Деян Донков бие камбаната в първия си моноспектакъл

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10180131 Деян Донков бие камбаната в първия си моноспектакъл Деян Донков бие камбаната в първия си моноспектакъл www.24chasa.bg
Деян Донков бие камбаната в първия си моноспектакъл

Деян Донков избра да превърне в моноспектакъл многократно награждавания роман на Недялко Славов “Камбаната” (включително с най-големия литературен приз “Христо Г. Данов”). Той излиза през 2016 г. от пловдивското издателство “Хермес”.

Премиерата на постановката е на 24 септември от 20 ч в Античния театър в Пловдив, казаха издателите, които са посредници между актьора и писателя. Актьорът сам си е режисьор.

Самата история на връзката между актьора и автора на книгата е направо мистерия. Славов няма амбиции книгата му да стане пиеса, но Донков го търси.

“Това са вибрации, героят е смел характер, книгата е за смели хора. Донков е голям актьор и просто свирихме на едни струни. Намерихме се. Това беше предопределено, нещата се случват”, убеден е Славов. Той в момента е дал за печат поредния си роман, който е нарекъл “2020”.

Защо Донков е избрал “Камбаната”? Според критици книгата се родее с романа на Георги Божинов “Калуня-каля” - същите потресаващи картини на насилие и жестокост, същото изострено чувство за справедливост, страст в любовта и първично усещане за природата. Всичко според автора е взето от живота. И един нов Калуньо се появява в лицето на бившия затворник Вено (Деян Донков) - защитник на слабите и беззащитни българи в уж свободна България. По ирония на съдбата точно на него се пада жребият да бие тревожната камбана за спасение. “Дойде време камбаната да спасяваш, момче – каза поп Васил. – Чуваш ли! Камбаната! Да идеш на кръста, но сам да се възкачиш на него, Господ в сърцето си да приемеш”, пише в романа си Славов.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Възход и падение

Ар Кели СНИМКА: Ройтерс

Ар Кели беше признат за виновен за сексуално насилие и трафик

БОЙКО РАШКОВ

Бойко Рашков е по срещи от сутринта, ще черпи скромно

СОТИР ЦАЦАРОВ

Сотир Цацаров носи торта за екипа си и празнуват в работен режим

Радина Кърджилова с бебето си в почивка между снимките 

СНИМКА: ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА АКТРИСАТА

Радина Кърджилова заведе бебето си на снимачната площадка

"168 часа": Неизвестният запис на Джон Ленън подсказва края на “Бийтълс”

"168 часа": Неизвестният запис на Джон Ленън подсказва края на “Бийтълс”

Мария Бакалова с дъщерята на Ваня Щерева във Венеция

Мария Бакалова с дъщерята на Ваня Щерева във Венеция

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber