Радина и Деян в последната нощ на Лора и Яворов

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10404982 Радина и Деян в последната нощ на Лора и Яворов Радина и Деян в последната нощ на Лора и Яворов www.24chasa.bg
Радина Кърджилова и Деян Донков отново ще си партнират на сцената.

СНИМКА: АРХИВ
Радина Кърджилова и Деян Донков отново ще си партнират на сцената. СНИМКА: АРХИВ

Двамата влизат в ролите, изиграни легендарно от Цветана Манева и Явор Милушев

Радина Кърджилова и Деян Донков ще си партнират за втори път в обща постановка. След “Любовникът”, където двамата влязоха в образите на двама съпрузи след дългогодишен брак, този път те ще пресъздадат последната нощ на Пейо Яворов и неговата любима Лора Каравелова.

Постановката “Нирвана” разказва за красивата, но и безумна, спорна любов между поета и Лора. “Това е абсолютно достоверна и истинска история. Пиесата се занимава с последната вечер в живота на Лора, но истинската случка е станала по по-различен начин. Все пак всичко, което се казва вътре в пиесата, е истина, защото авторът е изхождал от техните кореспонденции, от писмата им”, разказва Деян Донков.

Представлението “Нирвана” за първи път ще се играе от истинска семейна двойка. В различните сценични версии през годините в ролите са влизали Цветана Манева и Явор Милушев, Владимир Пенев и Албена Георгиева, Ирмена Чичикова и Христо Бонин, Елена Петрова и Иван Радоев.

Деян Донков и жена му Радина репетират от месец и все още не са влезли в образите, но според него това със сигурност ще бъде много трудно предизвикателство. Те ще пресъздадат и любовта, и ревността, и жертвоготовността в краткия брачен живот на Яворов и Лора. В постановката главните образи обаче са на мъжа и жената като цяло.

Въпреки че второто детенце на Радина и Деян се роди през март тази година, и двамата не спират да работят. Те играят и в “Любовникът” в Народния театър, а Донков участва и в “Завръщане у дома” в МГТ “Зад канала”. В грижите за двете им момчета им помага майката на Радина, която гледа децата вечер след работа. А когато родителите са на репетиции преди обед, осеммесечният Йоан и петгодишният Христо са оставени в ръцете на семейна приятелка, която има богат опит в гледането на деца.

Радина и Деян ще представят новия си спектакъл на 17, 18 и 30 декември в Театър 199 . Автор на пиесата е Константин Илиев, а режисьор е Стилиян Петров.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Култура

Джон Франс описва военните конфликти по света от Античността до днес

Джон Франс описва военните конфликти по света от Античността до днес

Радослав Бимбалов

Радослав Бимбалов разказва къде отиват изхабените думи и хора в “Млък”

Христо Мутафчиев и Стоян Радев в Народния театър

Шефът на артистите Христо Мутафчиев: Протестираме, ако не увеличат заплатите

Разнообразни дейности в Китай по случай Международния ден на музеите

Разнообразни дейности в Китай по случай Международния ден на музеите

Георги Господинов

Писателят Георги Господинов номиниран за Нобелова награда

Сергей Лозница

Украински режисьор: Системният бойкот на руски артисти е "неестествен"

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave