"168 часа": Милен Цветков отказва да смени името си заради фатална карма

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10173504 "168 часа": Милен Цветков отказва да смени името си заради фатална карма "168 часа": Милен Цветков отказва да смени името си заради фатална карма www.24chasa.bg

Половинката му Милена чрез нумерологията предвещава
трагедия. Той бил скептичен и избрал да остане верен на себе си

Без работа водещият сънува, че е в пещера без изход. Чувства, че никога повече няма да има телевизия за него

Преди свалянето на “Часът” е извикан на кастинг за панелист при Гала. Казват му, че бил негативен и трябва да промени това

“Tичах през някаква гора и попаднах в една пещера, в която беше много тъмно и не можех да намеря изхода. Стигнах до този момент и се събудих.”

Този свой сън Милен Цветков разказва на половинката си, нумероложката Милена Иванова, по времето, когато той е в най-мрачната си безпътица.

Водещият остава без работа, след като на 16 август 2018 г. предаването му “Часът на Милен Цветков” окончателно е свалено от ефир. В продължение на две години журналистът се надява и се опитва да се върне в ефир, но без успех, като у него се трупат огорчението и обидата.

Получава няколко предложения от различни медии. Води преговори за предаване в телевизиите “Евроком” и 7/8 TV, явява се и на кастинг за тв шоу на bTV, но в крайна сметка нищо не излиза за него.

“Не мога да схвана какво се случва... сякаш някой ме подслушва, ходи след мен и прерязва всички възможности. Имам усещането, че ми се пречи по невидим начин”, споделя той на Иванова, която описва терзанията му в книгата си “379 дни с Милен Цветков. Историята на една чакана любов”.

Едва няколко дни след като водещият сънува как не може да излезе от пещера, получава писмо от bTV, в което уважително му се извиняват, че не е избран за водещ на вечерното телевизионно шоу. Цветков е удовлетворен най-малкото защото някой му е изпратил официален отговор, тъй като много други оферти към него са последвани от некоректно отношение и липса на доблест да му се съобщи финалното решение.

Веднъж той и Милена срещат Сашо Диков на улицата заедно с дъщеря му и внука му, а той веднага го пита какво става с преговорите с “Евроком”. В течение е, че има такива, защото Диков е и един от първите, които се обаждат на Цветков с някаква идея за работа след свалянето му от екран. Милен обяснява, че нищо, а Сашо веднага му предлага сам да пита какво се случва. За Цветков няма смисъл, щом не са се обадили. Разбират се да се чуят и всеки продължава разходката си.

“Господин Цветков, кога пак ще ви гледаме на екран? Ние всяка вечер с жена ми ви гледахме. Хайде, кога ще се връщате?”.

Така настойчиво пита бивш участник в предаването, който го среща в столичен парк по време на друга разходка. Всъщност това е въпросът, който в един момент и много други задават.

“Милен само се усмихваше, без да отговаря нищо, и когато мъжът отмина, той каза: “Виждаш ли колко интересно нещо? Той каза: Ние ви гледахме и бяхте един от любимите ни журналисти. Всичко е в минало време, а не в сегашно”. Смееше се - пише Иванова. - Спасяваше се с чувство за хумор и самоирония. А го болеше. Тежеше му липсата на работа.”

Вечерта, когато водещият заснема последното предаване на “Часът на Милен Цветков”, той се прибира спокоен вкъщи, за да получи обаждането, с което му съобщават, че няма да го излъчат. Това няма да е като онова предишно спиране на продукцията, след това връщане няма да има. Така журналистът губи своя енергиен източник - работата си.

“Декември месец смятах да се обадя на Силва Зурлева да поговорим и ако мога, да разбера нещо повече. Но го отложих и виж какво стана. (Силва Зурлева почива при падане по стълбите на 1.01.2020 г. - бел. ред.)

Съжалявам, че не го направих по-рано, но нали знаеш, че съм труден на тези неща. Не обичам да се обяснявам и разпитвам. Смятам, че ако някой иска нещо да ми каже, ще намери начин да го направи.”

Любопитно е, че малко преди да бъде свален от екран, от телевизията канят Милен да започне работа в предаването “На кафе” като панелист. По това време той все още не знае какво предстои за “Часът”. Идеята му харесва и смята, че може да съвместява сутрешната с вечерната си изява на малкия екран.

“Предложили му и добра заплата и таман бил наместил нещата с разходите си, за да живее спокойно, но уви. По времето, когато ми писа през лятото от “Градина”, разказа, че няколко дни след това му се обадили от телевизията за среща, за да се уточнят за новата му работа.”

На какво всъщност попада Цветков и защо не му става приятно, четете ТУК.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Възход и падение

Японската принцеса Мако се омъжи и загуби титлата си

Японската принцеса Мако се омъжи и загуби титлата си

Николай Вълканов вярва, че всичко най-добро, което може да се случи на един човек, се случва и на него

Николай Вълканов вярва, че всичко най-добро, което може да се случи на един човек, се случва и на него

Eмил Кошлуков с поне две причини да не празнува рождения си ден

Eмил Кошлуков с поне две причини да не празнува рождения си ден

КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ

Красимир Каракачанов стана дядо на Гоце Делчев

Никол Станкулова показва първите дрешки за момиченцето, което чака
Снимка: Инстаграм

Никол Станкулова стана майка за втори път на момиченце

Орлин Павлов “изобретил” селфито в Египет

Орлин Павлов “изобретил” селфито в Египет

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber