателят на международното жури проф. Анри Кулев разговарят с журналисти.

В Стара Загора започна фестивалът за ново европейско кино "Златната липа"

Честит рожден ден на Людмила Мутафова

Честит рожден ден на Людмила Мутафова

Владимир Костов на 90 години - силно перо и свободен дух

Владимир Костов на 90 години - силно перо и свободен дух

Само да е здрав и читав Стефан Димитров, защото има още музикални планове

Само да е здрав и читав Стефан Димитров, защото има още музикални планове

Даниел Лорер за ден няма да мисли за иновации

Даниел Лорер за ден няма да мисли за иновации

Влад Цепеш - Дракула.

Рекорд: 1369 "вампири" се събраха в Англия в чест на "Дракула"

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave